![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tuner SAT na dzis (jaki?)
Ano wiec....
Kablowka odlaczyla nasza kamienice... ze wzgledu na roboty ziemno-powietrzne... i postanowilem kupic tuner SAT aby cos z nieba poogladac. Nie chce wydawac za bardzo duzo pieniedzy w tej materii, osobiscie starczy mi cos dobrego, znanego i mozliwego w operacji $ a wiec taki FTA i jesli jeszcze slonce by swiecilo "cyfrowe" Kiedys mialem slynnego Phila 3010 wraz dodatkami... ale to bylo dawno. Rozmyslam o Ferdku 3018, oraz o DSR-5001, ale moze cos pojawilo sie ciekawszego na naszym rynku przeszukiwalem rozne fora, ale przyznaje sie zagubilem sie nieco, moze jest ktos tu taki co poprowadzi mnie troche do celu ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja w temacie nie jestem, ale mój ojciec wie na ten temat sporo. Zapytam się go dzisiaj, ale w tym momencie powiedz jeszcze, czy interesuje się odbiór kanałów ogólnych, czy także tych powiedzmy nie do końca darmowych (i nie chodzi mi tutaj o sex itp. ale np. HBO czy Canał +). Nie we wszystkich modelach da się stosować pirackie karty i zmieniać oprogramowanie.
![]() |
#3 |
the one
CDRinfo VIP
Ja w temacie nie jestem, ale mój ojciec wie na ten temat sporo. Zapytam się go dzisiaj, ale w tym momencie powiedz jeszcze, czy interesuje się odbiór kanałów ogólnych, czy także tych powiedzmy nie do końca darmowych (i nie chodzi mi tutaj o sex itp. ale np. HBO czy Canał +). Nie we wszystkich modelach da się stosować pirackie karty i zmieniać oprogramowanie.
![]() |
#4 | |
Komandor
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
Od niedawna zacząłem się interesować tunerkami, rozkodowałem sobie swój, ale niestety posiadam słaby sprzęt więc za dużo nie da się z niego wycisnąć, ale i tak jestem z niego zadowolony. Przepatrzylem więc troche stronek i for i na tej podstawie wnioskuje że jednymi z tańszych tunerków sa Fergusony, jest ich też dosyć dużo, są popularne więc gdy się da to wychodzą cały czas jakieś softy.
W sumie to znam trzy osoby które mają ferdki - nienarzekają ![]() PS. Pewnie już byłeś na http://www.dvb-board-pl.com Jak nie to poczytaj ![]() Pzdr.
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Komandor
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Dreambox jest bardzo dobry . Cena modelu 5620 coś około 800 zł jest jeszcze wersja 500 ale ceny nie znam (napewno tańsza).
Ten tuner jest naprawde wart tej ceny.
![]() |
#8 |
MaNiAk GiEr
Data rejestracji: 20.10.2003
![]() |
Witam ja siedze w tym troche. Ja posiadam fergusona 7018, polecam ten model, wszystko smiga, prosty w obsłudze a cena to 500 zł np na allegro . polecam !!!!!!!!!
![]() |
#9 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Ostatnio zmieniany przez legion : 03.02.2005 o godz. 19:37 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
1430 oraz 1530 moze i tak ale do zmiany softow najlepsze
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
Na philipsie 6010 da się ogladac pakiet cyfry plus + polsat... tak samo jak na 3010
![]() PS Oczywiście sprawdzone w celach edukacji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() @ Ormianin Rozmawiałem z ojcem. Generalnie bez dokładniejszej specyfikacji, w tym przede wszystkim listy obsługiwanych modułów niewiele można powiedzieć. Z tym, że pierwsza odpowiedź raczej wskazywała na dboxa ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.02.2005
![]() |
![]()
Wybaczcie, ale zdaje się, że dobrze się znacie na palarkach do PC, ale nie na tunerach TVSAT. Rozumiem, że każdy chwali swoje, ale zdaje się, że koledzy nie życzą najlepiej @Ormininowi. 6010 ? Ferdek ? Pionek ? Czy koledzy którym podobno wszystko pięknie świeci słyszeli kiedyś o Dreambox'ie ? Jeżeli nie, to odsyłam:
http://www.dreambox.dvb-z.net/index.php? http://forum.dvhk.pl/ http://www.sat4all-pl.com/board/index.php? na tych forach dowiecie się, co jest w tej chwili najlepsze ![]() I tu pokrótce o tym co jest "za" Dreamboxe'm: - Ram 64 - flash 8mb - procesor powerPC 250 Mhz - system operacyjny Linux - polskie napisy na zagranicznych stacjach (do pobrania online) - online do pobrania także: klucze, emulatory (przeróżne), gry na dreama, pluginy (np. czytnik internetowych kanałów RSS) - LAN, RS232 - interfejs ftp i http - nielimitowana liczba kanałów - jeżeli jakieś kanały padają, to wszystko najszybciej pojawia się właśnie na dreambox'a - sharing uproszczony do dopisania jednej linijki w pliku w dreamie (PC może być wyłączony, byle tuner miał dostęp do sieci) STOP!! - bo ja mogę tak długo ![]() z resztą zobacz, co najczęściej ludzie znający temat kupują ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|