![]() |
Witam!
A ja Ci polece cos takiego: http://sklep.age.pl/opis.php?m_kod=MY___CREAOM3000 mam ja i sprawuje sie doskonale, tania a ma niesamowite wlasciwosci :) i to niebieskie podswietlanie wygloda masakrycznie! |
Z myszką to trzeba ostrożnie !
Znasz anatomię męskiej ręki ? nie' to przypomnimy : 1. Palec grzebalec . 2. Pomocnik palca grzebalca . 3. Głębokościomież. 4. Szperacz. 5. Łechtacz Przypomnę dla prawiczków że liczymy od lewej na prawej ! |
Ja tam polecam myszke na ktora sam ciulam - wersja kablowa okolo 180pln BOX, luzem - w woreczku 144pln - a mianowicie MS IntelliMouse Explorer 4.0. Polecaja ja zawodowi gracze w CS; Q3; UT itd. ;) a jak juz na max wypasiona mycha to Logitech MX 1000 ale to juz okolo 340pln za wersje bez kabelka (innej chyba niema).
Logitech MX 1000 MS IntelliMouse Explorer 4.0 |
Ja polecam MX700 - mam pol roku i chodzi jak nowka... cena teraz to cos ok. 350zl podejrzewam :)
pozdro ;) |
Cytat:
tez jestem szczesliwym posiadaczem Mx700 mysz sprawuje sie bardzo dobrze bez zadnych problemow wiec moge ja polecic |
Logitech - IMO the best
najtanszy model optyczny z kabelkiem - jest wystarczajacy dobry i do grafiki i do gier :) imho te wyzej to jak nie masz co z siankiem robic bo dla mnie bezprzewodowa odpada (no chyba ze z ladowarka w formie stacji dokujacej, a to juz troche kosztuje), a te tansze modele maja wieksze opoznienia niz ogoniaste gryzonie :) |
Logitech MX 1000 ktora polecalem ma ponoc stacje dokujaca w zestawie i do tego wbudowany akumulatorek litowy - duza pojemnosc dlugie dzialanie ;)
|
po co placic kupe kasy za wyzsze MX'y, jesli w MX310 jest ten sam uklad optyczny?
zmienia sie tylko wyglad i troche ergonomia... |
No to już prawie wybrałem. Pozostaje wybrać między logitechem a microsftem. Bezprzewodówki logiego odpadają z racji ceny. BArdzo podoba mi sie ten mx510 i to chyba na niego sie zdecyduje. Tylko zastanawia mnie jedna rzecz, a mianowice dlaczego model mx 500 miał 5lat gwarancji a 510 juz tylko 3?? A i czy ten plastik nie bedzie wkurzający (ten niebieski który ją pokrywa). Może ktoś ma i sie wypowie??
|
to ile jest gwarancji chyba zalezy od sklepu... w jednym podaja, ze na moja jest 5 lat, a w innym, ze 3
??? |
Jak juz to Logitecha MX`a...
Sam jade na SWOP - 35PU (zmodowaną:)) - mam ja 2 lata...nie odmowila nigdy posluszenstwa. Sprawuje sie dobrze - gram w Mohaa, Q3 i dobrze sie namiata. Chociaz ostatnio przydalaby mi sie nowa-starla sie po 2 latach i moze teraz czasami 1x na dzien skoczy mi kursor w inne miejsce - nie jest juz poporstu tak czula (komp chodzi 24h |
Poczytałem troszq na benchmark.pl (dzieki za link do testu myszek) no i w gre właża dwa gryzonie:
faworyt mx 510 oraz microsoft IntelliMouse Explorer 4.0 Explorer ma funkcje skrętu scrolla w lewo i prawo i nie wiem który bedzie lepszy. http://www.benchmark.pl/artykuly/rec...xplorer_4.html http://www.benchmark.pl/artykuly/rec.../strona-2.html http://www.benchmark.pl/artykuly/rec...ch_MX_510.html JAk na to pytanie ktoś mi odpowie(co wybrać) to juz bede pewny co do wyboru. Przydałaby sie tylko opinia posiadaczy :D |
Cytat:
Cytat:
PS. Wielu posiadaczy myszy M$ w polsce nie znajdziesz - ta mysz jest jeszcze stosunkowa nowoscia. |
Idz do media markt, albo innego marketu i pobaw sie nimi.
Jak nigdzie nie bedzie wystawiona, to sprzedawca powinien rozpakowac i pokazac... Ostatnio kupowalem sluchawki, dla czystej zasady zapytalem, czy mozna odsluchac - ku mojemu zdziwieniu rozerwal karton i mi dal. A jeszcze kilka lat temu to by nie przeszlo - prubowalem |
Media markt jest ze 40 km :D (warszawa)- więc pomysł nie za bardzo
Z tego wynika ze pozostane przy mx 510, choć ms mnie bardzo kusi-wydaje mi sie ze ma wiecej zalet. No ale jak mam potem żałować to chyba kupie logitecha. Pomysł z wybrubowaniem byłby dobry ale nie mam gdzie :( Jedynie Logi mx 500 :( To juz chyba koniec bo jezeli nie ma posiadaczy to bede musiał sam zdecydować. Aha i jak mx 310 jest taki wypas to 510 tez bedzie :D Serdeczne dzięki za wszystkie wypowiedzi. Ja k kupie to sie podziele wrażeniami:D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:40. |