![]() |
No coz wsrod systemow od MS najlepszym moim zdaniem sa 3.1 lub 3.11 i windows 2000. Mimo tego ze uruchamia sie znacznie dluzej od XP to jest jednak bardziej niezawodny.
|
hehe nie ma to jak nielegal, a porzniej lodki narzekaja na microsoft ze syf wypuszcza :D ze sie robia bluescreeny ;)
|
Cytat:
Win2k bardzo stabilny system .oczywiście jesli ktoś nie robi bałaganu w systemie...używam w pracy i jest okay. WinXP Pro ...używam w domu i też jest okay. ...............................;) |
Zaznaczyłem Windows 2000 Professional bo moim zdaniem jest najlepszy.
XP pod względem estetycznym jest nawet łanie zrobiony (Longhorn to dopiero będzie coś) ale jednak do stabilniejszych nie należy. WindowsaXP używałem tydzień bo się posypał, a cotygodniowe uruchamianie Ghosta jakoś do gustu mi nie przypadło. Jedyne co denerwuje mnie w W2k to logo które pojawia się podczas uruchamiania systemu-jest takie jakies "dziwne". |
Ja uwazam ze najlepszym jest winxp pro + sp1, nic sie nie wiesza, szybko dziala.
Lubie tez w2k + sp4, win 98 se |
nie, ale tylko jeden kluczyk testowalem - mam zwyklego enterprice edition (bez corporate) i wsio dziala jak powinno
|
eee.... Nimal a na tej wersji corporate pl działa bezproblemowo Windows Update????
|
wersja win2k3 corp pl juz dawno wyszla, razem z pozostalymi, i nie ma problemow z jej sciagnieciem...
do wersji zwyklej sa poprawnie dzialajace slodziki, tylko trzeba je wrzucic zanim cokolwiek sie zainstaluje lub podepnie kompa do sieci i koniecznie w trybie awaryjnym... pozatym jest wersja 180 trial, legalna... |
XP PRO jednak jest najlepszy... w najbliższej przyszłości (kiedy wyjdzie CORP PL) przetestuje Win 2003! A NARAZIE XP jest najstabilniejszy!
|
wg. mnie na dzisiaj Win 2000 Professional
a co do problemów z pamięciami to zalecam kupować markowe trochę droższe ale pewniejsze. |
najstabilniesza winde to mialem za czasow 3.11 pl, a z nowosci to xp prof.
|
testowalem w98, w95 (ktos to pamieta?), win2k sp3 i jak narazie 2k wygrywa
potrafi chodzic po kilkanascie dni bez restartu i nie ma problemow z dziwnymi zwisami cze zamulka a jak cos padnie to jeden proces a nie caly OS win98 jak nie byl restartowany srednio co 18h to strasznie zamulal noi czesto monitor na niebiesko swiecil w95 - jak na tamte czasy byl dosc stabliny - tylko ze wtedy kompa sie wlaczalo na kilka godzin, pograc, posluchac muzy itp i poweroff wiec glowna wada 9x nie miala sie jak pokazac |
jesli instalujesz malo ******* to - 2000 eng [do pl daja gratis mase bledow :blee:]
jesli masz mase softu tunery, modemy itp to - XP prof corp PL 8) |
Ram i WinXP to jedno wielkie nieporozumienie - nie dosc ze przy najmniejszym problemie z ramem xp sie wyklada, to nawet sprawnym wogule nie potrafi zarzadzac - wymaga dodatkowych menegerow pamieci
2000 pod tym wzgledem byl lepszy 2003 to ideal jesli chodzi o zarzadzanie pamiecia - proba instalacji menegera zreszta powoduje spowowlnienie kompa :D trzeba jednak uwazac z instalacja wind z jadrem nt na niektorych starych kompach - po prostu nie da sie zainstalowac i nikt nie wie dlaczego - dlatego wczesniej (majac stary komp z tania mobo) trzeba to sprawdzic |
Postawiłem na winde 2003 choć jej nigdy nie miałem, ale już niedługo ... :peace: ;).
Z dotychczasowych systemów każdy miał jakieś zwiechy itp. choć najlepiej wspominam win 2000, masakrą jest 98. Zgadzam się również z paputem, że stabilność systemu zależy też od poprawnej konfiguracji sprzętowej itp. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:39. |