![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dziś zera nie przekroczyło. Teraz powoli spada, jest -3,6 rano na bank będzie znowu siódemka.
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kiełbasożerca
Data rejestracji: 15.04.2014
![]() ![]() ![]() |
Byłem około szóstej piec trochę przestawić, bo mi zapodał w grzejniki wodę 45 stopni, a to duuuża przesada, -6 było.
Dzisiejszą noc w pracy, to mam zamiar spędzić głównie na stacji benzynowej, no chyba, że uda się prąd załatwić od dozorcy kamienicy, czy jak to się tam teraz mądrzej zwie. Już zleciłem wywiad, co ten osobnik pije, to mu kupię. Nastawiają jakiejś scenografii i trzeba mieć na to oko, żeby pijane bydło w nocy nie połamało.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Guru
Data rejestracji: 15.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
U mnie w Hindenburgu -11 na wysokości pierwszego piętra o 7 rano
|
|
|
#5 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
6°C, ale na plusie. I wieje.
|
|
|
|
#6 |
|
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
U mnie prawie pykło -10, ale się rozmyśliło i zaczęło się ocieplać przy -9,4. Teraz -1, a jutro pewnie odwilż.
|
|
|
#8 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Siedem na plusie, uff jak gorąco!
|
|
|
|
#9 |
|
Guru
Data rejestracji: 23.07.2018
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
gorąco to jest u mnie... chłopaków od ponad dwóch tygodni męczy wirusówka. Jak nie wymiotowanie na odległość to biegunka i pobudki z hukiem w nocy. Dzisiaj to młody najpierw się skarżył że go brzuszek boli, a po chwili jak mi zapodał pawia to pół pokoju musiałem reorganizować na nowo. Małżonki w tym czasie w domu nie było, niech odpocznie chociaż chwilę.
... to kto tu jeszcze nie ma dzieci a chciałby?
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Pa rampamer
Zlotowicz
No ja dziś z małą do Lublina jeździłem na kontrolne. Na szczęście u mnie ostatnio pod względem jelitówek i innych przeziębień cisza, jeśli nie liczyć że to na mnie przeszedł uporczywy, suchy kaszel (bez żadnych innych objawów). Ale już chyba sam wolę mieć takie dolegliwości niż żeby dzieci miały
|
|
|
#11 |
|
Kiełbasożerca
![]() ![]() ![]() |
Jarson, za dużo palisz.
![]() W sumie przy -6 w samochodzie da się spać jak się jest odpowiednio ubranym i przykrytym, owszem, silnik chodził kilka razy, ale jak zasnąłem na 3 godziny, no to się trooooochę ochłodziło w środku. Ci ze scenografii tacy zesrani, że im zniszczą/ukradną/wyniosą/kosmici/putin/mongolski balet, ale ja wiem kiedy i gdzie może być źle, więc zająłem się spaniem, a że trzeba było być, to byłem. ![]() Dzisiaj wolne, kto inny został z tą "niezwykle cenną" scenografią, a później zima jakaś taka typowa, jak zawsze ostatnio, w nocy zamarznie, z dzień odmarznie, chociaż zimy jeszcze ni ma. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Pa rampamer
Zlotowicz
Może palę za dużo, ale żona nie pozwala mi mniej, bo jej zimno
![]() A ciągnąc dalej temat palenia i scenografii jednocześnie - ja bym się jednak nie odważył tak długo spać, jeśli tam są drewniane stelaże czy inne elementy, to znaczy że pilnujesz chodliwego towaru
|
|
|
#13 |
|
Kiełbasożerca
![]() ![]() ![]() |
To wszystko było na terenie podwórka - studni, za zamkniętą bramą, więc szansa niewielka.
![]() A w dzień drzemałem trochę w samochodzie, bo farelka rozleniwia, Jarek mnie napasł zapiekankami, no i weź tu nie śpij. ![]() Dzisiaj takie lekkie powyżej zera, ale pogoda, to noc listopadowa, tylko generałów mordować, ale jak się zupełnie ciemno zrobiło, to natychmiast mróz. Ludzie, do zimy jeszcze kawał, a my już mamy zimę jak cholera, biorąc średnią z ostatnich lat.... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Pa rampamer
Zlotowicz
No do zimy został dokładnie miesiąc. A zużycie opału - ja to liczę dokładniej na drewnie, niż u ludzi ogrzewających gazem rzułty licznik - mam na poziomie zeszłosezonowo-styczniowego. Teraz co prawda tylko -0,4, ale cały dzień utrzymywało się praktycznie na jednym poziomie (max. 0,8 stopnia). Czyli mieliśmy wyjątkowo ciepły październik i teraz mamy listopad dla równowagi
|
|
|
#15 |
|
Pa rampamer
Zlotowicz
Miało zacząć po północy, ale już delikatnie prószy. Wczorajsze opady miały być minimalne i do dzisiejszego wieczora praktycznie zniknąć, nic z tych rzeczy się nie wydarzyło, wszystko zostało. Wygląda na to, że będzie u mnie pierwsza prawdziwa, śnieżna zima od bodajże 2016 czy 17 roku
![]() Dajmy na to u Grzenia za wiele nie poprada, ale już Zetoxa na ten przykład też będzie po same klejnoty zasypany
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Zima | nimal | Zdjęcia | 125 | 21.12.2022 15:53 |
| Zmiany klimatu... czyli ostra zima kiedy bedzie cieplo? | Ormianin | Off topic | 10 | 25.11.2018 10:16 |
| precz z zimą! | Sedesinka | Off topic | 103 | 21.03.2016 11:05 |
| Zima zaatakowała ;) | Piterniel | Off topic | 181 | 06.04.2006 20:46 |
| Fajna Zima | macgeb | Fotografia | 2 | 27.02.2006 14:16 |