![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#901 |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Toz Lechu sie przymierza do systemu prezydenckiego (do autorytarnego niewiele brakuje). Nawet jest to na tyle realne ze drugi Lechu zaczal mu zazdroscic
![]() Musze przyznac ze po dzisiejszej debacie lepper wyszedl na rozwaznego i bystrego polityka. Niestety jego program zasilkowo-socjalny jest dla mnie nie do przyjecia, bo po prostu rozsadzi buzdzet tak, ze obsluga dlugu bedzie tak duza ze nie bedzie mozliwosci jego splaty. Trzeba jednak przyznac, ze styl z jakim dzisiaj prowadzil dyskusje bardzo mi sie spodobal. |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#902 |
|
Poważny używkownik
Data rejestracji: 16.02.2005
![]() |
Przez ostatni weekend miałem spotkanie ze znajomymi z akademika (studenci i absolwenci), których nie widziałem kilka miesięcy. Jako, że wiekszość z nich to prawnicy bałem się zażartych politycznych kłótni (przy wódce bardzo niebezpieczna sprawa
) i już w drodze stwierdziłem, że będę unikał tematu poprostu. Okazało się, że nie musiałem wcale unikać dyskusji, bo to nie była polemika wcale. Poza tym, mówili o tym tak otwarcie, że możnaby powiedzieć że w ich otoczeniu jest to powszechna opinia.Żeby być uczciwym musze napisać, że 3 osoby (z ok. 30 które spotkałem) otwarcie poparły PiS (zostali kulturalnie zignorowani), a około 5 nie zdradziło się z poglądami (zabrzmiało jak wyniki badań socjologicznych, ale inaczej chyba nie nakreślę rozmiarów zjawiska). Można mi zarzucić kłamstwo (nie musicie w tą "historyjkę" wierzyć), ale jeżeli jest prawdziwa to jest bardzo obiektywna, nieprawdaż? Ps. Pytanie pomocnicze: Kto jest bardziej podatny na zabiegi socjotechniczne - studenci i absolwenci wyższych uczelni czy ludzie gorzej wykształceni?
|
|
|
#903 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no to teraz lepiej wykształceni ludzie muszą się przyzwyczaić, że będą nimi rządzić bardzo dobrze wykształceni ludzie wybrani przez dużą część wykształconych i wszystkich niewykształconych.
po co nam ta historyjka o 30 prawnikach? - może na tej podstawie dojdziemy za chwilę do wniosku, że ktoś majstrował przy wyborach? ![]() a jeśli chodzi o zabiegi socjotechniczne, to PO dała jasno do zrozumienia biednej części społeczeństwa, że ma ją w dupie, weięc ci wyborcy też ich mieli w dupie. teraz PO biedna płacze i pogodzić się nie może...mało tego będzie głosować nie - bo NIE. w dupie mają Polskę tak samo jak biednych i gorzej wykształconych wyborców. robią dokładnie to samo co kiedyś nieboszczka UW (w końcu z tej partii trupa większość się wywodzi) i dobrze - skończą tak samo. już się dowiedziałem kim jestem z powodu głosowania na PiS - wiejskim, niedouczonym burakiem, mieszkańcem małej wioski na wschodzie kraju - miło mi. |
|
|
|
|
|
#904 |
|
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Jacek Kurski is back. Już po wyborach więc może wracać na stare śmieci
|
|
|
|
|
|
#905 | ||
|
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Cytat:
Dlaczego zignorowani ? To mnie też za chwilę na tym Forum zacznie się ignorować ??Cytat:
A w kwestii ostatniego zdania kolegi - to niestety mam podobne odczucia - a zaczęło się to już zaraz po wyborach - analizą czemu to PO przegrała, i dlaczego i kto głosował na PiS ? Pozdrowienia ro29 |
||
|
|
|
|
|
#906 | ||
|
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
tylko powiedzial prawde ale powiedzial jedno slowo ktore sie nie zgadzalo ja bym sie z tym klocil bo niema dokumetow na to ze dziadek Tuska niby zostal wcielony na sile do armi niemieckiej a po drugie to juz sie potwierdzilo PO nie mozna atakowac tylko oni moga atakowac inny zapomnialo sie co pan Tusk wygadywal a jeszcze nadodatek w czwartek i on mial byc prezydentem wszystkich polakow no wolne zarty zaraz by zrobil moherowe getta ![]() Cytat:
Ostatnio zmieniany przez legion : 15.11.2005 o godz. 10:30 |
||
|
|
|
|
|
#907 |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Nowa pani minister finansow zrobi biednym ludziom dobrze zamykajac hipermarkety w niedziele i mowiac ze najwiekszy brytyjski inwestor (Tesco) jest nam niepotrzebny (ona jakos inaczej powiedziala, ale efekt byl ten sam). Oprocz tego zwiekszy deficyt, zeby biedni ludzie placili wiecej na obsluge dlugu z ktorego korzystaja bogaci ludzie wykupujac obligacje.
Ciekawe ile z 3mln mieszkan dla biednych ludzi wybuduje nowy minister infrastruktury. Chyba liczba 3mln sni mu sie po nocach i budzi sie zlany potem (przez rok musialby budowac 250.000 mieszkan)PO pokazala ze ma w dupie moherowe berety (chociaz nie bylo to zadne zaskoczenie po tym co dzialo sie w kampanii wyborczej), PiS pokazal ze ma w dupie gospodarke (co okazalo sie srednim zaskoczeniem, bo program haslami zapowiadal wiele, choc pustosc tych hasel nie dawala wielkich nadziei). Ciekawe co jeszcze pokaza nowi koalicjanci... |
|
|
|
|
|
#908 | |
|
![]() |
Cytat:
,czy naprawdę tak myślisz
|
|
|
|
|
|
|
#909 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#910 | |
|
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
przeciez zaczeli dopiero rzadzic i juz gospodarka Polski poszla na pysk i jest kryzys juz normalnie przesadzasz. Zapomniales ze PiS dawal platformie ministerstwo finasow a oni nie chcieli bo w ostaniech chwili powiedzieli ze chca MSWiA i juz jakos w 4 literach mieli gospodarke. A co do moherow to wydaje sie ze to zazdrosc PO bo nie mogli zdobyc tego elektoratu a PiSowi sie udalo bo zdobyl wyborcow i moherowych jak i w aksamitnchy kapeluszach jak to mowi Lepper
|
|
|
|
|
|
|
#911 | |
|
![]() |
Cytat:
Poprostu tracimy wiarygodność w oczach inwestorów. |
|
|
|
|
|
|
#912 | |
|
XII
![]() ![]() ![]() |
@Air
patrze ogladam i widze co sie dziej no patrz ty sobie co Tusk powiedzial ze Polska podzielona jest na biednych i bogatych jak ogladales 3 ekspoze bylego kandydata na prezydenta to normalnie smiac mi sie chce juz normalnie komedia jak nigdzie indziej tylko w Polsce i tak bylo od wiekow ![]() a tu cos z Rzeczypospolitej Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#913 | |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
kraj się bogaci sprowadzając z zagranicy, czy sprzedając? złotówka była przewartościowana o czym mówiono od kilku lat i jak naglę trochę się urealnia jej wartość i zaczyna opłacać się eksport to jest źle. a komu z iwestorów zagranicznych to przeszkadza, że dolar jest droższy? nie tym co inwestują długoplanowo w produkcję - dla nich lepiej, tylko tym, co spekulują na giełdzie i kupują obligacje skarbowe. |
|
|
|
|
|
|
#914 | |
|
![]() |
Cytat:
Nie rozumię waszego rozumowania. Kraj może i się bogaci ale obywatele tracą. |
|
|
|
|
|
|
#915 | |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ale ty masz szczęście (topole i inne przypadki). Kursy wrócą napewno na Twój ulubiony poziom.
|
|
|
|
|
![]() |
|
|