![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
no wlasnie...!
Jak ci udowodnia ze komputer ktory stoi przy scianie w moim pokoju moze byc tym samym za sciana przy tym samym miejscu! NIe ma takiej mozliwosci! Rozumiem jak perfidnie kabel przez ulice biegnie albo zwisa z okien/dachow/itp.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.08.2003
![]() |
a niby jak ci udowodnia, ze to TEN kabel? a jak beda chcieli wejsc do lokalu... przepraszam... jakim prawem (moze inaczej, kto ich wpusci)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jak ich nie wpuscisz, to ci odetna neo...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Cytat:
Zadzwoni mi do chaty a ja powiem rodzicow nie ma w domu np. nie moga mi wtedy odciac neo A slyszales o takim przypadku?
![]() |
![]() |
#20 |
Gość
|
po pierwsze modemy ala thomson to sa alcatele ktore tylko sprzedaje tomson (modem produkowany przez alcatel dystrybowany przez thomsona i rozprowadzany prze tepse czy moze byc cos lepszego?? <lol> )
po drugie wizualnie wyglada lepiej ale co mnie razi to ze kablel usb jest na stale w urzadzeni wiec jak cos z kabelkiem sie stanie to musz otwierac modem zeby wlutowac nowy a segeam ma kabel taki jak do drukarek po trzecie alcatela ktorego mialem niestety z powodu glupoty albo wrecz bezczelnosci i hamstwa tepsy nie udalo mi sie przetestowac(bylo na forum) po czwarte co do dzielenia neo to ja mam taki patecik a mianowicie nie stawiac zadnych routerow hardwearowych tylko softwaerowy jakis komp z win 98 i tam rozdzielanie netu (wiem to lipne ale sluchajcie dalej) jak przyjdzie pan z tepsy to ten router mowimy ze "komp brata" ktory mi udostepnie net w lokalu a lana na ulicy to se mozna miec no nie?? oczywiscie pana z tepsy pierwszego dnia nie musimy wpuszczac - wogole nie musimy (ciekawe co wtedy tepsa zrobi) i umawiamy sie z nim na dzien nastepny ktorego to juz wszystko w kompie bedzie posprzatane np reztrykcje zrobione ze ip sasiada nie moze korzystac z netu i tu konczy sie moj sposob nobo jak maja udowodnic ze jest udostepniane na 5 a nie tylko na dwa?? a nawet jakby cos wiedzieli to i tak za malo na kare jak w domku wszystko cycus no i jeszcze jedno jak macie jakiegos znajomego montera to oki ale jak jakis "sluzbista" to zeby wam czasem nie polecial na pirackim sofcie itd(czy to wogole mozliwe??) ja tam jak bym rozdzielal neo to bym mial wszystko legalne(sys itd a tam o filmy i duperele nikt nie powinien sie czepiac) i zadnych pirackich cd bo to juz namacalny dowod bo taki hd to zawsze moze "niechcacy" upasc czy cos albo sie niechcacy sforamtowac + wipe oczywiscie ale jak nie potrafia w rzadzie odzyskac tych danych jakubowskiej bo jest zdjeta partycja to ja mam nadzieje ze tepsa ma takich samych specow <verybiglol> to oczywiscie wszystko teoria i nie nalezy jej stosowac samodzielnie w domu a autor nie ponosi odpowiedzialnosci za ewentualnie wpadki ... bla bla bla ps jaka jest kara za udostepnianie neo+ jak juz cie przylapia?? Ostatnio zmieniany przez przemo_one : 14.11.2003 o godz. 12:11 |
![]() |
![]() |
#21 |
Gość
|
[QUOTE=Alinoe]SID, czy w ten sposób unikam konieczności wpinania kompa pomiedzy modem a ew. klientów i kombinacji z maskaradą - tak aby TP się nie zorientowała że korzysta dwa kompy?? bo przecież neo+ nie mozna dzielić !! a byłby to silny argument za wzięciem tej usługi!!
rozumiem sid ze ten dlink 604 to modem + router + switch czyli tak nie trzeba kompa ani nawet modemu, maskarada musi byc i tepsa raczej moze sie skapnac bo to rozwiazanie nie rozni sie od innych i na cholere ten dyndns pytam sie?? bo za maskarada to raczej publicznego serva nie spostawisz no chyba ze to cudo ma wbudowanego takowego, raczej ip tepsa nie przydzieli hehehe zmienilem troche to co wczesniej napisalem bo juz sam sie w tym pogubilem ![]() Ostatnio zmieniany przez przemo_one : 14.11.2003 o godz. 12:52 |
![]() |
![]() |
#22 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
mam tak - siemens(modem) -> router (dlink 604) -> kompy
spokojnie stawiam na tym ftp dostepny z zewnatrz - trzeba tylko przekierowac port na jeden z kompow lokalnych i po problemie, a ze neo+ ma dynamiczny ipek to zamiast podawac ludziom zawsze nowy ipek podaje domene i port i mam spokoj na wieki - wygodne, skuteczne i dziala (bez zadnych winsow czy innych smieci) dlink ma wbudowane dhcp - choc ja wole przydzielic je reczeni i na stale - wlasnie po to zeby mi sie przekierowane porty nie rozjechaly, jedyna wada jest zbudowany firewall ktorego nie umiem wylaczyc ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Gość
|
Cytat:
ja tam wole kompa + modem od tepsy - bez podejrzen ze dzielisz bo zwykly zestaw a i na kompie za 100zeli cos pokombinujesz - wczoraj skladalem taki: dreammachine proc 80Mhz(ale szybki i dobry amd) ramu 20MB dyski dwa jeden 210MB a drugi 80MB cooler na procku i radiator miedziany !! monitor tez jakis bedzie i flop jest pomyka to wszystko na windows 95 no brak usb kurna to lepiej ten modem pod rjta (tansza sieciowka niz kontroler) uuu a i z softem bedzie duzo zabawy a co do DHCP to tez wole przydzielac ale mam mniej roboty bo po formacie ludzi nie przychodza i nie mowia zebym im neta skonfigurowal, a wlasciwie to router powinien zapamietywac ip klijenta po id sieciowki sprawdz to bo u mnie tak jest(windoz i linux a hard router to nie wiem) a co nat'a to podesli ip login i passwd do twojego cudenka to ja pokombinuje hehehe (kurna emotiony mi nie wchodza - te Clickable Smilies browser mi leci do gory) |
|
![]() |
![]() |
#25 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
wiec tak
siemens to modem od tepsy - mialem go jeszcze ze stara neostrada - i nie dalem sie zmusic do wymiany na lucenta/sagema - jest ladniutki, cichutki i jakos go polubilem - wiec tu ceny nie podam dlink 604 kosztowal mnie 190 zeta - ale tu musze zaznaczyc ze sprzedano mi go z rabatem bo jestem stalym klientem tego sklepu - sadze ze do ceny trzeba dodac 30 zeta namiarow na ftp nie podaje - glownie dlatego ze prawie go nie wlaczam - sluzy tylko do przesylania rzeczy wiekszych niz limit maila (bo o ile ja mam no limit - to niektorzy nie maja)
![]() |
![]() |
#26 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Kara to trzykrotnosc abonamentu. Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 14.11.2003 o godz. 16:03 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|