Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 11.06.2003, 03:11   #15
puch
Forumator

Data rejestracji: 22.03.2003
puch zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wiesz, do mojej drukarki nabój czarny kosztuje od 135 do ok. 160 zł, zależnie od sklepu. W "moim" sklepie komputerowym płacę ok. 125. Ponieważ całe naboje napełniane ponownie kosztują ok. 80-90 zł (nie widziałem nigdy taniej!), to oszczędność stosunkowo niewielka, a jednak kupuje się już używany nabój. Dlatego wolę dolewać.

A w ogóle to skupowanie używanych nabojów to musi być złoty interes. Firmy, które to skupują, płacą ok. 5 zł za sztukę. Potem nalewają atramentu za, powiedzmy, 20 zł (tyle kosztuje w detalu buteleczka 40 ml InkTec'a - ci napełniacze na pewno mają taniej), i sprzedają za 80!

Ponieważ taka matematyka (5+20=80) mi się nie podoba, i nie mam ochoty przekonywać się, czy ten używany już przez kogoś nabój dociągnie choćby do końca atramentu, a różnica między 80 za używany nabój a 125 za nowy nie jest już taka wielka, wolę kupić fabrycznie nowy i potem parę razy dolać.

Twoje uprawnienia: