Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.04.2003, 11:53   #76
DarkAvenger
Bywalec

Data rejestracji: 10.04.2003
DarkAvenger w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
kupowałem ostatnio do pracy 10 myszek a4techa i płaciłem po chyba 15 zł z vat.
Dzisiaj podjechałem do tej samej firmy i rozmawiałem z innym gościem (Tego co kupowałem za pierwszym dobrze znam a tego drugiego tylko z widzenia) No i co poproszę myszki a4techa acha no i pytam się po ile są po 35 (!?!?!?!?!?!?!??!?!) :o :o :o
To ja mówię dziękuję ale niedawno kupowałem te same za mniej więcej 15 zł. Gościu na to nie możliwe i wymienia jakoś tam firmę (której nigdy nie słyszałem) to na pewno tej firmy.
Ja na to Nie to były a4tech z pojedynczym skrolem za 15 zł.

I wiecie co powiedziałem mu że jak taka cena to niech mi znajdzie a4techa nawet bez skrola ale do 25 zł. No i co powiedział?? Dobra to te będą za 25...

P.S. Nie będę robił tej firmie antyreklamy ale będąc w Płocku nie kupujcie na ulicy Szopena...

Ostatnio zmieniany przez DarkAvenger : 23.04.2003 o godz. 11:56
DarkAvenger jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.04.2003, 12:12   #77
puch
Forumator

Data rejestracji: 22.03.2003
puch zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ktoś tu pisał o przypadku, gdy na pytanie o TANI komputer zaproponowano całkiem "wypasioną" konfigurację - taka jest, niestety, zasada działania sklepów, nawet mojego, mogę chyba tak powiedzieć, "znajomego" sklepu, w którym robię większość zakupów. Zasadą jest to, że na prośbę o komputer "tani" proponuje się konfigurację "średnią" lub "niższą średnią" - i patrzy: klient to "kupi" albo nie. Jeśli "kupi" od razu, to znaczy, że ma kasę, więc proponuje mu się, "za niewielką dopłatą", pójście jeszcze nieco w górę. Jeśli natomiast na pierwszą propozycję od razu zdecydowanie mówi, że to za drogo, wtedy szuka się z czego można "zejść", ale o to właśnie chodzi, żeby było z czego "schodzić". Przyznam, że z podziwem patrzyłem jak facet w sklepie bez zmrużenia oka stosował tę technikę... i w większości przypadków działa bez pudła!

Ostatnio zmieniany przez puch : 23.04.2003 o godz. 13:40
puch jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.04.2003, 12:27   #78
puch
Forumator

Data rejestracji: 22.03.2003
puch zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Rozmaitych "kitów" jakie sprzedawcy próbowali wcisnąć różnym klientom w sklepach nie spomnę, tyle tego było, niestety. Albo próbowali po prostu i bezczelnie oszukać, naciągnąć, itd., albo sami nie wiedzieli dobrze i pletli głupstwa, albo nie wiedzieli, wiedzieli, że nie wiedzą, i wymyślali historie z kosmosu - takie rzeczy to przeważnie w sprawach serwisowych (wiadomo - jak wysiadł sprzęt - zwala się na oprogramowanie, a jak wysiada oprogramowanie - zwala się na sprzęt).

Nie tak dawno natomiast, idąc na giełdę komputerową usłyszałem rozmowę paru takich całkiem młodych ludzi, którzy z niej właśnie wychodzili i komentowali chyba jakąś nieudaną transakcję, używając przy tym języka bardzo niewybrednego; mniej więcej w ten sposób: "no już bym temu durnemu gościowi wcisnął ten kit, ale tamten się wtrącił" - i tu nastąpił komentarz, co należałoby zrobić temu, co się wtrącił, opisujący jego cechy fizyczne (podobieństwo do pewnych męskich szczegółów anatomicznych) oraz prowadzenie się jego matki, a nawet więcej.
Z mojego własnego doświadczenia (ostatnio zresztą bardzo rzadko bywam): giełda komputerowa to miejsce, gdzie można usłyszeć taki kit i bajer, jakiego nie usłyszy się nigdzie (chyba tylko na giełdzie samochodowej).
puch jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.04.2003, 12:45   #79
misz_masz
KiNgOfOcEaN

Data rejestracji: 06.09.2002
misz_masz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
puch napisa***322;(a)

Z mojego własnego doświadczenia (ostatnio zresztą bardzo rzadko bywam): giełda komputerowa to miejsce, gdzie można usłyszeć taki kit i bajer, jakiego nie usłyszy się nigdzie (chyba tylko na giełdzie samochodowej).
Święta prawda.
misz_masz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: