![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#14461 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#14462 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
opracowałem własną wariację na temat przepisu na bulletproof coffee
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14463 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Ale, że się tak zapytam, Ty tę tłustą kawę pijesz rano zamiast śniadania? Bo mnie ostatnio ****ała lekarka, że śniadań nie jem, bo po poczwórnym espresso jeść nie trzeba.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14464 |
Author
Zlotowicz
dokładnie
ale jem potem drugie śniadanie - zwykla kawa koło 6-7 rano a sniadanie koło 9-11 zależnie od tego co robię |
![]() |
![]() |
![]() |
#14465 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14466 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Ale nie była facetem?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14467 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
Królewna Śnieżka przeleciała Śpiącą Królewnę
![]() czyli zgodnie z normą ![]() do czego tu facet potrzebny ![]()
c'est la vie !!! Ostatnio zmieniany przez Zetoxa : 27.08.2019 o godz. 15:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14468 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Jak do czego, żeby przyniósł, podał, pozamiatał, ogródek skopał.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14469 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Wprawdzie nie dzisiaj tylko przedwczoraj, ale ostro powalczyłem i odniosłem sukces!
![]() Ba, kilka sukcesów! ![]() RAZ: Rzadko spotykany napęd co go nabyłem drogą wygrzebania ze śmietnika został naprawiony. Jak słusznie Ed sugerował - pękła mu gumka. Oringów przeróżnych mam całe mnóstwo (trudno żeby nie, jak się pracuje w fabryce oringów), więc jakiś dobrałem. Pierwszy był za luźny, drugi za gruby, trzeci trochę za ciasny, ale napęd działa (no, przynajmniej otwiera i zamyka tackę, bo jeszcze nic na nim nie paliłem). ![]() DWA: Od dłuższego już czasu jeden z moich zewnętrznych dysków wydawał dziwne dźwięki, ostatnio przestał być widoczny w systemie, a SMART miał cały czas dobry. I tak się tym nie przejmowałem, bo mam backup. Ale nie dawało mi to spokoju, tym bardziej że te dźwięki co kiedyś wydawał, to wydawał tylko w stanie spoczynku. Zamieniłem zasilacze. Bingo! Ruszył! No to dawaj szukać po gratach innego zasilacza. Znalazłem, a jakże! Podpiąłem - i nic! Ten "nowy" zasilacz bez problemu działa z innym dyskiem, więc podmieniłem zasilacze na stałe. A najlepsze jest to, że oba działające (tylko jeden jakby działający inaczej) są toczka w toczkę identyczne! Czary i dziwy made in china. ![]() TRZY: Zadanie najtrudniejsze - gdy nowo zakupiony pendrak USB3 nie działał tak szybko jak w specyfikacji. Sterowniki wszystkie niby są, wykrzykników w managerze urządzeń oczywiście nie było (do tego wrócę za chwilę). Sprawdziłem pendraka na drugim kompie - działa jak trzeba. I co qfa teraz? ![]() Na szybkensa ściągnięte programy do analizy sprzętu pod kątem portów/hubów USB i podpiętych do nich urządzeń (usbdeview oraz usbtreeview - oba gorąco polecam) pokazały że jest namieszane. Usbdeview pokazał, że moje peryferia na USB3 podpięte do portów USB3 są widoczne jako USB2.1 - gugiel podpowiedział, że to może oznaczać, iż albo to nie porty USB3, albo nie ma do nich sterowników/są, ale nie działają. Usbtreeview z kolei pokazał, że w systemie mam co prawda kontroler USB3, ale nie są do niego podpięte żadne porty! Ciekawe, no nie? ![]() I tu wracam do braku wykrzykników w devmgmt.msc - wśród urządzeń USB okazało się istnieć urządzenie (BEZ wykrzyknika) opisane jako "nieznane urządzenie", w zakładce "sterownik" jak byk stało że sterownik nie jest zainstalowany, pomimo tego w głównej zakładce windows bezczelnie kłamał że "urządzenie działa poprawnie". Cuda na kiju, panie. ![]() Na stronie Della był ten sam sterownik co go już miałem, na stronie Intela znalazłem nowszy. Ściągnąłem, zainstalowałem. Mój błąd - nie odinstalowałem poprzedniego. W rezultacie miałem natychmiastowe bluescreeny przy próbie testowania pendraka w atto, dodatkowo przy kolejnej próbie instalacji instalator nie instalował wszystkiego co powinien. Po całkowitej deinstalacji, dwóch restartach, instalacji i kolejnych dwóch restartach wreszcie jest, działa i nie bluskrinuje! ![]() I transfer na USB3 teraz faktycznie śmiga jak burza! ![]() Uptime'u mi tylko szkoda, bo całkiem fajny już wykręciłem: ![]()
![]() |
![]() |
#14470 |
Kiedyś to było
Data rejestracji: 17.11.2013
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przypominają mi się moje przeboje z instalacją SB Audigy. Musiałem sformatować cały system żeby karta zadziałała
![]()
![]() |
#14471 |
Author
Zlotowicz
haha, to też się podepnę pod post, bo mnie użekł fragment o chinolach
![]() instaluję chinka kamere podpieta pod chinski zasilacz i w chmurze z chinskiego nvr kabel zaislania za krotki no to biore chinska lutownice, chinskie koszulki termo, chinskie kable i za pomoca chinskiego lutu oraz chinskich szczypiec do sciagania izolacji dokonuje przeciacia kabla, wlozenia w miejsce kolejnego kawalka i lutowania kazdy lut separowany POLSKA tasma izolacyjna i potem juz calosc zamykana chinska koszulka (tam jestem przyzwyczajony - najmniejszy fragment podlega obrobce i najszybciej mi sie tak robi) i tak kilka razy - bo z dwoch metrow za pomoca dwumetrowych przedluzen musialem zrobic 10m ![]() ![]() koncze lutowanie i dupa, nie dziala to biore szwedzki miernik i klnac chinczykow pod niebiosa mierze prady - okzalo sie, ze mam ZERO (czyli nie pomylilem kabelkow, tylko gdzies zwarlem) wqrw..ony rozcinam kabel za zaislaczem i mierze - 12V i tak po kazdym lucie - mierze w koncu znalazlem dwa luty, ktore blokowaly przeplyw (zwary) wyciloem je i juz bez lutownia, na hama, zakrecilem przewody i zaizolowalem "po staremu" calosc dziala podlaczone, wizja jest <- POZYTYW rozcinam uszkodzone laczenia zgadnijcie co moglo zpierniczyc sprawe przypominam, ze chinska lutownica lutowalem chinski kabel przy pomocy chinskiej cyny izolujac calosc chinska koszulka termokurczliwa i POLSKA tasma izolacyjna oczywiscie - polska tasma w temperaturze kurczenia sie koszulki topila sie i dochodzilo do zwary wniosek - kupowac wylacznie chinskie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14472 |
Guru
Data rejestracji: 23.07.2018
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jak coś pozytywnego się znajdzie to się wypowiem i podzielę, póki co bida, bidę ściga. Tylko niech nikt nie zakłada tematu "Co Cię dręczy ?" bo się cały naród zleci udzielać
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14473 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Jak na krótki, zimowy dzień, to przyznam że niespodziewanie dobry rezultat.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14474 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Pakuj w weki, przyda się na później.
![]() |
![]() |
![]() |