![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
@Mario1234 A co ja cały czas polecam ?
![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@ Mario
Tu i owszem - muszę się zgodzić. Ale Dreamboxy oprócz zalet, które wymieniłeś, mają też pewne wady, zwłaszcza jedną - cenę ![]() I nie powiedziałbym, żebym polecał swoje. Ja od dłuższego czasu mam dobry model Humaxa i od niedawna, specjalnie do pewnych celów "edukacyjnych" ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.02.2005
![]() |
@mikas - ty jesteś chlubny i wtajemniczony wyjątek
![]() poza tym kojarzę już twój nick z boardów. Pozdrowka |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
@Mario1234 - moze masz racje, ale nie zapominaj ze chodzi tu tez o cene tunerka, sam chyba bede niedlugo zmienial tuner (wlasciwie to rodzice) i jak myslisz co wybiore? raczej nie Dreamboxa i to tylko przez jego cene. Chyba każdy by wolał mieć takie cudo niż jakiegoś marnego w porównaniu do tego ferdka, ale kasa, kasa i jeszcze raz kasa...
Pzdr.
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Nowy na forum
![]() |
@Eliasz - jeżeli zaś rodzice będą chcieli wywalić na tuner ok 600 zł, to wybij im to z głowy. Dokładasz 2 setki i masz maszynę 5620s z 2-letnią gwarancją. A widzę, że któryś kolega reklamuje pionka za 500-700 zł. Nieporozumienie.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#22 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.11.2002
![]() |
Zaleta DreamBox-a jest to ze jest on oparty na Linux-ie a wada wlasnie cena.
Z tym ze oprogramowania do tego tunka jest duzo i dosyc czesto jest ukazywane nowe. Znowu Ferdek jest tani i prosty do okielznania przez laikow.Wada jest soft do tego box-a ,w zasadzie ukazuje sie tylko w jednym zrodelku ,na Ukrainie. Jesli najwazniejsza jest cena to wygra Ferdek ,a jesli ma to byc tunek bardziej do zabawy niz do ogladania to jednak Dream. Sam posiadam Fergusona 7018 |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.09.2002
![]() |
a ten dreambox 5xxx [sorry, alen ie pamietam modelu...]. W sumie jezeli brac pod uwage mozliwosci to jest super cena... no ale taniej mozna ferdka kupic...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ferguson 1018
Datcom 2200 Philips DSB-3010 Philips DSX-6010 Globo 5000 Opticum 4000
![]() |
#25 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jest juz nowy model, FERGUSON 2818 SE, chyba jednak ciekawszy niz 1018
![]() |
![]() |
#26 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
I co jeszcze najważniejsze na Dreambox chodzi bez problemu sharing, bez włączonego PC.
![]() |
#28 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.10.2001
![]() |
Cytat:
Serdecznie polecam Pineera 1430. Na wolnym rynku z odzysku okolo 750 zl. W prosty sposob mozna do niego zaladowac nowy firmwaree, z kodami do slonka i cyfry(mnie sie udalo ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Dobra panowie widze ze kazdy swoje troszke wrzucil troszke kazdy racje ma a wiec napisze cos i ja :
Jaki tuner kupisz zalezy od kasy ile jestes w stanie wydac. Zaczniemy od najtanszych : Najtansze ktore jeszcze jakos mozna polecic to PHILIPS 6010 i FERGUSON 3018. Modele po ok 300-400zl. Sprzet wystarczajacy do ogladania wszystkich naszych pakietow ale tylko do ogladanie bez zadnych dodatkowych funkcji.... jesli ktos jescze czegos szuka... Tunerki sa ok tanie ale sofcik trzeba nawet czesto czy tam klucze aktualizowac. Szczegolnie jesli chodzi o fergusona to wychodzi tego torszke spore ilosci jak sie patrzy na upy.... Model Philips 3010 i FERGUSONY ponizej 3018 nie polecam bo juz za slabe modele... Kolejny przedzial to modele Fergusony od 5018 w zwysz i PIONIERY oraz DTF KENWOODY. Ceny od 400 do 700zl mozna powiedziec. Fergusony od modelu 5018 to juz fajne sprzeciki. Pionierki no coz pionierki KIEDYS KROLOWALY obecnie tak jak juz ktos napisal ludzie przesiadaja sie z nich. Chodz modele 1530 i wyzej sa fajne tak jak pisalem o wyzszych fergusonach... Kenwoody raczej odradzam. coraz mniej sie onich mowi cos pisze i softu trocha malo... A generalnie od wszystkich tych modeli z tego przedzialu to polecam dodac 100zl i juz od 700zl a nawet 600 mamy tunerki dbox2 ![]() ![]() ![]() A wiec ostatni przedzial czyli tunerki DE BESCIACKIE WEDLUG MNIE !!! Tutaj mamy DBOX2 i DREAMBOXY. Moze pierw DREAMBOXY. Chyba najlepsze obecnie maszynki a konkretnie mam na mysli model 7000S i tylko tego jak cos bym kupywal jesli mialbym kupic DREAMA. Nmiestety cena ok 1300zl wiec odpada nie warto mysle jak narazie.. Drugi Model DREAM 5620 cena ok 850zl. Swietny sprzecik i w zasadzie mozna sie doczepic tylko jednego. Model z tego co mi wiadomo powoli koncza jego produkcje po zaledwie chyba tego rok nawet nie produkowali co za tym idzie za duzo osob tego nie ma i mozna miec obawy co do softu dla tego modelu. Mozliwosci techniczne jak najbardziej SUPER no ale jednak.... Model DREAM 500 jeszcze mniej softu...... Podsumowujac DREAMBOXY sa super maszynkami ale biorac tak drogi tunerek powinno sie brac cos co bedzie kontynuowane i rozwijane a na szeroka skale widze tu tylko model 7000s niestety ta CENA. No i ostatnie najblizsze MI DBOXy2 ![]() ![]() Tunery DBOX2 sa ta rewelacyjne maszyny dzialajace na systemie LINUX NEUTRINO badz ENIGMA.... Tunery maja ogromne mozliwosci.... ZAWSZE PIERWSZE ROZKODOWANIA znaczy zlamane klucze itp pokazuje sie wlasnie na tunery DREAMBOX i DBOX2 !!! TUnery nie wymagaja zadnych kart. Wszystko obecnie oglada sie za pomoca wgrancy EMUlatorow KART ! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |