Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 31.03.2005, 00:29   #1
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez zene_k
No to pogratulować tematu ADMINISTRATOROM. Wiem, że się narażam, ale to jest masakra. No mysz jako problem!!! Pozdro
?
to chyba dobrze, że BD dał informacje o tym jak można wymienić wadliwe myszy.
To akurat trafiony temat w przeciwieństwie do wielu innych w tym dziale.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 31.03.2005, 00:33   #2
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez zene_k
No to pogratulować tematu ADMINISTRATOROM. Wiem, że się narażam, ale to jest masakra. No mysz jako problem!!! Pozdro
A gdzie Ty tu widzisz problem? BD podzielił się tylko tym, co może się niektórym przydać. Poza tym, jeżeli uważasz, że mysz nie jest problemem, to widać nie pracujesz na komputerze kilka/kilkanaście godzin dziennie.

Tak się składa, że z zawodu jestem programistą i wiem, co to znaczy wygodna klawiatura, mysz i ogólnie stanowisko pracy. Dlatego teraz nie mam zamiaru oszczędzać na tym, bo później nic mi nie zwróci straconego zdrowia, bo zaoszczędziłem 50 zł na klawiaturze.

Nie tak dawno z powodu ciągłego siedzenia przed kompem miałem problemy z prawym nadgarstkiem (częsty problem ze zdrętwiałą połową dłoni). Chodziłem po lekarzach, na różne zabiegi itd Nic przyjemnego. Zmieniłem mysz na wygodniejszą i problem już się nie nasilał, a z czasem całkowicie zniknął.

Tak więc, jeżeli ktoś chce oszczędzać, to niech się lepiej zastanowi, czy to się faktycznie opłaci.

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.03.2005, 00:45   #3
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Bartez
Tak się składa, że z zawodu jestem programistą i wiem, co to znaczy wygodna klawiatura, mysz i ogólnie stanowisko pracy. Dlatego teraz nie mam zamiaru oszczędzać na tym, bo później nic mi nie zwróci straconego zdrowia, bo zaoszczędziłem 50 zł na klawiaturze.

Nie tak dawno z powodu ciągłego siedzenie przed kompem miałem problemy z prawym nadgarstkiem (częsty problem ze zdrętwiałą połową dłoni). Chodziłem po lekarzach, na różne zabiegi itd Nic przyjemnego. Zmieniłem mysz na wygodniejszą i problem już się nie nasilał, a z czasem całkowicie zniknął.
Tak sie sklada, ze znam Barteza osobiscie i wiem ile on siedzi przy komputerze a on wie ile ja czasu spedzam nad klawiatura. W obu przypadkach sa to dziesiatki godzin tygodniowo oraz juz chyba gigabajty danych wklepanych literek.

Zgadzam sie z nim w 100% co do problemow zdrowotnych jakie pojawiaja sie podczas dlugiej pracy na komputerze. Zla klawiatura + wiele godzin pisania na niej = zespol ciesni nadgarstka. Bardziej ogolnie to:

- poczatkowo dretwienie koncow malego palca
- dretwienie kolejnych koncow palcow
- bole nadgarstkow
- budzenie sie w nocy ze zdretwialymi rekami

Podobnie moze byc po pracy ze zla myszka.

Bywa tak, ze pracuje po 20 godzin na komputerze i z tego powodu nie oszczedzam na stanowisku pracy. Tyczy sie to:

- monitora - oczu mi nikt nie naprawi

- klawiatury - obecnie mam Logitecha Ultra X ze wzgledu na to ze jest niska i ma niski skok klawisza co nie powoduje takiego zmeczenia rak no i ma tradycyjny uklad bez udziwnien.

- myszy - tylko i wylacznie mysz ergonomiczna tak jak MX700 - nie moge pracowac na myszy na ktorej dlon lezy na pasko bo po 20 minutach mam skurcze w nadgarstku

- krzeslo -szukalem odpowiedniego krzesla miesiac czasu i jedyne ktore mi odpowiadalo kosztowalo 1000 zl (oczywiscie kupilem bo kregoslupa tez sie nie da naprawic).

- biurko kazalem zrobic na zamowienie bo nie bylo tego co potrzebowalem

PS
Warto poczytac http://republika.pl/biosorcerer/computer/main.html
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.03.2005, 00:34   #4
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Wlasnie nie rozumiem posta ZENE_k bo w wielu miejscach czytalem o problemie z myszkami MX700. Wydawalo mi sie, ze skoro ludzie uzywaja tych myszke to beda zainteresowani jak mozna je wymienic i czy jest to mozliwe. Z wypowiedzi w tym topicu widze, ze nie bylem osamotniony z tym problemem i przynajmniej 2 osoby maja takie same uszkodzenia myszy.

W kazdym razie przepraszam za zamieszanie jakie wprowadzilem i za to, ze temat mojej wiadomosci znacznie odbiegal od tego o czym dyskutuje sie na off topicu.
Stary 31.03.2005, 03:41   #5
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
z tymi farbami to jakis przekret ! albo uzytkownikom za mocno sie rence poca !

na mojej mx700 farba nie zdazyla sie zetrzec bo wymienilem na mx900, na tej tez nic sie nie zdazylo dziac bo zmienilem na mx1000 ! i na tej ztarl sie napis logitech !! co mam gleboko ... gdzies tamm ..

mysz ma dzialac, a napisy na nie sa niewazne !
ps. mx 900 zmienile tylko dlatego ze po wyjsciu sp2 dla XP przez pare miesiecy nie bylo ze strony logitech dzialajacego drivera dla bluethooth, (teraz jest) ale przyzwyczailem sie juz do mx 1000.
Stary 31.03.2005, 09:58   #6
CIAPEK
CDRinfo VIP

CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
nic nie zrekompensuje siedzenia prawie całą dobę przed komputerem.
Co wy za życie macie? Podwójne?
Zróbcie coś z tym bo kiedyś coś się z Wami stanie - i ciałem i psychą.

Stary 31.03.2005, 10:18   #7
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Ciapek nie jest tak zle Psyche i cialo mamy dobre
Stary 31.03.2005, 13:31   #8
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
no jak? trza miec tez czas na przyjemnosci.. ja wracam ze szkoly, odrabiam lekcje, ucze sie i sobie przy kompie siedze
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.03.2005, 18:54   #9
Matievoo
Prison break

Data rejestracji: 27.11.2004
Matievoo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek
no jak? trza miec tez czas na przyjemnosci.. ja wracam ze szkoly, odrabiam lekcje, ucze sie i sobie przy kompie siedze
pozdro
To masz naprawde ciekawy dzień
Matievoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.03.2005, 18:58   #10
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Mati.p
To masz naprawde ciekawy dzień
To jest raczej nudny dzień...
ja jak wracam ze szkoły to raczej nie mam ochoty na kompa - siedze w takim profilu, że kompy mam codziennie w szkole...
do lasu trza wyjść, na rower/basen/silownie/po qmpli itd.
Stary 01.04.2005, 00:06   #11
CIAPEK
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Patrix
no respect....szok
300 złociszy na mysz...lol...za to nożna mobo kupić, pamiec, itd...
ja na mysz nie wydam nigdy wiecej jak 50 złociszy :\

Cytat:
Napisany przez Patrix
To jest raczej nudny dzień...
ja jak wracam ze szkoły to raczej nie mam ochoty na kompa - siedze w takim profilu, że kompy mam codziennie w szkole...
do lasu trza wyjść, na rower/basen/silownie/po qmpli itd.

Nic dodać nic ująć
posty Patrixa 43 i 45 są jakby wyjęte z mojej głowy

Sam mam OEMke Logitecha za niecałe 50 zł i nie palę się do zmiany, jak się zje*** albo nagle zapragne mieć coś lepszego to zmienie. Nie mam potrzeby tak komfortowo spajać się z kompem bo po co.

Jak ja wracam z pracy równiez nie biegne od razu do komputera, a jak biegne nie pochłania mnie to tak. Zapuszcze muzyczke, odbiore poczte, pozałatwiam jakieś sprawy biznesowe/z pracy pogadam z ludźmi na gadulcu.
A potem jade do mojej słodkiej dżagi, ide do kumpli albo jakiś sport.
Nie pozwole sobie na takie życie gdzie praca przed kompem przeplatana jest jedzeniem i spaniem - nie dzięki. Jak się to komuś podoba to spoko, ale tu coś jest chyba nie tak. A jak ktoś sobie nie może na to pozwolić to co? Nie zarobi duużych pieniędzy, albo nie kupi sobie nowego kina domowego? Sory, ale niektórych rzeczy pieniądze nie zastąpią, które traci się w naszym życiu, a które tak szybko przemija. Tu chodzi ogólnie o pewien "wyścig" w którym niechętnie mam zamiar brać udział
pzdr
Dołączone obrazki
MX 700 i luszczaca sie farba-racines.jpg 

Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 01.04.2005 o godz. 00:09
Stary 01.04.2005, 10:26   #12
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez CIAPEK
Nie pozwole sobie na takie życie gdzie praca przed kompem przeplatana jest jedzeniem i spaniem - nie dzięki. Jak się to komuś podoba to spoko, ale tu coś jest chyba nie tak. A jak ktoś sobie nie może na to pozwolić to co? Nie zarobi duużych pieniędzy, albo nie kupi sobie nowego kina domowego? Sory, ale niektórych rzeczy pieniądze nie zastąpią, które traci się w naszym życiu, a które tak szybko przemija. Tu chodzi ogólnie o pewien "wyścig" w którym niechętnie mam zamiar brać udział
To tez nie jest tak, ze ja nie robie nic innego i wylacznie siedze przed kompem. Tak nie jest bo jeszcze robie kilka innych rzeczy - takich bardziej typowych. Aktualnie spotykam sie z 3 laskami, bardzo czesto gram w kregle, chodze do kina, odwiedzam ciekawe miejsca. A jak troche przeschna pola to mam zamiar zaczac grac w golfa.

Co do zarabiania duzych pieniedzy to jest tak, ze jak sie do czegos przyzwyczaisz to pozniej ciezko z tego zrezygnowac .
Stary 31.03.2005, 14:26   #13
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
w pelni rozumie BD w tym wzgledzie
kazdy ma taka prace jaka dostal albo jaka sobie wywalczyl
tez stukam w klawisze po kilkanascie godzin na dobe
od zawsze (zanim sie od kompa uzaleznilem) twierdzilem ze najwazniejsze czesci kompa to monitor, klawa i mycha
po latach doszedlem ze jeszcze fotel

mi na szczescie wystarczaja tansze zabawki, ale monitory nec'a (nie ekonomiczne tylko profesjonalne) i peryferia logitecha to naprawde duza roznica w porownaniu do standardowych

niedawno bratankowi podmienilem zestaw mycha+klawa a4techa kosztujacy ponad 200pln na logitecha za stowke... jakos mu sie nie pali do powrotu ale wiedzialem co mu daje
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.03.2005, 17:13   #14
kizio
Wyrejestrowany

Data rejestracji: 10.07.2002
kizio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
300zł - drogo ale nie jest to kasa wyrzucona w błoto, teraz mam MX1000 i jest to niesamowity komfort w porównaniu do poprzednich myszek tj. Logitech RN-67 czy jakos tak i A4Tech RFSW-35.

kiziopl na gmail
JID: kizio na jabster.pl
Zapraszam na http://blog.xitenet.pl
kizio jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.03.2005, 18:01   #15
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Bartek moim zdaniem nie warto kupowac tej myszy MX900. Niczym nie rozni sie od MX700 jak chodzi o wyglad i jedyna roznica dotyczy niebieskiego zabka no i ceny. Za 360 zl kupisz lepsza i nowoczesniejsza mysz oraz klucz usb z niebieskim zabkiem.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: