![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
thorgal to ciota
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
modem w neostradzie
tak się noszę z tą decyzją - czy wziąć neostradę czy nie... i takie pytanie mam, czy model modemu który daje tp ma jakieś znaczenie a ściślej czy brać sagema czy thomsona ?? i czy nie wiecie czy tp ma jakieś plany względem wdrożenia modemów podłączanych przez rj-45 ?? i jeszcze jedno - czy fakt że w kompie mam usb 1.1 a modemy są na 2.0 ma jakieś znaczenie dla transferu z modemu do kompa ?? czy usb 1.1 pozwala "wydusić" wszystko z neo ??
pozdro, Marcin |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Osobiście widziałem Alcatel (Thomson), znaczy jest napisane Thomson a bebechy wykrywa jako Alcatel
![]() Jest spoko. W kompie mam USB 1,1 i działa bez problemów.
![]() |
#3 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
a ja mam Sagema F@st-800 i chodzi elegancko.Zero problemow! Transfery 66kb/s do 80max (na eMulu - przez pare godzin w nocy tak ciagnie)
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Ja mam Alcatela (Thomsona) na USB 2.0 - jest OK.
Mój kolega ma identycznego na USB 1.1 i nic się nie dzieje. Pozdro ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
ja mam modem Lucent'a podlaczany do sieciowki i smiga pieknie... w sumie bardzo sie ciesze, ze nie mam modemu na USB ![]()
![]() |
#6 |
![]() |
@remix:dlaczego sie cieszysz? Co ci przeszkadzaloby?Tak to przynajmniej bez zadnych bajerow moge w sieci dzialac. Wystarczy USB, a czemu sie czepiasz modemow neo pod USB>?<
![]() |
#7 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
bo pokaz mi palcem router ktory ma wejscie usb - gdybys chcial dzielic siec z takiego modemu to musialbys albo uzyc do tego osobnego kompa, albo cudowac niezmiernie szukajac routera z usb
a jak masz wyjscie rj45 to mozesz za ~190 zeta kupic sobie dlink 604 (4 porty) i miec spokoj na wieki - bardzo fajne urzadzonko - mimo ze najtansze na rynku to swoje robi - a to ze ma wbudowanego dyndns'a to juz po prostu poezja ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
No tak!
Pisalem na swoim przykladzie ze jest komp-router.Ale zapomnialem ze router`ow jest malo z USB, sorka zwracam honor ale nie powiecie mi ze USB ma gorsza prace od SIEMENS`a albo LUCENT`a. Maja wyniki podobne!
![]() |
#9 |
![]() |
prace - jasne ze tak, ale wygode - juz nie...
![]() |
![]() |
#10 | |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Pozdro ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
![]() |
a ja czasami mam 70 ale rzadko. Najczesciej jak ciagne cos z FTP`a to mam 75-90. Ale na mulku srednio 50
![]() |
#12 | |
thorgal to ciota
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Cytat:
SID, czy w ten sposób unikam konieczności wpinania kompa pomiedzy modem a ew. klientów i kombinacji z maskaradą - tak aby TP się nie zorientowała że korzysta dwa kompy?? bo przecież neo+ nie mozna dzielić !! a byłby to silny argument za wzięciem tej usługi!! Marcin |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() |
hmm... neo mozna dzielic - na wlasne potrzeby - nie wolno ci sygnaly wyprowadzic poza lokal
nie dziele neo z sasiadami (mamy wlasna siec osiedlowa - tania i sprawna wiec nikomu to nie potrzebne) - wiec sie sprawa nie interesowalem tepsa moze wylapac takie przypadki niezaleznie od tego czy masz firewall czy nie, i czy dzielisz na kompie czy nie - naturalnie nie ze 100% dokladnoscia i trafnoscia ale sa sposoby (TTL, dublujace sie protokoly, uzywane wysokie porty, wiele kompletnie roznych mac'ow w naglowkach )jesli sa uzywane) - jest pare poszlak mowiacych - 'to tu') ale czy router (jakikolwiek) pozwoli czesc tych poszlak wyeliminowac - to nie wiem - ja go kupilem dla wygody z modemu wychodzi rj45 wpiane w router a stad juz bezposrednio w kompy - router sam sie loguje do sieci - na kompie potrzebny ci tylko tcpip
![]() |
![]() |
#14 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() |
jasne ze nie - nie mowilem ze tak
![]() ale gdyby te tajemnicze 'kontrole' z tepsy mialy lazic - to zaczynaliby wlasnie od takich poszlakowych lokali - i sadze ze w kilkudziesieciu procentach trafili by na 'sieci nie-calkiem-lokalne' ps. czy ktos wie czy mozna dzielic ADSL z dialogu? bo taki 1mbit to az sie prosi podzielic (za 145zeta...)
![]() |
![]() |
|
|