Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.07.2004, 20:33   #1
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Pierwszy
prawdopodobnie jest to sony trinitron (wycinek walca - płaski w pionie i wypukły w poziomie) - sam posiadam taki kineskop w monitorze Sun i osiągi ma identyczne jak twój nabytek. We wspomnianych CTXach był ten sam kineskop. Poza tym jak ściągniesz obudowe to powinieneś ujrzeć w paru miejscach napis SONY - np. na zasilaczu.
No obudowy to ja może już nie będę ściągał, bo właśnie przez to, że ktoś tak robił naprawa kosztowała 90 złotych zamiast dwudziestu

Zrobiłem jeszcze jeden eksperyment i wydrukowałem sobie print screen z forum (mam ustawiony styl dark i na tym nowym monitorze wydawał mi się zdecydowanie za jasny) i porównałem z obrazem widocznym na obydwu monitorach. I co ciekawe - na tym nowym jest to praktycznie to samo, przy porównaniu z IBM natomiast wydruk jest zdecydowanie jaśniejszy. Czyli po prostu przyzwyczaiłem się do trochę zbyt jasno ustawionego ekranu i czuję pewien dyskomfort, kiedy nie mogę do tych ustawień wrócić. Znaczy to, że ten nowy monitor również pod tym względem jest w porządku, chociaż nie ukrywam, że trochę większy zakres regulacji byłby bardzo na miejscu

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: