![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#556 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tym nierobom
![]() 8.000, a za co ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#557 |
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
Zetoxa nie generalizuj. To nie jest prosty temat.
![]() |
#558 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
8000, ale rocznie.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#559 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
i nie złotych tylko rubli
![]() -5, zapowiada się kolejny słoneczny dzień i powolne topienie się białej zarazy. Jeszcze o filmie, który dawałem wcześniej. Tendencyjny film o Polsce ![]() I obrazek zimowy. ![]() Załącznik 53994 Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 11.03.2020 o godz. 18:37 |
![]() |
![]() |
![]() |
#560 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
Jest jedna rzecz która różni nasze pługi od niemieckich- niemieckie zbierają śnieg jak kombajn a nasze spychają dlatego w Niemczech aż do asfaltu jest oczyszczone-U Niemców coś da się zrobić a u nas nie.Tam dla urzedników płacą za pracę. U nas załatwianie czegoś w urzędzie powoduje choroby psychiczne.
Jak powiedział Otto von Bismarck "Dajcie Polakom rządzić, a sami się wykończą". Oglądając codziennie wiadomości zaczynam w to wierzyć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#561 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ale to jest naprawdę żałosne co widać na tym filmiku.. (w sensie nie filmu samego w sobie, bo ten jest jak najbardziej godny pokazywania). U nas z pewnością się nie da. W Niemczech tak, ale tam inny klimat, inne opady itp. U nas się nie da...
Wczoraj jeździłem trochę po Wrocławiu i przeraziło mnie jak drogi są po prostu zmasakrowane po ostatnich mrozach. Pod tym względem zawsze było tu źle, o czym nie raz pisałem, ale były okresy, kiedy wydawało się, że wychodzi to na prostą - było dużo remontów, większe dziury łatane były na bieżąco. Teraz jest tragicznie. Dziur jest pełno, do tego bardzo dużo jest już takich, których nie da się po prostu ominąć, bo jest ich w tym miejscu za dużo, a przejechać przez nie również nie, bo są już po prostu za głębokie. Ulica Pomorska jest idealnym przykładem, od dobrych kilku tygodni na pasie środkowych przy szynach są tam dobrze 10-15 głębokie dziury długie na 40-50 centymetrów. Samochody przekraczają linię ciągłą powodując niebezpieczne sytuacje, bo jest tam generalnie dość wąsko (jak na 4 pasy ruchu, oczywiście bez dodatkowych linii pomocniczych), ale inaczej się nie da, bo te dziury są po prostu za duże. A jest ich kilka - kilkanaście. Motocyklista w nocy, jak w to wjedzie, to się po prostu zabije. Tragiczny jest także asfalt na Trzebnickiej kładziony jakieś 2 lata temu.. Katastrofalna jest Krupnicza w samym centrum miasta. Przy okazji to 'pokazowe' miejsce wrocławia z rozkopami z każdej strony jest teraz tak obrzydliwie brudne i brzydkie, że aż przykro na to patrzeć. W ogóle coś ostatnio zaczynam na to wszystko patrzeć bardziej krytycznie i stwierdzam, że niestety, ale Dudkiewicz nie jest dobrym prezydentem miasta. Skupia się na igrzyskach (fontanna, stadion itp.), a zupełnie nie patrzy na codzienną rzeczywistość i zapewnienie możliwości funkcjonowania na określonym sensownym poziomie (jakość dróg, czystość miasta, funkcjonowanie komunikacji miejskiej i inne). Według mnie jeżeli dalej ma to tak wyglądać, nie powinien już dalej piastować tej funkcji.
![]() |
#562 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W Lublinie rondo przy Obi i Makro też jest w takim stanie, że moglibyśmy organizować Camel Trophy!
![]() Chyba popełniłem błąd, bo zamiast Rovera powinienem mieć Land Rovera ![]() Generalnie żadna ulica nie wytrzyma bez remontu dwóch lat bo tak ma być. Słyszałem że gdzieś na północy naszego pięknego kraju jest autostrada którą wybudowali x lat temu, jest bezpłatna, szybka i .. o dziwo nikt jej nie remontuje. A te wszystkie maszynki do robienia pieniędzy w stylu A4? Szkoda gadać. Rok bez remontu nie wytrzyma. Czasem szybciej dojedzie sie zwykłymi drogami.. Ale ten temat już poruszaliśmy - wyszło że państwu się nie opłaca robić dobrych dróg bo nie dość że wydadzą pieniądze na drogę to jeszcze zmniejszą sie przychody do budżetu. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 06.02.2010 o godz. 16:03 |
![]() |
![]() |
![]() |
#563 | |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Cytat:
Miejscami była remontowana - teraz jest gorzej, niż było.
![]() |
![]() |
![]() |
#564 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ok. 19 jechałem z kumplem szosą, poza miastem, w szczerym polu. Zobaczyliśmy fiacika, który wypadł z drogi, zawisł na zaspie; w środku kobiecina. Powiedziała, że już 20 minut tak wisi.
Wypchnąć nie dawaliśmy rady, bo zawisł. Łopaty brak, liny brak, śnieg do połowy uda. Wkurzyłem się i zablokowałem samochodem całą szosę. Po chwili dołączyło kilku facetów, zaraz nadjechał duży bus z liną i w pięć minut było po sprawie. Dobra metoda, polecam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
Znowu nasypało śniegiem i nastały mrozy, zaczynam się bać czy ta zima się kiedyś skończy...
![]() |
#566 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Podobno gdzieś tak za miliard lat Słońce urośnie i pochłonie Ziemię - wtedy na pewno. Trochę wcześniej będzie kwiecień 2010, ale sądząc po zacietrzewieniu tej zimy, z kwietniem to może być różnie
![]()
![]() |
#567 |
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
Spytajmy Ala Gore'a.
Pewnie juz mu sie robi cieplo pod tylkiem. Takiej zimy to sie nie spodziewal. |
![]() |
![]() |
![]() |
#568 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Al Gore alegorycznie przedstawi tę zimę jako anomalię związaną z ociepleniem.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czyli rozumiem, że globalne ocieplenie powoduje anomalie pogodowe, których efektem jest to, że jest zimniej niż zwykle? I jest to tylko potwierdzenie faktu istnienia ocieplenia klimatu?
![]() |
#570 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
Tak długo jak długo na globalnym ociepleniu mozna zarobić, wszystko jest potwierdzeniem faktu globalnego ocieplenia. Nawet jak na Saharze zacznie padać śnieg.
Gdyby tak sie stało, z pewnością zabroniliby żarówkek 75W i 50W, aby chronić wielbłądy. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Zima | nimal | Zdjęcia | 125 | 21.12.2022 14:53 |
Zmiany klimatu... czyli ostra zima kiedy bedzie cieplo? | Ormianin | Off topic | 10 | 25.11.2018 09:16 |
precz z zimą! | Sedesinka | Off topic | 103 | 21.03.2016 10:05 |
Zima zaatakowała ;) | Piterniel | Off topic | 181 | 06.04.2006 20:46 |
Fajna Zima | macgeb | Fotografia | 2 | 27.02.2006 13:16 |