Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.08.2004, 22:33   #1
tot
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 26.01.2004
tot zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
"nabijanie" pojemników

mam drukarke hp deskjet 850c. pojemniki z tuszem, nie da sie ukryc, tanie nie sa. w zwiazku z tym pytam: czy ktos z Was regenerowal kiedys pojemniki z atramentem w jakims punkcie obslugi, ew. na gieldzie komp.? czy warto i jak nie dac sie naciagnac (na pewno full dopompowanie?) i gdzie najlepiej jesli juz (w-wa)?
tot jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.08.2004, 23:30   #2
Łukasz R.
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.08.2004
Łukasz R. w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Owszem. Kiedyś oddałem pojemnik do "nabicia", ale czy się opłacało? Zapłaciłem za tą "usługę" 45 złociszy. Zamiast porządnego atramentu wlali tam coś, co tylko przypominało atrament, ale w rzeczywistości chyba nim nie było :\ . Ten atrament strasznie śmierdział, a poza tym przebijał na drugą stronę papieru. Teraz nie mogę się doczekać kiedy się wreszcie wyczerpie .

Ja mam drukarkę HP 845c. Pojemnik czarnego tuszu do tego modelu kosztował ostatnio 120 zł (przynajmniej taka była cena, gdy ostatnio o nią pytałem). Pojemnik zamienny kosztował bodajże około 80 zł. Można też kupić zestaw do samodzielnego nabijania. Składa się z dwóch buteleczek z tuszem, zwykłej strzykawy i instrukcji obsługi, a kosztuje chyba około 75 zł. Te dwie buteleczki wystarczają na około trzy "nabicia". Mój kumpel kiedyś się w taki zestaw zaopatrzył i chyba nie wyszedł na tym źle. Tusz był dobrej jakości (nie śmierdział i nie przebijał), więc jest to moim zdaniem najlepsze rozwiązanie.

Należy też pamiętać, że nie można nabijać pojemników w nieskończoność. Zalecane jest, aby po dwóch lub trzech nabiciach i tak kupić zupełnie nowy pojemnik z tuszem.

Ostatnio zmieniany przez Łukasz R. : 16.08.2004 o godz. 23:33
Łukasz R. jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.08.2004, 01:23   #3
Pierwszy
Guru

Data rejestracji: 26.09.2002
Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Też mam hp845c, ostatnio uzupełniałem kadridż czarnym tuszem InkTec [~50zł 2x40ml] a dokładnie TYM TUSZEM (do hp850c także pasuje) Dołączona jest instrukcja "krok po kroku" także trudno coś zapsuć
/EDIT
zalecane jest napełnianie do 3/4 pojemności kadridża

Ostatnio zmieniany przez Pierwszy : 17.08.2004 o godz. 01:27
Pierwszy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.08.2004, 07:34   #4
DreamCrusher
Guru

Data rejestracji: 04.01.2003
DreamCrusher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
hp840c - jak napelnilem to mialem potem przerwy w druku
Dopiero jak kupilem tusz czegos co sie nazywalo chyba bluepoint bylem zadowolony, wiec moim
zdaniem lepiej nie ryzykowac bo mozna zaplacic czasem duzo wiecej niz by sie chcialo
(napelnienie tuszem+drugi tusz jesli napelnienie "nie wyjdzie")

DreamCrusher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.08.2004, 10:51   #5
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Zrobisz to samemu. W necie jest pelno stron z instrukcjami jak to zrobić. Poszukaj wstecz bo ja zakladalem podobny temat i tam byly wlasnie podane te adresy.
Stary 17.08.2004, 11:17   #6
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
czarne latwo sie nabije i efekt jest super
z kolorem troche trudniej - latwo zapchac dysze i potem sporo wydrukow ma troche gorsza (widocznie) jakosc niz na orginalach - czasem na stale, czasem sie przepchna w koncy dysze (przypuszczam ze to zapchanie powstaje w momencie wycierania nadmieru atramentu z powierzchni dysz)
od lat drukuje na zamiennikach, ale mniej wiecej co trzy nabicia kupuje orginal (HP 840C)
jakosc i wydajnosc orginalu w kolorze jest widoczna
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.08.2004, 13:48   #7
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
hp deskjet 930c kolorowy i czarny nabiłem już 4 raz
nie drukuje fotografii więc aż tak na perfekcyjnej jakości mi nie zależy.
a kolorki i tak ładne (z InkTeca)
Stary 18.08.2004, 21:30   #8
tot
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 26.01.2004
tot zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
az sie wzruszylem na taki nawal rzeczowych odpowiedzi, dziekuje
tot jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.08.2004, 21:44   #9
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ja uzywam do swojego Lexmarka Z32 pojemników refabrykowanych firmy JW, mi tam ich jakośc i cena odpowiada, możesz sobie nawet zamówić przez neta, ale nei weim ile to kosztuje bo ja kupuje je w Zielonej Górze, ale raczej tam się nie wybierzesz bo masz troszeczke daleko
TUTAJ ceny

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.08.2004, 01:33   #10
puch
Forumator

Data rejestracji: 22.03.2003
puch zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam HP 895 i prawie od nowości dolewam do niej tusz - dużo drukuję. Próbowałem kilku różnych, ale obecnie stosuję tylko Fullmark i InkTec - ostatnio ten drugi. Można kupić całe zestawy do napełniania lub, jeśli ma się już uchwyt do naboju, same buteleczki z tuszem (40 ml tuszu czarnego InkTec - ok. 20 zł).
Systemy i sposoby napełniania różnych firm są różne, dlatego trzeba dokładnie stosować się do instrukcji. W przypadku naboju czarnego trzeba po napełnieniu wytworzyć w nim niewielkie podciśnienie (w sposób podany przez producenta napełniacza) - to ważne - wówczas nabój nie będzie przeciekał.

Mój obecny czarny nabój napełniałem już chyba 7 albo 8 razy, i drukuje jeszcze zupełnie dobrze.
Stary 19.08.2004, 16:21   #11
Voytek
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 30.12.2002
Voytek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Posiadam Hp 920C i tusz czarny i kolorowy nabijam sam zestawiem IncTek. Nie wyobrażam sobie kupować oryginalnych tuszy do Hp. W przypadku czarnego tuszu i pojemnika, należy wytworzyć jak wspomniał @puch@ podcisnienie, bo jesli nie zrobi sie tego dobrze to po pierwsze tusz bedzie wylewa sie przez dysze a po drugie moga pojawiac sie poprzeczne linie, gdzie atrament nie byl podawany.
Voytek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.08.2004, 17:39   #12
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
A ja tusz leje na litry do głowic

Twoje uprawnienia: