![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#46 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ta.... a ten podatke zamiast do artyst***243;w to p***243;jdzie dla rz***261;du, a ten da dla rydzyka, lub na podgrzewanie chodnik***243;w do ko***347;cio***322;a .... ale lepiej, na premie uznaniowe ....
Jak chc***261; ukruci***263; piractwo, to niech zaka***380;***261; sprzeda***380;y nagrywarek+p***322;yt+mp3 player***243;w .... i piractwa nie b***281;dzie ![]() Bo po co zasysa***263;, co***347; co nie da rady nagra***263;.... albo da***263; cene p***322;tek od 1000 z***322; za sztuke, to skutecznie odstraszy domowych pirat***243;w ![]()
![]() Ostatnio zmieniany przez andy : 17.05.2007 o godz. 21:35 Powód: ortografia |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#47 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.02.2007
![]() |
Jest nadzieja!
Sprawa nie jest oczywista. Jeśli tłumaczymy film i przygotowujemy do niego napisy, to dokonujemy tzw. opracowania cudzego utworu. Opracowanie wymaga zgody twórcy utworu, więc powszechnie uważa się, że bez zgody twórców przygotowywanie napisów narusza prawa autorskie - komentuje Tomasz Ejtminowicz, radaca prawny Gazeta.pl. - Z drugiej strony istnieje w prawie autorskim instytucja tzw. dozwolonego użytku prywatnego, który oznacza, że do celów prywatnych można utwór wykorzystywać samodzielnie bez pytania twórcy o zgodę. Czy prywatna strona internetowa, na której ktoś tłumaczy ulubiony film na zasadzie non profit mieści się w granicach takiego użytku? Opinie są podzielone. (za Gazeta.pl) |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co ściągasz, to Twoja sprawa. Jeżeli ściągasz nielegalne materiały, to jest to przestępstwo i nic Cię nie usprawiedliwia - choćbyś płacił nawet 1000 PLN za net. Nie tego sprawa dotyczy, więc wróćmy do tematu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
..::Niedostępny::..
Data rejestracji: 17.10.2005
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
widzialem ostatnio jak wycieruchy kraweznikowe ponad pol godziny spisywaly meneli. nie rozrabiali, nie pili, wsuwali buleczki i papieroski palili. pewnie i tak nic od nich nie wyciagneli, bo ani zameldowania itd. sluzba to jednak ciezka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() Jestem dość wyrozumiały, jeżeli chodzi o orty, no ale bez przesaaady. Nie umiesz pisać poprawnie - wrzuć do Worda, zainstaluj wtyczkę, cokolwiek. Nie chce Ci się - nie pisz, bo inni popadają w analfabetyzm... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.02.2007
![]() |
http://kinomania.org/ też chwilowo dead (fajnie to skomentowali).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() stef@ zapytal z tego co zrozumialem czy jesli 'zmieni je troszke' to zmienia status na 'wlasne' nie przypisane do tresci filmu do czego moglo by sie przyczepic studio filmowe caly produkt jest wlasnoscia studia filmowego nawet tresc wypowiedziana czy napisana to bez roznicy a pilnuja tego smutni panowie
![]() |
![]() |
#54 |
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
Co do podatku to juz go placimy !
Jest w nagrywarce i czystel plycie. Zdaje sie ze 3%. W kartce papieru chyba tez. Wiec niech sie oddtenteguja od sciagania czegokolwiek z neta albo niech zniosa ten podatek. Inaczej to jest jakas paranoja, placimy za cos z czego nie mozna korzystac. EDIT: Wstrzymam nabywanie filmow, a co mi tam. Niech im sprzedaz spadnie. Ostatnio zmieniany przez Sunna : 17.05.2007 o godz. 22:34 |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.09.2006
![]() |
Zd***261;***380;y***322; kto***347; z Was ***347;ci***261;gn***261;***263; napisy do filmu Plaga (The Reaping)? Je***347;li tak to czy mo***380;e mi wys***322;a***263; na abb.mail1@gmail.com?
![]() |
#56 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
chodzi mi o to ze powiedzmy w filmie koles powie
"hello, I'm Mr. Kowalski" oryginal napisow bedzie "witam, nazywam sie pan kowalski" a tlumaczenie "dowolne" bedzie " czesc, jestem pan kowalski" .... niby chodzi o to samo ale powiedziane jest innymi slowami. |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
samotność
Data rejestracji: 08.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a co b***281;dzie z napisami do Skazanego III jak wszystko pozamykaj***261; ?
lipa Panowie i Panie ![]()
![]() |
#58 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
![]()
Odpowiedź przedstawicieli serwisu Napisy.org
Przedstawiciele serwisu Napisy.org skontaktowali się z nami i nieco skorygowali informacje podawane wcześniej przez policję. Oto co w e-mailu dla Dziennika Internautów napisał Krzysztof 'rotorek' Czerepak, administrator serwisu Napisy.org. Owszem, wczoraj miały miejsce naloty na kilka osób. Osobiście wiem o 6 osobach (nie o 9 jak napisano), dwójka administratorów, trójka moderatorów oraz jedna tłumaczka, ciężko mi powiedzieć czy było więcej nalotów. Wszystkie naloty miały miejsce o 6 rano. Nie wiemy skąd wytypowali osoby do nalotu, dane osobowe żadnego użytkownika nie są dostępne publicznie. Pan Urbański (rzecznik policji - red.) do informacji podał tak naprawdę kilka kłamstw, które pewnie mają ukazać jaką to "brawurową" akcję przeprowadzono. (...) Co do przyszłości serwisu, to ciężko mi na daną chwilę cokolwiek powiedzieć, ponieważ nie mogłem się jeszcze skontaktować z kolegą, któremu zabrano telefon (widocznie policja i na nim zamierza coś znaleźć Wink ) Osobiście chciałbym usłyszeć opinię prawnika co do tego zajścia i zwrócić uwagę wielu osób, że duża ilość amatorskich tłumaczeń ukazuje się prędzej, niż te "profesjonalne" (które często są dużo gorsze od naszych). Niech też Ci "profesjonalni" tłumacze się przyznają do tego, że wykorzystują amatorską pracę innych (czego nikt nie nazywa łamaniem prawa). Poza tym tłumacze nie zarabiali na swoich pracach. W kolejnym e-mailu Pan Krzysztof dodał: Nie wiem skąd macie informacje o 2000 płyt - zakładam, że to kolejne kłamstwo policji. U dwójki zatrzymanych administratorów były laptopy z całkowicie legalnym oprogramowaniem, w tym u koleżanki laptop firmowy.
![]() |
#59 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
teraz wlasnie nasunela mi sie pewna mysl...
a co jesli mam film i dam go do przetlumaczenia do tlumacza- jego tez zamkna? to jest tala sama sytuacja- oni byli tylko tlumaczami, nawet gorzej, bo najprawdopodobniej za free.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
stef@ tresc filmu i dialogi sa wlasnoscia studia
to ze zmienisz w tym wypadku np. forme nie zmienia to postaci rzeczy tresc jest wlasnoscia studia i bez zgody ww nie mozna nic z nia robic
![]() |
|
|