Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Moderatorzy (https://forum.cdrinfo.pl/f5/moderatorzy-9835/)

ThanatoS 23.08.2002 21:56

Tak patrzę i patrzę. Kiedyś był jak pamiętam taki gość (na starym forum) o nicku "Radoskór" czy coś w tym stylu. A propo zabawienia się z nim. Można się dostać przez sieć NAT (Ach te stare czasy). A wogóle kuzynka musiała byc niezła, znała hasło, stronę? Ciekawe.

Pedros 23.08.2002 22:14

hackerka ;) harcerka:-D

-Sid-The-Rat=> 23.08.2002 22:30

kiedy zobaczylem post kizia mialem nadzieje ze zarowno post jak i uzytkownik wyleca stad po cichu i sprawa zostanie zapomniana - niestety moderator chyba zaspal bo minelo pare godzin, ludzie sie naczytali i zjawisko 'zaistnialo' w powszechnej opnii - szkoda...

niemrawa interwencja Bartka - usunal tylko posty kizia zamiast caly watek, do tego upublicznienie IP (na szczesie to IP providera a nie prywatnej osoby) sprowokowaly dyskusje ktorej tez nie chcialem nigdy tu widziec...

w zwiazku z tym mam pewien pomysl - wynika on zarowno ze ZNIKOMEJ popularnosci funkcji 'szukaj' na tym forum - co rodzi niesamowita redundancje tematow - jak i dosc mglistych, powiedzialbym - niejawnych zasad rzadzacych forum - proponuje wyslac do kazdego zarejestrowanego uzytkowika tekst regulaminu, razem z opisem gdzie/jak i do czego sluzy opcja szukaj (a takze jak np. obejzec liste zarejstrowanych uzytkowikow) - wymusiloby to niejako podawanie maila przy rejestracji (moze byc to niestety uciazliwe dla modemowcow - ten mail nie bylby b. krotki...) co zniechecilo by ludzi pokroju kizia do robienia sobie z tego jakze spokojnego forum pola glupich zartow

uwazam ze taki list moglby wyjasnic kilka spraw ktore odzywaja tutaj od czasu do czasu (ostatnio przy 'sprawie' Bartka a wczesniej Zbiega) a wszystkim przypomnialby (i wyjasnil) jak dziala 'szukaj'

przepraszam za elaborat, ale uznalem ze warto sie nameczyc i go wklepac...

BD 23.08.2002 22:54

Cytat:

bas napisa***322;(a)
Po co on się tłumaczy?
Czy naprawde wierzy, że my uwieżymy, że jego "kuzynka" przeczytała sobie pare ładnych wątków z forum, utworzyła nowy wątek, zrobiła ankietę, dodała sobie podpis itd??????

sprawdz sobie inne watki tego kolesia ...
w jeszcze kilku skasowalem te ktore lamia regulamin

wskazuje to na fakt iz jego kuzynak podszywa sie przewlekle pod biednego Kizia ...

ThanatoS 23.08.2002 22:57

Cytat:

BD napisa***322;(a)

sprawdz sobie inne watki tego kolesia ...
w jeszcze kilku skasowalem te ktore lamia regulamin

wskazuje to na fakt iz jego kuzynak podszywa sie przewlekle pod biednego Kizia ...

Bartek a może nie jedna kuzynka a kilka, nigdy nie wiadomo:-D :-D

BD 23.08.2002 22:58

Re: Re: Re: Sorry

Cytat:

Pedros napisa***322;(a)

ale
Ty miłościwie nam Moderujący karzesz go podwójnie za jedno przestępstwo
1. usunąłeś mu post
2. upubliczniłeś IP czym poniekąd go piętnujesz (i to już wydaje mi się niepotrzebne)

hehehe mowisz :)
na swoja obrone ma tylko to, ze w jeszcze kilku innych watkach popelnil przestepstwo :)))))))

Cytat:

1.Proponuję w związku z tym zawrzeć w regulaminie forum stwierdzenie, że adres (a może i inne dane?) każdego z nas może zostać podany do publicznej wiadomości jeśli naruszymy netykietę
tak masz racje dodamy cos takiego
juz niedlugo bedzie gotowy regulamin - bedziecie sie mogli wypowiedziec na jego temat i sugestie poparte argumentami zostana dodane :) o ile beda sluszne

Cytat:

2. Uważam (to jest oczywiście moje tylko zdanie), że jako MODERATOR powinieneś postępować w sposób przemyślany - a w tym wypadku - wybacz - mam wątpliwości - skoro chciałeś poinformować jego dostawcę jako moderator - to trzeba to było zrobić - a nie podawać IP
hm nie chcialem przeciez to wyraznie napisalem a
IP podalem tylko po to by pokazac kolesiowi, ze w sieci NIE jest anonimowy

Cytat:

Nikt nie jest doskonały, każdy kiedyś popełnia błędy i się na nich uczy. Nie bronię kizia - tylko zasady.
masz racje - dostal klapsa :)
mam nadzieje ze na lanie nie zarobi

BD 23.08.2002 23:03

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
kiedy zobaczylem post kizia mialem nadzieje ze zarowno post jak i uzytkownik wyleca stad po cichu i sprawa zostanie zapomniana - niestety moderator chyba zaspal bo minelo pare godzin, ludzie sie naczytali i zjawisko 'zaistnialo' w powszechnej opnii - szkoda...

niemrawa interwencja Bartka - usunal tylko posty kizia zamiast caly watek, do tego upublicznienie IP (na szczesie to IP providera a nie prywatnej osoby) sprowokowaly dyskusje ktorej tez nie chcialem nigdy tu widziec...

obiecuje ze nastepny raz bedzie lepiej :)
ale kuzynak mojej kuzynki ... sam wiesz jak to jest :)

Cytat:

w zwiazku z tym mam pewien pomysl - wynika on zarowno ze ZNIKOMEJ popularnosci funkcji 'szukaj' na tym forum - co rodzi niesamowita redundancje tematow - jak i dosc mglistych, powiedzialbym - niejawnych zasad rzadzacych forum - proponuje wyslac do kazdego zarejestrowanego uzytkowika tekst regulaminu, razem z opisem gdzie/jak i do czego sluzy opcja szukaj (a takze jak np. obejzec liste zarejstrowanych uzytkowikow) - wymusiloby to niejako podawanie maila przy rejestracji (moze byc to niestety uciazliwe dla modemowcow - ten mail nie bylby b. krotki...) co zniechecilo by ludzi pokroju kizia do robienia sobie z tego jakze spokojnego forum pola glupich zartow

uwazam ze taki list moglby wyjasnic kilka spraw ktore odzywaja tutaj od czasu do czasu (ostatnio przy 'sprawie' Bartka a wczesniej Zbiega) a wszystkim przypomnialby (i wyjasnil) jak dziala 'szukaj'
bedzie to nieco inaczej zrobione ale
list rozeslemy do kazdego zarejestrowanego usera forum
a poza tym w kazdym dziale jak i na glownej stronie forum bedzie dodany odpowiedni link do regulaminu
natomiast opis szukaj i listy userow zrobie i rowniez zamieszcze
a link bedzie we wspomniaym e-mailu

bas 24.08.2002 01:03

1. Po zarejestrowaniu dostajesz maila z hasłem do pierwszego logowania
2. Podanie do publicznej wiadomości IP kotlesia, który tak rozrabia jest skutecznym rozwiązaniem, chłopak ma szczęście, że jesteśmy zbyt leniwi, mamy za dużo pracy, żeby zrobić mu kuku. Wprawdzie jego komputer stoi za maskaradą i trzeba by trochę z tym powalczyć, w najgorszym razie można zamazać partycję serwera i jeśli jego prov nie ma przygotowanego dobrego backup'u to chłopak i reszta jego podsieci mogli by nie mieć netu przez kilka dni. A prawda jest taka, że jak się dobierzesz do jego routera to już masz dostęp do jego kompa.
(JA SIĘ NA TYM NIE ZNAM ALE TAK MI SIĘ WYDAJE)

3. Myślę, że dopóki chłopak niezobaczył swojego IP, portów serwera, do kogo należy domena, do kogo należy sieć to myślał, że jest całkowicie anonimowy a tak to pogoniliśmy mu kota i może się opamięta.

IF chłopak się opamięta Then niech będzie członkiem forum Else nie opamięta się Then możemy się pobawic jego kosztem.8) 8) 8)

mapsajm 24.08.2002 02:51

Re: Re: Re: ty

Cytat:

Laser napisa***322;(a)

Witam !

A upust dostanie bo się zapowiada leczenie na dłuższą metę !

ciebie akurat wyleczę paroma browarami...:-D :-D :-D

mapsajm 24.08.2002 02:56

Re: Re: Re: Re: ty

jego, natomiast, leczenie może zająć miesiące... ba!!! lata. upustu nie przyznaję. mogę co najwyżej rozłożyć płatności na raty...:-D

mapsajm 24.08.2002 04:01

ponieważ jako przyszły psychiatra:) jestem przciw karaniu kogokolwiek chorego umysłowo, wnoszę pozew, o szanowni moderatorzy, o zaniechanie jakichkolwiek działań na szkodę oskarżonego o głupotę postera.
ludzie, on ma dopiero 11 lat. może popełniać błędy. pamiętacie może, kiedy to wy robiliście wszystko, by uzyskać adorację otoczenia?

Laser 24.08.2002 08:39

Re: Re: Re: Re: ty

Cytat:

mapsajm napisa***322;(a)

ciebie akurat wyleczę paroma browarami...:-D :-D :-D

Witam !

Hmm a co jest ze mną nie tak że musze poddać się tej "kuracjii" :-D :-D :-D

-Sid-The-Rat=> 24.08.2002 08:42

Cytat:

mapsajm napisa***322;(a)
pamiętacie może, kiedy to wy robiliście wszystko, by uzyskać adorację otoczenia?
niestety pamietamy, obywatelu, choc wolelibysmy o tym zapomniec...

http://www.racing-forum.pulse.pdi.ne...les/biglol.gif

mapsajm 24.08.2002 19:29

Re: Re: Re: Re: Re: ty

Cytat:

Laser napisa***322;(a)

Witam !

Hmm a co jest ze mną nie tak że musze poddać się tej "kuracjii" :-D :-D :-D

chodzi właśnie o to, że z tobą jest wszystko ok.;) dlatago zaproponowałem kurację chmielową:-D :) :-D

Laser 24.08.2002 20:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ty

Cytat:

mapsajm napisa***322;(a)

chodzi właśnie o to, że z tobą jest wszystko ok.;) dlatago zaproponowałem kurację chmielową:-D :) :-D

Witam !

Nawet nie wiesz jak się cieszę :-D ;) :) ;) :-D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:34.