![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
NOWY system czy tez nie ???
Chcialbym wlozyc swoj stary dysk do kompa z nowymi podzespolami z zainstalowanym systemem ktory pamieta oczywiscie moje stare podzespoly .
Czy Polecacie zastosowac sie do rady z PCFormatu (patrz zalacznik opis) Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Cytat:
Moje zdanie jest takie - nowy sprzęt - nowy system.
![]() |
![]() |
#3 | |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
Cytat:
to jest najlepsze rozwiazanie... ale sprubowac mozesz... tylk wedlug mnie to strata... bo i tak cos zawsze nie bedzie dzialac jak trzeba... szkoda by mi bylo czasa na taka zabawe... jesli juz to z czystej ciekawosci bym tylko sprawdzil czy dziala i jak dziala a tak bym poprostu... zmienil na nowy system ![]() pozdro
![]() |
![]() |
#4 |
Samiec - twój wróg!
Data rejestracji: 21.06.2003
![]() |
juz kiedys o tym cos bylo na tym forum
wniosek z watku byl taki, ze nalezy zainstalowac system od nowa, to to bedzie szybciej niz probowac uruchomic ten juz zainstalowany zreszta windows tez czlowiek, jak bys sie czul, gdybys sie pewnego pieknego ranka obudzil z nowymi rekami, nogami i glowa, no troche 'nieswojo' podejrzewam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
Oczywiście zgadzam się z przedmówcami (nowy system), ale chcę coś dorzucić:
to przecież oczywiste że zmiana(skasowanie) jednego klucza w rejestrze nie nigdy nie będzie równoważne z instalowaniem systemu od nowa -> nowe sterowniki, ustawienia pod sprzęt itp. Po prostu zawsze coś zostanie ze starej wersji i będzie powodowało większe lub mniejsze problemy. Ta porada w PCFormacie chyba przeznaczona jest dla ludzi, którzy nie mają zbytniego pojęcia o instalowaniu systemu - dlatego redakcja postanowiła im zaoszczędzić kłopotów kosztem niesamowitego burdelu w systemie.
![]() |
#6 |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Moim skromnym zdaniem ta rada jest bezsensu, szczególnie jeżeli dotyczy sytuacji wymiany płyty i procesora - nie ma jak świerzutka i pachnąca winda zaraz po reinstalacji.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
hehe a probowaliscie kiedys odpalic xpeka zainstalowanego na dysku w kompie z plyta na via pod amd na kompie z plyta noname na bx jakims tam i intelku
ja bylem zmuszony - ciekawy efekt - zaraz po starcie systemu wylaczaly sie wiatraki podlaczone do plyty glownej m.in. ten z procka ![]() a rady tego typu powoduja potem informatyczny analfabetyzm bo takie osoby nie potrafia zainstalowac sysa tylko stosuja co jakis czas jakies durne rady a z kompem coraz gorzej - na koniec siada wszystko i taki delikwent leci jak ma szczescie do takiego majoneza a jak nie ma szczescia to idzie do serwisu placi 50 paczek lekko i ma zainstalowany system - i szczerze juz widzialem kilka tak zainstalowanych ze potem wymagaly mojej interwencji - podejrzewam ze w niektorych serwisach jada z np ghosta lub di a potem tylko doinstalowuja stery
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() |
Cytat:
![]() po co sie maja przemeczac... i dodatkowa robote sobie robic ![]() hehe
![]() |
![]() |
#9 |
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
w sumie nie próbowałem tego... chociaż miałem tak, że jak miałem płytę Atrenda ATC-6240M i procka 433 i tam na 20 gigowym twardym miałem postawioną windeXP i jak przesiadłem się na celka 2.4 ghz i ABita IS7-E i odpaliłem tą winde to niestety... przywitał mnie BLUE SCREEN. hehehe. Także nie ma to jak obkucie sobie instalacji windyXP
![]() ![]()
![]() |
#10 | |
![]() |
Cytat:
![]() ![]() tymbardziej ze po 1 instalcji juz mozna zrobic ghosta ![]()
na gg zawsze niczym cien nie ma mnie a jestem ![]() Majluj do mnie TU ![]() no coment... pozdro Ostatnio zmieniany przez Zelea : 11.12.2003 o godz. 21:36 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#12 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wlasciwie tylko wymiana plyty glownej wymaga na bank reinstalacji "czystej" - sam proc nie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
A wiec rada jest jedna -system od nowa.
Dzieki za podpowiedzi. Moj post nie jest wynikiem tego ,ze nie instalowalem nigdy systemu tylko poprostu chec pojscia na latwizne. A ze wpadla mi ta "rada" w rece (i tez tak sie nad nia zastanawialem czy to dar rade) to chcialem zasiegnac porady. Jesze raz dzieki Pozdrawiam Voytek |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|