![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
to chyba dobrze, że BD dał informacje o tym jak można wymienić wadliwe myszy. To akurat trafiony temat w przeciwieństwie do wielu innych w tym dziale.
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Tak się składa, że z zawodu jestem programistą i wiem, co to znaczy wygodna klawiatura, mysz i ogólnie stanowisko pracy. Dlatego teraz nie mam zamiaru oszczędzać na tym, bo później nic mi nie zwróci straconego zdrowia, bo zaoszczędziłem 50 zł na klawiaturze. Nie tak dawno z powodu ciągłego siedzenia przed kompem miałem problemy z prawym nadgarstkiem (częsty problem ze zdrętwiałą połową dłoni). Chodziłem po lekarzach, na różne zabiegi itd Nic przyjemnego. Zmieniłem mysz na wygodniejszą i problem już się nie nasilał, a z czasem całkowicie zniknął. Tak więc, jeżeli ktoś chce oszczędzać, to niech się lepiej zastanowi, czy to się faktycznie opłaci. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Cytat:
Zgadzam sie z nim w 100% co do problemow zdrowotnych jakie pojawiaja sie podczas dlugiej pracy na komputerze. Zla klawiatura + wiele godzin pisania na niej = zespol ciesni nadgarstka. Bardziej ogolnie to: - poczatkowo dretwienie koncow malego palca - dretwienie kolejnych koncow palcow - bole nadgarstkow - budzenie sie w nocy ze zdretwialymi rekami Podobnie moze byc po pracy ze zla myszka. Bywa tak, ze pracuje po 20 godzin na komputerze i z tego powodu nie oszczedzam na stanowisku pracy. Tyczy sie to: - monitora - oczu mi nikt nie naprawi - klawiatury - obecnie mam Logitecha Ultra X ze wzgledu na to ze jest niska i ma niski skok klawisza co nie powoduje takiego zmeczenia rak no i ma tradycyjny uklad bez udziwnien. - myszy - tylko i wylacznie mysz ergonomiczna tak jak MX700 - nie moge pracowac na myszy na ktorej dlon lezy na pasko bo po 20 minutach mam skurcze w nadgarstku - krzeslo -szukalem odpowiedniego krzesla miesiac czasu i jedyne ktore mi odpowiadalo kosztowalo 1000 zl (oczywiscie kupilem bo kregoslupa tez sie nie da naprawic). - biurko kazalem zrobic na zamowienie bo nie bylo tego co potrzebowalem PS Warto poczytac http://republika.pl/biosorcerer/computer/main.html
|
|
|
|
#4 |
|
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Wlasnie nie rozumiem posta ZENE_k bo w wielu miejscach czytalem o problemie z myszkami MX700. Wydawalo mi sie, ze skoro ludzie uzywaja tych myszke to beda zainteresowani jak mozna je wymienic i czy jest to mozliwe. Z wypowiedzi w tym topicu widze, ze nie bylem osamotniony z tym problemem i przynajmniej 2 osoby maja takie same uszkodzenia myszy.
W kazdym razie przepraszam za zamieszanie jakie wprowadzilem i za to, ze temat mojej wiadomosci znacznie odbiegal od tego o czym dyskutuje sie na off topicu.
|
|
|
#5 |
|
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
z tymi farbami to jakis przekret ! albo uzytkownikom za mocno sie rence poca !
na mojej mx700 farba nie zdazyla sie zetrzec bo wymienilem na mx900, na tej tez nic sie nie zdazylo dziac bo zmienilem na mx1000 ! i na tej ztarl sie napis logitech !! co mam gleboko ... gdzies tamm .. mysz ma dzialac, a napisy na nie sa niewazne ! ps. mx 900 zmienile tylko dlatego ze po wyjsciu sp2 dla XP przez pare miesiecy nie bylo ze strony logitech dzialajacego drivera dla bluethooth, (teraz jest) ale przyzwyczailem sie juz do mx 1000.
|
|
|
#6 |
|
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
nic nie zrekompensuje siedzenia prawie całą dobę przed komputerem.
Co wy za życie macie? Podwójne? Zróbcie coś z tym bo kiedyś coś się z Wami stanie - i ciałem i psychą.
|
|
|
#7 |
|
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Ciapek nie jest tak zle
Psyche i cialo mamy dobre
|
|
|
#8 |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no jak? trza miec tez czas na przyjemnosci.. ja wracam ze szkoly, odrabiam lekcje, ucze sie i sobie przy kompie siedze
![]() pozdro
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Prison break
Data rejestracji: 27.11.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
ja jak wracam ze szkoły to raczej nie mam ochoty na kompa - siedze w takim profilu, że kompy mam codziennie w szkole... do lasu trza wyjść, na rower/basen/silownie/po qmpli itd.
|
|
|
|
#11 | ||
|
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nic dodać nic ująć posty Patrixa 43 i 45 są jakby wyjęte z mojej głowy ![]() Sam mam OEMke Logitecha za niecałe 50 zł i nie palę się do zmiany, jak się zje*** albo nagle zapragne mieć coś lepszego to zmienie. Nie mam potrzeby tak komfortowo spajać się z kompem bo po co. Jak ja wracam z pracy równiez nie biegne od razu do komputera, a jak biegne nie pochłania mnie to tak. Zapuszcze muzyczke, odbiore poczte, pozałatwiam jakieś sprawy biznesowe/z pracy pogadam z ludźmi na gadulcu.A potem jade do mojej słodkiej dżagi, ide do kumpli albo jakiś sport. Nie pozwole sobie na takie życie gdzie praca przed kompem przeplatana jest jedzeniem i spaniem - nie dzięki. Jak się to komuś podoba to spoko, ale tu coś jest chyba nie tak. A jak ktoś sobie nie może na to pozwolić to co? Nie zarobi duużych pieniędzy, albo nie kupi sobie nowego kina domowego? Sory, ale niektórych rzeczy pieniądze nie zastąpią, które traci się w naszym życiu, a które tak szybko przemija. Tu chodzi ogólnie o pewien "wyścig" w którym niechętnie mam zamiar brać udział ![]() pzdr
nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego! Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 01.04.2005 o godz. 00:09 |
||
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
Co do zarabiania duzych pieniedzy to jest tak, ze jak sie do czegos przyzwyczaisz to pozniej ciezko z tego zrezygnowac .
|
|
|
|
#13 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
w pelni rozumie BD w tym wzgledzie
kazdy ma taka prace jaka dostal albo jaka sobie wywalczyl tez stukam w klawisze po kilkanascie godzin na dobe od zawsze (zanim sie od kompa uzaleznilem) twierdzilem ze najwazniejsze czesci kompa to monitor, klawa i mycha po latach doszedlem ze jeszcze fotel mi na szczescie wystarczaja tansze zabawki, ale monitory nec'a (nie ekonomiczne tylko profesjonalne) i peryferia logitecha to naprawde duza roznica w porownaniu do standardowych niedawno bratankowi podmienilem zestaw mycha+klawa a4techa kosztujacy ponad 200pln na logitecha za stowke... jakos mu sie nie pali do powrotu ale wiedzialem co mu daje
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
300zł - drogo ale nie jest to kasa wyrzucona w błoto, teraz mam MX1000 i jest to niesamowity komfort w porównaniu do poprzednich myszek tj. Logitech RN-67 czy jakos tak i A4Tech RFSW-35.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Bartek moim zdaniem nie warto kupowac tej myszy MX900. Niczym nie rozni sie od MX700 jak chodzi o wyglad i jedyna roznica dotyczy niebieskiego zabka no i ceny. Za 360 zl kupisz lepsza i nowoczesniejsza mysz oraz klucz usb z niebieskim zabkiem.
|
![]() |
|
|