Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Zobacz rezultaty głosowania: Jaki jest najstabilniejszy Windows
Windows 95 0 0%
Windows 98/98 SE 3 5.00%
Windows ME 0 0%
Windows NT 4.0 WorkStation 1 1.67%
Windows 2000 Professional 19 31.67%
Windows XP Home Edition 1 1.67%
Windows XP Professional 23 38.33%
Windows Server 2003 Enterprise Edition - przerobiony na stacje roboczą 13 21.67%
Wszystkich głosów: 60. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.11.2003, 22:19   #1
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez BD
To, ze system wyklada sie w przypadku pamieci uwaza za zalet gdyz pozwala na unikniecie innych problemow w przyszlosci.
Masz rację, gdyby nie XP to bym nie doszedł do tego że mam problemy z RAMem, i nie wymienił na jedną dużą i porządną (Kingston) kość.
paput2000 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.11.2003, 10:52   #2
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez BD
Sam system to nie wszystko. Bardzo duzy wplyw na stabilnosc ma rowniez posiadany sprzet. Jezeli zainwestujesz w dobry sprzet to nie bedzie problemow z systeme. A jak masz badziwe z hipermarketu to problemy beda nawet na najstabilniejszym Windows i Linux.

To, ze system wyklada sie w przypadku pamieci uwaza za zalet gdyz pozwala na unikniecie innych problemow w przyszlosci.
A tak na marginesie, nie kupuje "badziewia" z hipermarketu. Już raz się "przejechałem" na tym
Pozdro
Stary 19.11.2003, 21:17   #3
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
to jeszcze napisz jak bede dzwieczny, bo to moj ulubiny nfs, ale nie na tyle zeby specjalnie stawiac win98se
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.11.2003, 21:57   #4
Franc
Wymiatacz

Data rejestracji: 24.10.2002
Franc zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zaznaczyłem Win2k3 - aktualnie go testuję, zero problemów, szybkość działania znakomita, za nim na podium stawiam Win 2000
Franc jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.11.2003, 23:39   #5
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.

Data rejestracji: 25.06.2002
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Oddałem glos na Windows 2000. Bo dlugo sie bawilem i chodzi pieknie, ale jak malo sie instaluje softów.
Dlatego caly czas jade na xp, teraz zaczynam sie brac za win2k3. Dopiero sciagam.
XP cenie za "wytrzymalosc". Bywalo tak ze 98 instalowalem raz na miecha.Nie wytrzymywal ze mna a xp mam juz od ponad pol roku. Rowniez mowie ze trzeba miec ok konfig. kompa zeby bylo ok.bo sa przypadki gdzie nawet lepszy sprzet od mojego i wszystko sie kopie.Kazdy system.
Stary 20.11.2003, 00:14   #6
Ricki
Guru

Data rejestracji: 14.06.2002
Ricki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja już od miesiaca jade na w2k3 PL Standard i zero zwiech, a komp działa 24 godziny na dobe. Oczywiście wszystko podkrecone na max i jakoś działa.
Ricki jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.11.2003, 09:01   #7
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
czy ja napisalem cos innego? dwa zastrzerzenia:
- winxp nie potrafi zarzadzac nawet sprawna pamiecia
- jak sie juz wyklada to nie podaje przyczyny, albo podaje ja w formie takiej , ze przecietny juzer nie wie o co chodzi (nie mowie o operatorach serwerow - widziales gdzies normalny serwek na xp?)

pozatym podpisuje sie obiema rekami pod stwierdzeniem ze jakosc sprzetu, takze (a moze i glownie - jakos awaryjny ten komponent) pamieci jest BARDZO WAZNA dla ogolnej stabilnosci
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.11.2003, 09:36   #8
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
nie widzialem uszkodzonej pamieci ktorej nie wylapal memtest... ten program daje 99% pewnosc przy okreslaniu czy kosc jest felerna i czy caly podsysytem dziala - wiem ze to pod dosa itp - ale warto sie z nim zaprzyjaznic - ja kupujac kosci do komputera zastrzegalem sobe prawo wymiany gdyby po tesce zapuszczonym na noc memtest powiedzial mi ze kosc jest wadliwa
Stary 21.11.2003, 10:01   #9
paput2000
lub po prostu Paput

Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
nie widzialem uszkodzonej pamieci ktorej nie wylapal memtest... ten program daje 99% pewnosc przy okreslaniu czy kosc jest felerna i czy caly podsysytem dziala - wiem ze to pod dosa itp - ale warto sie z nim zaprzyjaznic - ja kupujac kosci do komputera zastrzegalem sobe prawo wymiany gdyby po tesce zapuszczonym na noc memtest powiedzial mi ze kosc jest wadliwa
Z GoldMemory też warto się zaprzyjaźnić i też jest z pod DOSa (bootowalna dyskietka). Ostatnio kiedy wymieniałem pamięć, facet który sprzedawał mi kość i odkupywał stare powiedział, że je przetestuje, a ja mu na to, iż przetestuje tą którą mi właśnie sprzedał i jeżeli wystąpią błędy to mu ją oddam - nie dyskutował.
Stary 21.11.2003, 10:36   #10
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez paput2000
Z GoldMemory też warto się zaprzyjaźnić i też jest z pod DOSa (bootowalna dyskietka). Ostatnio kiedy wymieniałem pamięć, facet który sprzedawał mi kość i odkupywał stare powiedział, że je przetestuje, a ja mu na to, iż przetestuje tą którą mi właśnie sprzedał i jeżeli wystąpią błędy to mu ją oddam - nie dyskutował.
Paput dasz namiary na ten programik i jakiś krótki opis jego działania?
Mam ostatnio duże obawy, że coś mi pamięć przycina :/
Dzieki z gory, pozdrawiam

P.S. Jeszcze jedna sprawa. To już kiedyś było, ale nie pamiętem
Jak zalecane jest umieszcznie pamięci w slotach? Chodzi mi o to czy ma znaczenie czy w Slocie no.1 będzie kość o większej pamięci czy mniejszej. Ponoć jest to ważne.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.11.2003, 11:48   #11
paput2000
lub po prostu Paput

Cytat:
Napisany przez CIAPEK
Paput dasz namiary na ten programik i jakiś krótki opis jego działania?
Mam ostatnio duże obawy, że coś mi pamięć przycina :/
Dzieki z gory, pozdrawiam
Co prawda programik mam w domu, a teraz jestem w pracy, ale bez problemu znajdziesz go w necie wpisując jego nazwę "GoldMemory" w wyszukiwarce.
Jak sobie ściągniesz pliki tego programu, to jest tam instrukcja tworzenia DOSowej (FreeDos) dyskietki bootującej.
Ogólnie dostępna wersja freeware ma ograniczenia, ale w zupełności wystarcza do testowania pamięci działających w aplikacjach 32bitowych.
Jezeli posiadasz znaczną wielkość pamięci, to testowanie zajmuje trochę czasu, tym bardziej że warto wykonać przynajmniej dwa przebiegi.
Jak nie bedziesz czegoś wiedział to pisz na maila.
Stary 21.11.2003, 01:59   #12
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
No to powiem co wyszło z mojej rozmowy z tatą.
System będzie to Windows XP Pro SP1 lub Windows 2000 Pro SP4 (nad tym jeszcze pomyślimy), jeśli uda mi się go przekonać to będzie jeszcze Windows Server 2003 Enterprise Edition - przerobiony na work station oczywiście
Dzięki wszystkim za wszelkie sugestie.
Pozdro
Stary 21.11.2003, 12:33   #13
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
GoldMemory mozesz zassac z tej strony http://www.spat.pl/drivery/gm507.zip

a strona domowa jest tutaj http://www.goldmemory.cz

Narzedzie to chyba najlepszy program do diagnozowania pamieci.
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.11.2003, 08:00   #14
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez BD
GoldMemory mozesz zassac z tej strony http://www.spat.pl/drivery/gm507.zip

a strona domowa jest tutaj http://www.goldmemory.cz

Narzedzie to chyba najlepszy program do diagnozowania pamieci.
dzięki BD! Mam! To GoldMemory v5.07
yyyyy teraz jak to działa?

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.11.2003, 10:37   #15
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
pomysl, poczytaj dokumentacje i do dziela
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: