Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.10.2004, 22:38   #1
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Ericsson T65 Problem z dzwonieniem :..(

siemka, otoz jakies 3-4 h temu gdy chcialem zadzwonic z mojej komoreczki to sie zdziwilem.
Gdy wybiore jaki kolwiek numer to pokazuje sie Łącze z i tu numer i po 2 sekundach nic sie nie dzieje tzn. komunikat znika z wysylaniem SMSow nie ma problemu. Telefon wylaczalem i wlaczalem i nadal to samo. Nie da sie zadzwonic na rzaden numer i nie mam pojecia co to moze byc, a jeszcze rano dalo rade dzwonic. Telefon mi nie upadl.

Czy np. wgranie softu moze pomoc? I jezeli mozecie to podajcie namiar na soft do niego i jakis dobry flasher.

Z gory THX z pomoc.

Pozdro

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.10.2004, 14:12   #2
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
A czy można na niego zadzwonić??
Jeśli SMS można wysylać/odbierać to telefon jest sprawny sprzętowo. Być może, że się przywiesił jakoś tak dziwnie. Kumplowi kiedyś się zawisił i musiłem mu go otwierać, aby baterie wyjąć.

Poszukam kodu resetujące telefon. Może on pomoże.
Stary 09.10.2004, 15:45   #3
REi
ClassicGOD

Data rejestracji: 24.02.2004
REi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
restart telefonu polego na przytrzymaniu przycisku "no"(albo yes nie pamietam) przez pare - parenascie sec. Flashuje to tylko servis SE - flashery ciezko dorwac i moga zfajczyc telefon. Zrob kopie pamieci telefonu i przeprowac calkowite kasowanie pamieci (gdzies w menu).

God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience"
REi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.10.2004, 17:00   #4
Vavoom
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 15.11.2003
Vavoom zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam już taki telefon >2 lata i parę razy zdażyło mi się to samo. Po jakimś zawsze przechodziło
Stary 10.10.2004, 06:35   #5
andy
logged out
CDRinfo VIP

andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
no to sprawa miewa sie tak. U mnie na wichorze nie da rady zadzwonic, do mnie moga moge puszczac sms'y i odbierac. A jak bylem na pielgrzymce to to z tamtat moglem bezproblemu dzwonic qmpel gdy wlozyl swoja karte SIM to mogl nawet u mnie na wiosce dzwonic. Wiec doszedlem ze chyba cus z karta jest nie tak. Czy jezeli mam karte w POPie to moga za darmoche zrobic a auroryzowanym salonie karte albo ja zduplikowac tak zeby zostal ten sam numer i kasa na karcie?
Stary 10.10.2004, 12:12   #6
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Duplikat karty kosztuje chyba 50zł + vat. A czy twoja karta działa normalnie w innych fonach?
Stary 10.10.2004, 12:44   #7
Don Laser
laser nieskalibrowany

Data rejestracji: 31.08.2004
Don Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@ndy by wykluczyć lub potwierdzić czy to tel. czy nie , pożycz, włóż inną kartę SIM. To że telefon Ci nie upadł nie znaczy że nie ma jakiejś ukrytej wady /np. zimne lutowanie, micro przerwy/ która mogła ujawnić się właśnie teraz.
Jesli to coś w układzie telefonu pozostaje jedynie przelecieć płytkę specjalną lutownicą /gorące powietrze/ i powinno wszystko wrócić do normy.
Fakt że możesz wysyłać SMSy a dzwonić nie może też byc spowodowane tym że zablokowałeś gdzieś w opcjach możliwość dzwonienia na określone nr lub na wszystkie . W tym wypadku pozostaje albo odszukanie tej opcji , lub jak radzili poprzednicy reset tel do ustawień wyjściowych
Don Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.10.2004, 13:31   #8
andy
logged out
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Don Laser
@ndy by wykluczyć lub potwierdzić czy to tel. czy nie , pożycz, włóż inną kartę SIM. To że telefon Ci nie upadł nie znaczy że nie ma jakiejś ukrytej wady /np. zimne lutowanie, micro przerwy/ która mogła ujawnić się właśnie teraz.
Jesli to coś w układzie telefonu pozostaje jedynie przelecieć płytkę specjalną lutownicą /gorące powietrze/ i powinno wszystko wrócić do normy.
Fakt że możesz wysyłać SMSy a dzwonić nie może też byc spowodowane tym że zablokowałeś gdzieś w opcjach możliwość dzwonienia na określone nr lub na wszystkie . W tym wypadku pozostaje albo odszukanie tej opcji , lub jak radzili poprzednicy reset tel do ustawień wyjściowych
Kate SIM pozyczylem i wszystko dziala OK, a na mojej moge dzialalo dopiero jak bylem daleko od swojej Wioski. Czyli z fonem raczej jest dobrze. Nie wiem czy to ma cos wspolnego ale na innych nadajnikach dzialalo dobrze. A chodzi o ten duplikat karty czy sa jakies przypadki ze daja za darmoche? Czy za kazdym razem musz wykladac kase?
Stary 11.10.2004, 19:34   #9
andy
logged out
CDRinfo VIP

no dzisiaj bylem w salonie YUDEI hehe i tam powiedzial mi facet iz, to nie jest wina mojej karty startowej tylko u nich cos tam jest nie tak. Mowil ze dzisiaj mial byc ten problem rozwiazany.

Twoje uprawnienia: