Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Najstabilniejszy Windows - który??? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/najstabilniejszy-windows-ktory-27789/)

nimal 19.11.2003 14:00

nie, ale tylko jeden kluczyk testowalem - mam zwyklego enterprice edition (bez corporate) i wsio dziala jak powinno

Clackier 19.11.2003 14:03

Ja uwazam ze najlepszym jest winxp pro + sp1, nic sie nie wiesza, szybko dziala.
Lubie tez w2k + sp4, win 98 se

MacGyver 19.11.2003 14:56

Zaznaczyłem Windows 2000 Professional bo moim zdaniem jest najlepszy.
XP pod względem estetycznym jest nawet łanie zrobiony (Longhorn to dopiero będzie coś) ale jednak do stabilniejszych nie należy. WindowsaXP używałem tydzień bo się posypał, a cotygodniowe uruchamianie Ghosta jakoś do gustu mi nie przypadło.
Jedyne co denerwuje mnie w W2k to logo które pojawia się podczas uruchamiania systemu-jest takie jakies "dziwne".

Maciej 19.11.2003 15:35

Cytat:

Napisany przez MacGyver
[...]Jedyne co denerwuje mnie w W2k to logo które pojawia się podczas uruchamiania systemu-jest takie jakies "dziwne".

Logo zawsze można zmienić...;)
Win2k bardzo stabilny system .oczywiście jesli ktoś nie robi bałaganu w systemie...używam w pracy i jest okay.
WinXP Pro ...używam w domu i też jest okay.

...............................;)

RoKFoR 19.11.2003 16:11

hehe nie ma to jak nielegal, a porzniej lodki narzekaja na microsoft ze syf wypuszcza :D ze sie robia bluescreeny ;)

ThanatoS 19.11.2003 16:35

No coz wsrod systemow od MS najlepszym moim zdaniem sa 3.1 lub 3.11 i windows 2000. Mimo tego ze uruchamia sie znacznie dluzej od XP to jest jednak bardziej niezawodny.

-Sid-The-Rat=> 19.11.2003 16:48

w ramach rekreacji zapodalem sobie w2k3 na 10gb dysku - przerobilem na stacje robocza - i jestem pod wrazeniem... szybkie, gry sie szybko laduja, ogolnie mam to mile poczucie ze jesli komp mi zwolnil to znaczy ze zaraz przyspieszy a nie powiesi sie na amen jak to bywalo z innymi...

niestety zaraz sie go pozbede - bo i tak trial kiedys sie skonczy - a jak sie przyzwyczaje to nie bedzie mnie na niego stac

w2k sp4 jednak zdecydowanie najbardziej mi leza - dlugo sie juz z nimi mecze i poznalismy wzajemnie swoje narowy :) - nie znalazlem jeszcze gry ktora by odmowilia wspolpracy - pomimo tego ze mecze najczesciej demowki ktore nie sa do konca dopracowane

ps. u mnie na ie 5.0 emotki jak najbardzije dzialaja... moze to kwestia popup killera albo wylaczonych jscriptow? nie wiem sam...

nimal 19.11.2003 17:00

Cytat:

w2k sp4 jednak zdecydowanie najbardziej mi leza - dlugo sie juz z nimi mecze i poznalismy wzajemnie swoje narowy - nie znalazlem jeszcze gry ktora by odmowilia wspolpracy - pomimo tego ze mecze najczesciej demowki ktore nie sa do konca dopracowane
NFS Porsche :) ponoc jakos sie da zmusic do wspolpracy ???

Cytat:

u mnie na ie 5.0 emotki jak najbardzije dzialaja... moze to kwestia popup killera albo wylaczonych jscriptow? nie wiem sam...
zadnych popup killerow ani blokowania javascriptow - na dwoch kompach mi te emotki nie lataja :(

tower 19.11.2003 19:00

xp profesional jest niezly ale ma wiele niedopracowan
98 se tez niezl chula ze starszych
2000 nigdy nie mialem ale slyszalem ze jest niezly
milenium to chyba najgorszy niewypał jak na razie

RiT2 19.11.2003 19:06

Oczywiscie Win 3.11 Pl!!! Nigdy mi sie zwis nie przytrafil!!!

BD 19.11.2003 19:18

Sam system to nie wszystko. Bardzo duzy wplyw na stabilnosc ma rowniez posiadany sprzet. Jezeli zainwestujesz w dobry sprzet to nie bedzie problemow z systeme. A jak masz badziwe z hipermarketu to problemy beda nawet na najstabilniejszym Windows i Linux.

To, ze system wyklada sie w przypadku pamieci uwaza za zalet gdyz pozwala na unikniecie innych problemow w przyszlosci.

CIAPEK 19.11.2003 20:13

Cytat:

Napisany przez nimal
NFS Porsche :) ponoc jakos sie da zmusic do wspolpracy ???(...)

a dalo sie zmusic (win 2k, SP chyba 1, nigdy nie wgrywalem SP bo nie widzialem roznicy) :), ale nie dalo sie zmusic do wpisania kodów :(, ale to juz chyba inna bajka

nimal 19.11.2003 20:17

to jeszcze napisz jak ;) bede dzwieczny, bo to moj ulubiny nfs, ale nie na tyle zeby specjalnie stawiac win98se :D

nimal 19.11.2003 20:23

Cytat:

Napisany przez BD
Sam system to nie wszystko. Bardzo duzy wplyw na stabilnosc ma rowniez posiadany sprzet. Jezeli zainwestujesz w dobry sprzet to nie bedzie problemow z systeme. A jak masz badziwe z hipermarketu to problemy beda nawet na najstabilniejszym Windows i Linux.

nie sposob sie nie zgodzic ;)

Cytat:

Napisany przez BD
To, ze system wyklada sie w przypadku pamieci uwaza za zalet gdyz pozwala na unikniecie innych problemow w przyszlosci.

oj - winda wyklada sie tak, ze przecietny juzer niema pojecia z jakiego powodu - wiec to ze winda niewspoldziala z jakas koscia nie ustrzeze przed klopotami
pozatym do testowania pamieci sa progsy a nie system
no i to nie tlumaczy dlaczego winxp zostawia smietnik w prawidlowo dzialajacym ramie

Franc 19.11.2003 20:57

Zaznaczyłem Win2k3 - aktualnie go testuję, zero problemów, szybkość działania znakomita, za nim na podium stawiam Win 2000

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:12.