Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.11.2005, 01:29   #901
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Toz Lechu sie przymierza do systemu prezydenckiego (do autorytarnego niewiele brakuje). Nawet jest to na tyle realne ze drugi Lechu zaczal mu zazdroscic

Musze przyznac ze po dzisiejszej debacie lepper wyszedl na rozwaznego i bystrego polityka. Niestety jego program zasilkowo-socjalny jest dla mnie nie do przyjecia, bo po prostu rozsadzi buzdzet tak, ze obsluga dlugu bedzie tak duza ze nie bedzie mozliwosci jego splaty. Trzeba jednak przyznac, ze styl z jakim dzisiaj prowadzil dyskusje bardzo mi sie spodobal.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.11.2005, 04:57   #902
MQs
Poważny używkownik

Data rejestracji: 16.02.2005
MQs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przez ostatni weekend miałem spotkanie ze znajomymi z akademika (studenci i absolwenci), których nie widziałem kilka miesięcy. Jako, że wiekszość z nich to prawnicy bałem się zażartych politycznych kłótni (przy wódce bardzo niebezpieczna sprawa ) i już w drodze stwierdziłem, że będę unikał tematu poprostu. Okazało się, że nie musiałem wcale unikać dyskusji, bo to nie była polemika wcale. Poza tym, mówili o tym tak otwarcie, że możnaby powiedzieć że w ich otoczeniu jest to powszechna opinia.
Żeby być uczciwym musze napisać, że 3 osoby (z ok. 30 które spotkałem) otwarcie poparły PiS (zostali kulturalnie zignorowani), a około 5 nie zdradziło się z poglądami (zabrzmiało jak wyniki badań socjologicznych, ale inaczej chyba nie nakreślę rozmiarów zjawiska).
Można mi zarzucić kłamstwo (nie musicie w tą "historyjkę" wierzyć), ale jeżeli jest prawdziwa to jest bardzo obiektywna, nieprawdaż?

Ps. Pytanie pomocnicze: Kto jest bardziej podatny na zabiegi socjotechniczne - studenci i absolwenci wyższych uczelni czy ludzie gorzej wykształceni?
Stary 15.11.2005, 08:25   #903
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
no to teraz lepiej wykształceni ludzie muszą się przyzwyczaić, że będą nimi rządzić bardzo dobrze wykształceni ludzie wybrani przez dużą część wykształconych i wszystkich niewykształconych.

po co nam ta historyjka o 30 prawnikach? - może na tej podstawie dojdziemy za chwilę do wniosku, że ktoś majstrował przy wyborach?

a jeśli chodzi o zabiegi socjotechniczne, to PO dała jasno do zrozumienia biednej części społeczeństwa, że ma ją w dupie, weięc ci wyborcy też ich mieli w dupie.

teraz PO biedna płacze i pogodzić się nie może...mało tego będzie głosować nie - bo NIE. w dupie mają Polskę tak samo jak biednych i gorzej wykształconych wyborców.
robią dokładnie to samo co kiedyś nieboszczka UW (w końcu z tej partii trupa większość się wywodzi) i dobrze - skończą tak samo.

już się dowiedziałem kim jestem z powodu głosowania na PiS - wiejskim, niedouczonym burakiem, mieszkańcem małej wioski na wschodzie kraju - miło mi.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.11.2005, 08:49   #904
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jacek Kurski is back. Już po wyborach więc może wracać na stare śmieci
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.11.2005, 10:20   #905
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez MQs
.
Żeby być uczciwym musze napisać, że 3 osoby (z ok. 30 które spotkałem) otwarcie poparły PiS (zostali kulturalnie zignorowani) (...)
Witam !
Dlaczego zignorowani ? To mnie też za chwilę na tym Forum zacznie się ignorować ??

Cytat:
Napisany przez ed hunter
(...) teraz PO biedna płacze i pogodzić się nie może...mało tego będzie głosować nie - bo NIE. w dupie mają Polskę tak samo jak biednych i gorzej wykształconych wyborców.
robią dokładnie to samo co kiedyś nieboszczka UW (w końcu z tej partii trupa większość się wywodzi) i dobrze - skończą tak samo.

już się dowiedziałem kim jestem z powodu głosowania na PiS - wiejskim, niedouczonym burakiem, mieszkańcem małej wioski na wschodzie kraju - miło mi.
Nie mam teraz czasu na dłuższą analizę - ale powiem tylko tyle, że niestety PO zachowuju się nie w porządku - tak jak powyżej napisał kolega - mają chyba Polskę w ....
A w kwestii ostatniego zdania kolegi - to niestety mam podobne odczucia - a zaczęło się to już zaraz po wyborach - analizą czemu to PO przegrała, i dlaczego i kto głosował na PiS ?

Pozdrowienia

ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.11.2005, 10:24   #906
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Air
Jacek Kurski is back. Już po wyborach więc może wracać na stare śmieci
i dobrze ze wrocil tylko powiedzial prawde ale powiedzial jedno slowo ktore sie nie zgadzalo ja bym sie z tym klocil bo niema dokumetow na to ze dziadek Tuska niby zostal wcielony na sile do armi niemieckiej a po drugie to juz sie potwierdzilo PO nie mozna atakowac tylko oni moga atakowac inny zapomnialo sie co pan Tusk wygadywal a jeszcze nadodatek w czwartek i on mial byc prezydentem wszystkich polakow no wolne zarty zaraz by zrobil moherowe getta
Cytat:
Napisany przez ro29
Witam !

Nie mam teraz czasu na dłuższą analizę - ale powiem tylko tyle, że niestety PO zachowuju się nie w porządku - tak jak powyżej napisał kolega - mają chyba Polskę w ....
A w kwestii ostatniego zdania kolegi - to niestety mam podobne odczucia - a zaczęło się to już zaraz po wyborach - analizą czemu to PO przegrała, i dlaczego i kto głosował na PiS ?

Pozdrowienia

ro29
tu tez sie zgodze ale niema co analizowac wyszlo ze PO zalezy tylko na bogatych ludziach a biednych moherowcow jak to mowia panowie liderzy olac

Ostatnio zmieniany przez legion : 15.11.2005 o godz. 10:30
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.11.2005, 11:05   #907
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nowa pani minister finansow zrobi biednym ludziom dobrze zamykajac hipermarkety w niedziele i mowiac ze najwiekszy brytyjski inwestor (Tesco) jest nam niepotrzebny (ona jakos inaczej powiedziala, ale efekt byl ten sam). Oprocz tego zwiekszy deficyt, zeby biedni ludzie placili wiecej na obsluge dlugu z ktorego korzystaja bogaci ludzie wykupujac obligacje.

Ciekawe ile z 3mln mieszkan dla biednych ludzi wybuduje nowy minister infrastruktury. Chyba liczba 3mln sni mu sie po nocach i budzi sie zlany potem (przez rok musialby budowac 250.000 mieszkan)

PO pokazala ze ma w dupie moherowe berety (chociaz nie bylo to zadne zaskoczenie po tym co dzialo sie w kampanii wyborczej), PiS pokazal ze ma w dupie gospodarke (co okazalo sie srednim zaskoczeniem, bo program haslami zapowiadal wiele, choc pustosc tych hasel nie dawala wielkich nadziei). Ciekawe co jeszcze pokaza nowi koalicjanci...
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.11.2005, 11:16   #908
Air

Cytat:
Napisany przez legion
tu tez sie zgodze ale niema co analizowac wyszlo ze PO zalezy tylko na bogatych ludziach a biednych moherowcow jak to mowia panowie liderzy olac
nie wiem czy Ty specjalnie te głupoty ******ysz ,czy naprawdę tak myślisz
Stary 15.11.2005, 11:19   #909
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Nowa pani minister finansow zrobi biednym ludziom dobrze zamykajac hipermarkety w niedziele i mowiac ze najwiekszy brytyjski inwestor (Tesco) jest nam niepotrzebny (ona jakos inaczej powiedziala, ale efekt byl ten sam). Oprocz tego zwiekszy deficyt, zeby biedni ludzie placili wiecej na obsluge dlugu z ktorego korzystaja bogaci ludzie wykupujac obligacje.
Może niech nowa pani minister już nic nie mówi, bo niedługo dolar będzie po 4 złote, a euro po 6, a ja jeszcze chciałbym coś kiedyś z zagranicy sprowadzić..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.11.2005, 11:19   #910
legion
XII

legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu

Ciekawe ile z 3mln mieszkan dla biednych ludzi wybuduje nowy minister infrastruktury. Chyba liczba 3mln sni mu sie po nocach i budzi sie zlany potem (przez rok musialby budowac 250.000 mieszkan)

PO pokazala ze ma w dupie moherowe berety (chociaz nie bylo to zadne zaskoczenie po tym co dzialo sie w kampanii wyborczej), PiS pokazal ze ma w dupie gospodarke (co okazalo sie srednim zaskoczeniem, bo program haslami zapowiadal wiele, choc pustosc tych hasel nie dawala wielkich nadziei). Ciekawe co jeszcze pokaza nowi koalicjanci...
Ale normalnie mnie rozsmieszasz poraz kolejny moze PO jakby wygralo wybory to gospodarka odrazu z kopyta rusza i to jest typowa wlasnie postawa jak mediow ze krytykujemy wypowiedzi a nie to co zrobli o sorry przeciez zaczeli dopiero rzadzic i juz gospodarka Polski poszla na pysk i jest kryzys juz normalnie przesadzasz.
Zapomniales ze PiS dawal platformie ministerstwo finasow a oni nie chcieli bo w ostaniech chwili powiedzieli ze chca MSWiA i juz jakos w 4 literach mieli gospodarke.
A co do moherow to wydaje sie ze to zazdrosc PO bo nie mogli zdobyc tego elektoratu a PiSowi sie udalo bo zdobyl wyborcow i moherowych jak i w aksamitnchy kapeluszach jak to mowi Lepper
Stary 15.11.2005, 11:37   #911
Air

Cytat:
Napisany przez legion
Ale normalnie mnie rozsmieszasz poraz kolejny moze PO jakby wygralo wybory to gospodarka odrazu z kopyta rusza
Może nie ruszyło by z kopyta, ale nie było by cofania się. Dolar jest najdroższy od dobrych kilkunastu miesięcy i nawet tsunami w azji i huragany w usa nam tak nie szkodziły jak "nasz" nowy rząd.

Poprostu tracimy wiarygodność w oczach inwestorów.
Stary 15.11.2005, 11:44   #912
legion
XII

@Air
patrze ogladam i widze co sie dziej no patrz ty sobie co Tusk powiedzial ze Polska podzielona jest na biednych i bogatych jak ogladales 3 ekspoze bylego kandydata na prezydenta to normalnie smiac mi sie chce juz normalnie komedia jak nigdzie indziej tylko w Polsce i tak bylo od wiekow
a tu cos z Rzeczypospolitej
Cytat:
Napisany przez Maciej Rybiński
Armagedon po polsku

Jeszcze nic się nie zaczęło, a już wszystko kończy się katastrofą. Będzie źle, a nawet jeszcze gorzej. Będzie strasznie. Zaczną się masowe prześladowania gejów, lesbijek i innych myślących inaczej. Bez pełnomocnika Kościół katolicki będzie nadal bił nasze żony. Zamiast 3 milionów mieszkań wybuduje się 4 stadiony. Populiści zlikwidują model socjalny i zwiększą podatki. Moherowe berety staną się częścią umundurowania armii, nawet w Iraku, gdzie zostaniemy do następnego potopu. Lizusy wpuszczą do Polski bazy amerykańskie, wobec czego wyrzuceni zostaniemy z Unii Europejskiej, o ile nie zdążymy wystąpić sami wcześniej. Przy stoliku brydżowym miejsce gangsterów i agentów służb specjalnych zajmą słuchacze Radia Maryja i uzbrojeni po zęby funkcjonariusze Urzędu Antykorupcyjnego. Lepper zostanie wicepremierem i zablokuje Radę Ministrów. Tym wszystkim z tylnego siedzenia będzie zarządzał Jarosław Kaczyński, człowiek o podwójnej moralności, o czym zapewniają wiarygodni ludzie, którzy z moralnością nigdy nic nie mieli wspólnego.

Tak wygląda w największym skrócie stan perspektyw Rzeczypospolitej w dwa dni po powołaniu rządu i udzieleniu mu votum zaufania przez Sejm. To już nie jest propaganda, walka polityczna czy spory ideowe. To jest najgłębsze odzwierciedlenie ducha polskiego, stały rys naszego charakteru narodowego - pesymizm integralny.

Przekonanie, że prawdziwym celem polityków, którzy dorwali się do władzy, jest zaszkodzenie całemu państwu i wszystkim jego obywatelom. Polakowi z krwi i kości nie wypada być zadowolonym ze swego państwa, z wolności, demokracji, swobód obywatelskich i relatywnego -w porównaniu z czasami minionymi - dobrobytu.

Polak rzetelny, historycznie umotywowany, wypchany watą gazetową i telewizyjną po dziurki w nosie, nie może nawet udzielić nowemu rządowi dwutygodniowego kredytu umiarkowanego zaufania. Polak musi oponować generalnie i od razu.

Można odnieść wrażenie, że największym nieszczęściem, jakie mogłoby spotkać Polskę, byłoby, gdyby premierowi Marcinkiewiczowi cokolwiek się powiodło. My, Polacy, czulibyśmy się wtedy parszywie, oszukani i znieważeni.

Nie twierdzę, że wszystko jest jak najlepiej, ale nie nadchodzi też chyba polski Armagedon.
Stary 15.11.2005, 12:13   #913
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Air
Może nie ruszyło by z kopyta, ale nie było by cofania się. Dolar jest najdroższy od dobrych kilkunastu miesięcy i nawet tsunami w azji i huragany w usa nam tak nie szkodziły jak "nasz" nowy rząd.

Poprostu tracimy wiarygodność w oczach inwestorów.
a co z eksportem przy wyższej cenie dolara?

kraj się bogaci sprowadzając z zagranicy, czy sprzedając?

złotówka była przewartościowana o czym mówiono od kilku lat i jak naglę trochę się urealnia jej wartość i zaczyna opłacać się eksport to jest źle.

a komu z iwestorów zagranicznych to przeszkadza, że dolar jest droższy? nie tym co inwestują długoplanowo w produkcję - dla nich lepiej, tylko tym, co spekulują na giełdzie i kupują obligacje skarbowe.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.11.2005, 12:39   #914
Air

Cytat:
Napisany przez ed hunter
a co z eksportem przy wyższej cenie dolara?

kraj się bogaci sprowadzając z zagranicy, czy sprzedając?

złotówka była przewartościowana o czym mówiono od kilku lat i jak naglę trochę się urealnia jej wartość i zaczyna opłacać się eksport to jest źle.

a komu z iwestorów zagranicznych to przeszkadza, że dolar jest droższy? nie tym co inwestują długoplanowo w produkcję - dla nich lepiej, tylko tym, co spekulują na giełdzie i kupują obligacje skarbowe.
W Polsce wszystko przeliczane jest wg kursów ***8364; lub $ Kupując samochód, komputer itp rzeczy, biorąc kredyt walutowy jak drożeje waluta drożeją i te dobra. Nasze zarobki stoją w miejscu. I co dla nas jest lepsze, że iluś tam eksporteró sobie zarobi a większość społeczeństwa straci??

Nie rozumię waszego rozumowania.

Kraj może i się bogaci ale obywatele tracą.
Stary 15.11.2005, 12:59   #915
rycho
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 16.01.2002
rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Air
W Polsce wszystko przeliczane jest wg kursów ***8364; lub $ Kupując samochód, komputer itp rzeczy, biorąc kredyt walutowy jak drożeje waluta drożeją i te dobra. Nasze zarobki stoją w miejscu. I co dla nas jest lepsze, że iluś tam eksporteró sobie zarobi a większość społeczeństwa straci??

Nie rozumię waszego rozumowania.

Kraj może i się bogaci ale obywatele tracą.
Kredycik był w walutce?
Ale ty masz szczęście (topole i inne przypadki).
Kursy wrócą napewno na Twój ulubiony poziom.
rycho jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: