Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.06.2005, 15:32   #1
alien666
kewlarowy serwomechanizm

Data rejestracji: 10.11.2004
alien666 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
może to banał :)boot xp i zmiana nazwy

może jest to banalny temat...korzystam z kompa już mnóstwo czasu...ale jeszcze nie doszedłem do tego jak podczas startu zmienić nazwę systemu(korzystam z dwóch xp home i oba tak samo się nazywają).
chyba wiadomo o co chodzi...
odpalam kompa i mam 2 razy xp home , a chciałbym zmienić ich nazwy na system1 i system2(np.).
jak to uzyskać, proszę o pomoc i z góry dziękuję
pomyślicie, że to lamerstwo(uch jak ja nie lubię tego słowa), ale uważam ,ze kto pyta nie błądzi...może kiedyś ja wam pomogę
pozdrawiam

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.06.2005, 15:46   #2
kontestator
conquer all

Data rejestracji: 10.01.2005
kontestator zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
system > właściwości > uruchamianie i odzyskiwanie(klikasz na ustawienia) > klikasz na EDYTUJ > otworzy się okno do edycji pliku boot.ini > w miejscu gdzie masz wpisane multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" wpisujesz system1 i analogicznie dla drugiego systemu
następnie klikasz plik>zapisz
i podczas nastepnego ładowania systemu masz juz system 1 i system2

pozdro666
Stary 15.06.2005, 16:00   #3
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Albo edytuj plik boot.ini który masz na "C: \"
Stary 15.06.2005, 17:46   #4
alien666
kewlarowy serwomechanizm

Data rejestracji: 10.11.2004
alien666 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
dziękuję wszystkim....kurde nie mam problemu z edycją rejestru, a taka banalna zmiana w boocie ....wytłumaczę się...nigdy nie było mi to potrzebne...do dzisiaj pozdrawiam
Stary 15.06.2005, 17:54   #5
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
można też uruchom> msconfig i tam jest dostęp do boot.ini

ja kiedyś zmieniłem córce i siostrzeńcowi na system parszywych małolatów
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: