![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Smakosz... Heinekena!
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
![]()
Witam.
![]() Poszukuję miesięcznika audio-video, ze stycznia 2009, a właściwie pewnej jego części na temat optymalnych ustawień TV LCD SHARP LC-32DH77E. Niedawno zostałem szczęśliwym posiadaczem w/w odbiornika, lecz przebrnięcie przez wszystkie ustawienia tak aby wydobyć max z tego co oferuje graniczy z cudem, a ustawienia predefiniowane są zbyt przekoloryzowane jak na mój gust. Straciłem kilka godzin na ustawianiu lcd-ka i w sumie jestem zadowolony, ale chciałbym sprawdzić czy nie można jeszcze czegoś wycisnąć z ustawień. ![]() Jeżeli ktoś ma ten numer czasopisma proszę o kontakt na priva lub zrobienie skanów i wstawienie np. na http://www.imageshack.us/ ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 01.08.2007
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dział Prenumeraty
Można zamówić interesujący Cię numer, bezpośrednio w redakcji. Trzeba zadzwonić do Działu Prenumeraty i poprosić o wysłanie za pobraniem pocztowym. Można też poprosić o namiary (tych informacji udzieli Filip Kulpa - redaktor naczelny) do specjalisty, który posiada specjalny certyfikat. Przyjedzie do Ciebie i wyreguluje profesjonalnie telewizor przy użyciu specjalistycznych przyrządów. Może się bowiem okazać, że regulacja poprzez menu, będzie niewystarczająca. Przykładowo - może się okazać, że trzeba będzie wyregulować dekoder kolorów, a to można tylko zrobić dysponując specjalną aparaturą. Ostatnio zmieniany przez romanesco : 14.04.2009 o godz. 09:19 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Smakosz... Heinekena!
![]() |
Cytat:
Ciekawe ile taka przyjemność ustawiania przez specjalistę kosztuje? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hmm ale czy warto sie w to bawić?
Wszak TV to nie monitor dla grafika, który musi być dokładnie kalibrowany adobe pantone blablabla ![]() W dodatku kolory zmieniają się w zależności od oświetlenia i trzeba mieć czujnik temperatury koloru który to kompensuje. Graficy do komputerów takie dokupują, z telewizorów tylko seria LG Scarlet ma to wbudowane. Więc kolorów nie wyregulujesz - inne sa w słońcu a inne przy żarówce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guru
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Smakosz... Heinekena!
![]() |
Dzięki wszystkim za rady, pomoc.
![]() Nie jestem audio/kolor -filem, zależało mi na max wyciśnięciu, ale jednocześnie uśrednieniu jakości kolorów, obrazu do wszystkich programów. Po wyłączeniu wszystkich możliwych ulepszaczy obrazu tv dostał kopa i jestem bardzo zadowolony z jakości wyświetlanego obrazu (Cyfrowy Polsat). ![]() Póki co odpuszczę sobie dodatkowe, płatne strojenie tv, tym bardziej że okazało się, że serwis sharpa bezpłatnie w ramach gwarancji taką usługę wykonuje w systemie door to door. ![]() Ale póki nie nacieszę się telewizorkiem nie zamierzam się go pozbywać na 2 dni, że nie wspomnę o ewentualnych rysach podczas transportu... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zdecydowanie trzeba wyłączyć odszumianie - to strasznie psuje obraz, jeżeli nie jest on zaszumiony
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
dvd z kamery | rogmanmajkel | DVD-Video | 16 | 26.05.2007 18:48 |
Problem z avi na dvd | sprit | DVD-Video | 22 | 24.01.2006 21:48 |
NeroVision Express sie je... HELP | lukmeen | Napędy optyczne CD | 1 | 17.07.2005 00:44 |
NeroVision Express sie je... HELP | lukmeen | Napędy optyczne DVD | 0 | 17.07.2005 00:03 |