Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.09.2002, 18:47   #16
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
/\aster napisa***322;(a)

TO NIE JEST PRZEKLAMANE, ALE NIE INTERESUJE MNIE TO CZY KTOS W TO UWIERZYL CZY NIE, BO JUZ ZALAZLEM PRZYCZYNE POPROSTU GDY SCIAGNALEM TEN PLIK TO BYL ZWYKLY "FAKE" GDY SIE GO URUCHOMI TO NIE MA DZWIEKU I OBRAZU TYLKO CZARNY EKRAN, JAK NIEWIERZYSZ TO GO SAM SCIAGNIJ. A DLATEGO BYL TAKI TRANSFER BO NIKT GO NIESCIAGAL i TYLKO CHYBA JA SIE DALEM NABRAC NA TEN SHIT. pisze duzymi literami bo gdy widze jakiegos paputa to mi sie zygac chce. Paput, prawda jest tak ze co by mi to dalo ze klamie pomysl. Napisalem bo mialem problem i juz wiem czego to jest przyczyna.
Dzieki ZIP ZA odpowiedz.
A tego screena dalem wam dla dowodu. I wali mnie to czy w to uwierzylscie czy nie.
Stary nie tak ostro, jak nie możesz sobie dać rady z nerwami to nic już nie pisz, a jeżeli piszesz to pomyśl przez chwilę. Użyte przezemnie sformułowanie "przekłamanie" dotyczyło nieprawdziwych danych podawanych przez system lub program, a nie było posądzeniem o kłamstwo. I nie rozumiem dlaczego mnie obrażasz.

PS. Taki szybki transfer nie wynikał z tego że nikt pliku nie ściągał, tylko z faktu iż być może była to "podpucha" i plik miał sztucznie zawyżoną pojemność. W tym przypadku mechanizmy zliczające i podające takie parametry jak, transfer, estymowany czas ściągnięcia itp. po prostu mogły zgłupieć. Faktyczny niewidoczny dla Ciebie transfer na pewno był na poziomnie na jaki pozwala modem i łącze.

Ostatnio zmieniany przez paput2000 : 01.09.2002 o godz. 23:30
paput2000 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.09.2002, 13:07   #17
QBUS
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 26.08.2002
QBUS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
paput2000 napisa***322;(a)

PS. Taki szybki transfer nie wynikał z tego że nikt pliku nie ściągał, tylko z faktu iż być może była to "podpucha" i plik miał sztucznie zawyżoną pojemność. W tym przypadku mechanizmy zliczające i podające takie parametry jak, transfer, estymowany czas ściągnięcia itp. po prostu mogły zgłupieć. Faktyczny niewidoczny dla Ciebie transfer na pewno był na poziomnie na jaki pozwala modem i łącze.
A o kompresji sprzetowej modemow koledzy slyszeli ?
Wystarczy, ze ten plik mial w sobie np same zera i zadzialal wewnetrzny mechanizm kompresji modemow - wtedy te same zera da sie w pare bajtow przeslac. Taki sprzetowy ZIP modemowy :-D :-D :-D .
QBUS jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.09.2002, 13:20   #18
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja słyszałem o takim czymś, ale jakoś nigdy nie widziałem, aby u mnie się coś szybciej ładowało. Ale to pewnie dlatego, że wszystko co ściągam, ma setki magabajtówi jest tak skompresowane, że nie można wycisnąć już ani bajta.
Stary 02.09.2002, 14:00   #19
QBUS
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 26.08.2002
QBUS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
ZiP napisa***322;(a)
Ja słyszałem o takim czymś, ale jakoś nigdy nie widziałem, aby u mnie się coś szybciej ładowało. Ale to pewnie dlatego, że wszystko co ściągam, ma setki magabajtówi jest tak skompresowane, że nie można wycisnąć już ani bajta.
No to masz odpowiedz . Sproboj zciagnac jakas nieskompresowana bitmape - jesli wszystko jest poprawnie skonfigurowane (zarowno po Twojej stronie jak i po stronie providera) to powinno poleciec szybciej niz nominalne pare kilo...
QBUS jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.09.2002, 21:03   #20
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
QBUS napisa***322;(a)

No to masz odpowiedz . Sproboj zciagnac jakas nieskompresowana bitmape - jesli wszystko jest poprawnie skonfigurowane (zarowno po Twojej stronie jak i po stronie providera) to powinno poleciec szybciej niz nominalne pare kilo...
kompresja to kompresja, transfer to transfer, ludzie dajcie spokoj, to jest zwykly modem, chyba ze zaczarowany... nie slyszalem aby modem analogowy mial taki transfer jak podaje Aster... chyba ze nas podpuszcza do bezsensownej dyskusji... system wariuje i tyle, podaje nieprawidlowe dane, a tak poza tym milego sciagania!

pozdrawiam
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.09.2002, 21:10   #21
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
modem podawal ci ilosc danych nieskompresowanych, a nie rzeczywisty transfer. aby to udowodnic wystarczy sciagnac spakowany plik *.doc.

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.09.2002, 21:36   #22
/||\aster
Gość

Cytat:
Ormianin napisa***322;(a)

chyba ze nas podpuszcza do bezsensownej dyskusji... system wariuje i tyle, podaje nieprawidlowe dane, a tak poza tym milego sciagania!

pozdrawiam
Ja nikogo nie podpuszczam. Ja juz znazlem przyczyne dlaczego tak sie robilo, przynajmniej tak mysle. Wedlug mnie jest to przez to, ze ten plik co sciagalem to byle fake i nikt go nie sciagal prawdopodobnie poza mna, i prawdobodobnie bylem naprawde bliko ludzi od ktorych to sciagalem. A tak wogole to mysle, ze ten temat jest juz zamkniety.
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.09.2002, 23:46   #23
ZiP
Wyjadacz

Zacząłem ściągać ten film i transfer nie przekracza 4 KB/s (mam łacze 16KB/s=128kbit/s). Ale to pewnie dlatego, że ściągam jednocześnie tylko od dwóch osób. A ciekawe, dlaczego wykonawcą (Artist) jest Eminem

Ostatnio zmieniany przez ZiP : 02.09.2002 o godz. 23:50
ZiP jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.09.2002, 23:48   #24
/||\aster
Gość

Cytat:
ZiP napisa***322;(a)
Zacząłem ściągać ten film i transfer nie przekracza 4 KB/s (mam łacze 16KB/s=128kbit/s). Ale to pewnie dlatego, że znalazłem ściągam jednocześnie tylko od dwóch osób. A ciekawe, dlaczego wykonawcą (Artist) jest Eminem
Dlatego ze jest to film z nim w roli glownej, teraz on w USA leci w kinach, opowiada jego historie. Mysle ze jest to dobry film. ZIP widziales go na edonkey
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.09.2002, 00:01   #25
ZiP
Wyjadacz

Nie widziałem na eDoneky, widziałem tylko trailery - pewno film jeszcze nie został wydany, zresztą ja mam starą listę serwerów. Jednak jeśli film już został wydany, to zapewnie w eDonkey się już znajduje. Skoro to dobry film, to muszę go obejrzeć.

Twoje uprawnienia: