Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.10.2005, 22:25   #301
PioWit
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.12.2002
PioWit w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Calme
Do tego co drukuje Nasz Dziennik to zbyt mi to pachnie partią moherowych beretów i ogólną manią prześladowczą zwaną antysemityzmem.
Wybacz, ale trafiles - kula w plot. Ani mi po drodze z PMB, a antysemita ze mnie taki, jak z Tuska czlowiek z zasadami. Z faktami sie nie dyskutuje, drogi kolego. Fakty, mowia same za siebie.

Cytat:
Napisany przez Calme
jezeli sam nie zadbasz o swoje dupsko to nie licz tym bardziej, ze zrobi to ktos inny
Niestety w naszym pieknym kraju zbyt wiele osob nadal pozostaje w krainie basni mlekiem i miodem plynacej...... dream on !
Daruj, ale taka postawa, zawsze byla mi obca. Jak juz napisalem na jednym z for - "Nie wazne kto nalewa do koryta, wazne ze moje jest pelne". Niestety, ale nie wystawiles sobie (jako czlowiek) wysokiej noty w moich (mam nadzieje, ze nie tylko w moich) oczach. Co do, jak to nazwales dream on, to jak napisal madry czlowiek - "Marzenia uskrzydlaja" czego Tobie i podobnie myslacym zycze.

Pozdrawiam

PS:

Przepraszam za post powyzej, ale cos mi Operka narozrabiala. Prosze kogos wladnego o usuniecie.
PioWit jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.10.2005, 22:45   #302
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez PioWit
Zapytam. Z czego lub kogo, chcesz byc dumnym? Z czlowieka, ktory swojego czasu wypowiedzial te slowa:
Cytat:
Napisany przez Donald Tusk
Polskość to nienormalność (...)Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu(...)Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski tej na ziemi, konkretnej, przegranej, brudnej i biednej(...)- tak Donald Tusk wypowiadał się w 1987 roku w wywiadzie dla czasopisma "Znak". Wypowiedzi kandydata na prezydenta RP, Donalda Tuska na temat Polski i polskości przypomina "Nasz Dziennik"

"...husarie i ułani, powstańcy i marszałkowie, majaczą Dzikie Pola i Jasna Góra, dziejowe misje, polskie miesiące, zwycięstwa i klęski. Zwycięstwa? Jak wyzwolić się z tych stereotypów, które towarzyszą nam niemal
od narodzenia, wzmacniane literaturą, historią, powszechnymi resentymentami? Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność - takie skojarzenie narzuca mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg
wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnej ochoty dźwigać... Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski tej na ziemi, konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem."
Sorry, ale ja tu widze wielka manipulacje. Wykropkowanie w miejscach gdzie kontekst sugeruje meritum wypowiedzi jest oczywista manipulacja dla czlowieka nawet srednio-inteligentnego:
"Polskość to nienormalność (...)Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu(...)"
Jestem prawie pewien ze zakropkowanie zmienilo sens wypowiedzi i nie nalezy jej w zadnym wypadku utozsamiac z:
"Polskość to nienormalność. Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu."
Cytat:
Napisany przez PioWit
Z czlowieka tak pelnego zasad, ze miesiac przed wyborami bierze slub koscielny (po 27-iu latach malzenstwa), zeby ladniej wygladalo?
Osobiscie fakt zawarcia przez niego slubu koscielnego mi wisi. Cywilnego zreszta tez. Pierwsza dama nie bedaca zona - dla mnie to bez znaczenia.
Cytat:
Napisany przez PioWit
Czlowieka, ktory bral czynny udzial w obaleniu rzadu Jana Olszewskiego, dzieki czemu czerwoni trzesa wszystkim w naszym kraju? Z tego chcesz byc dumnym? To gratuluje znajomosci who is who w Polsce.
TAK, bo
STANOWCZE NIE DLA MACIEREWICZA. Tak wybral Tusk, to uwazam za sluszne zarowno wtedy jak i teraz. Macierewicz jest jednym z najbardziej zacietrzewionych fanatykow na scenie politycznej. Pospekulujmy troche. To prowadzi do tego ze latwo nim manipulowac podrzucajac spreparowane dokumenty (fanatyzm ma to do siebie, ze czasem traci sie kontakt z rzeczywistoscia, idac za impulsem). Skoro lustracja w tamtych czasach miala sie opierac na orzeczeniu fanatycznego ministra, bez mozliwosci odwolania, jakze latwo bylo sluzbom specjalnym niszczyc poszczegolne jednostki podrzucajac Macierewiczowi to czego tak laknal. Niszczono jedne dokumenty, dostarczano inne. Przegieciem ktore bylo bezposrednim powodem odwolania Olszewskiego byla druga lista Macierewicza na ktorej znalazl sie m.in. Walesa. Ciekawe skad Macierewicz wzial na niego papiery - czyzby sluzby specjalne daly spreparowane dokumenty, bo bylo to to na co czekal, czego szukal i na czym mu szczegolnie zalezalo, tylko po to by sluzby specjalne za pomoca naiwnego ministra zrealizowaly swoje interesy i doprowadzily do destabilizacji.
Lustracja TAK - ale nie amatorszczyzna. Trzeba bylo dac mozliwosc przeprowadzenia lustracji prawicowym liberalom z UPR (m.in. autorowi wniosku Januszowi Korwin-Mikke) - oni by sie wzieli za to tak jak nalezy.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.10.2005, 23:18   #303
PioWit
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez pawelblu
"Polskość to nienormalność (...)Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu(...)"
Jestem prawie pewien ze zakropkowanie zmienilo sens wypowiedzi i nie nalezy jej w zadnym wypadku utozsamiac z:
"Polskość to nienormalność. Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu."
Wybacz, ale gdzie Ty tu widzisz manipulacje? Zdaje sie, ze to Ty pisales o teorii spiskowej.

Cytat:
Napisany przez pawelblu
Osobiscie fakt zawarcia przez niego slubu koscielnego mi wisi. Cywilnego zreszta tez. Pierwsza dama nie bedaca zona - dla mnie to bez znaczenia.
A wiesz, tutaj sie z Toba zgodze bez reszty. Przyznasz jednak, iz przynajmniej smiesznym (ja nazywam to hipokryzja) jest fakt, podjecia takiego kroku akurat w takim momencie?

Cytat:
Napisany przez pawelblu
Niszczono jedne dokumenty, dostarczano inne. Przegieciem ktore bylo bezposrednim powodem odwolania Olszewskiego byla druga lista Macierewicza na ktorej znalazl sie m.in. Walesa
Nie wiem czy znanym jest Ci fakt, iz p. Michnik wraz z kompanami, mial swobodny dostep do archiwow i mogl z nimi, dosyc swobodnie sobie poczynac? Uwierz mi, ze nie ma to nic wspolnego, ze Spiskowa Teoria Dziejow. Wystarczy popatrzec, po krajach bylego bloku wschodniego w ktorych, lustracja zostala wykonana. Przyznasz chyba, ze klimat tam jest jakby troche swiezszy.

Pozdrawiam

PS:

Dziekuje, za usuniecie zbednego posta.

Ostatnio zmieniany przez PioWit : 09.10.2005 o godz. 23:23
Stary 09.10.2005, 23:51   #304
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Czlonek komisji wyborczej sie klania :-). Wiemy juz ze bedzie druga tura na bank. U nas wygral Tusk, ale przewaga doslownie 19 glosow (grosze) nad Kaczynskim (glosowalo ponad 1000 osob). Na trzecim miejscu Lepper, potem nieznacznie slabiej Borowski no i jakies groszowe sprawy typu pani Bochniarz czy Janusz Korwin-Mikke. Reszta to 0-1 glosow, wiec nie warto wspominac.

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.10.2005, 23:56   #305
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez PioWit
(...)

PS:

Dziekuje, za usuniecie zbednego posta.
Looz usunął ten, który będzie dumny z Polski hehe
pzdr

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.10.2005, 00:06   #306
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez PioWit
Wybacz, ale gdzie Ty tu widzisz manipulacje? Zdaje sie, ze to Ty pisales o teorii spiskowej.
Wytlumacze na prostym przykladzie - uzyje skrajnej manipulacji zeby pokazac obrazowo:
"Jestem niewinny, natomiast swiadek jest przestepca."
Mozna zamienic na:
"Jestem (...) przestepca."
Cytat:
Napisany przez PioWit
A wiesz, tutaj sie z Toba zgodze bez reszty. Przyznasz jednak, iz przynajmniej smiesznym (ja nazywam to hipokryzja) jest fakt, podjecia takiego kroku akurat w takim momencie?
Coz - zrobil jak uwazal, jak uwazal pewnie jego sztab Kampania to jest gra. Osobiscie wole zeby tej gry nie bylo, ale jezeli obaj kandydaci z drugiej tury, to dwaj glowni bohaterowie tej gry to nalezy sie obrazic i nie pojsc na wybory, czy wybrac blizsza sobie wizje? Ja wole wybrac.

Cytat:
Napisany przez PioWit
Nie wiem czy znanym jest Ci fakt, iz p. Michnik wraz z kompanami, mial swobodny dostep do archiwow i mogl z nimi, dosyc swobodnie sobie poczynac? Uwierz mi, ze nie ma to nic wspolnego, ze Spiskowa Teoria Dziejow. Wystarczy popatrzec, po krajach bylego bloku wschodniego w ktorych, lustracja zostala wykonana. Przyznasz chyba, ze klimat tam jest jakby troche swiezszy.
Po pierwsze ogolniki - jezeli mowisz o konkretnej sytuacji ktora miala miejsce, to nie uzywaj ogolnikow. Ja zastrzeglem sobie ze tylko spekuluje, bo jak bylo naprawde - nie wiem i watpie zeby ktos spoza ukladu sluzb specjalnych zajmujacych sie ta sprawa wiedzial. Poza tym - ja nie mowie nie lustarcji - wrecz przeciwnie i o tym pisalem. Lustracja - w sensie upublicznienia wiarygodnych akt dotyczacych osob publicznych, znacznie pomoglaby w oczyszczeniu i pewnym odswierzeniu na scenie politycznej.
Natomiast NIE wolnej amerykance w lustracji bo jest to narzedzie o ogromnej sile. NIE dla narzedzia o ogromnej sile, bez kontroli, w reku osoby takiej jak Macierewicz.
Jezeli chodzi o inne kraje to wez poprawke na to, ze nasz kraj jest duzy i sluzby specjalne byly dosc silne w porownaniu np. z tymi z Czech, czy Slowacji. Po pierwsze mogly swobodnie manipulowac aktami przed ich udostepnieniem. Po drugie, w administracji rzadowej, w sejmie rowniez byli agenci lub wspolpracownicy tajnych sluzb i co - oni mieli dokonywac lustracji. Jak ulozysz zespol ludzi niezaleznych, skoro czesc z twojego otoczenia to agenci lub tajni wspolpracownicy i moga pracowac tak, zeby efekt byl taki 'jaki ma byc', jak ocenisz wiarygodnosc materialu ktory pochodzi z archiwum sluzb specjalnych ktore to wlasnie masz rozliczac. Kto zagwarantuje ze materialy obciazajace agentow, sa przez tych agentow uczciwie zebrane i przedstawione, a agenci z Twojego otoczenia ktorzy wchodza w sklad zespolu analizujacego teczki, pracuja nad nimi prawidlowo (uzylem 2 osoby w przenosni zeby bylo obrazowo)?

Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 10.10.2005 o godz. 00:13
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.10.2005, 00:32   #307
georg
Smakosz... Heinekena!

Data rejestracji: 03.01.2003
georg niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jaki kraj taki (niestety) prezydent....
georg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.10.2005, 00:39   #308
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ołałał... spłynęły wyniki z ~62% komisji i przewaga Tuska spadła do 1.51 punktu procentowego..... kto wie co będzie do jutra, bo ja już chyba wiem co będzie w 2 turze
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.10.2005, 00:55   #309
PioWit
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez pawelblu
Jezeli chodzi o inne kraje to wez poprawke na to, ze nasz kraj jest duzy i sluzby specjalne byly dosc silne w porownaniu np. z tymi z Czech, czy Slowacji. Po pierwsze mogly swobodnie manipulowac aktami przed ich udostepnieniem. Po drugie, w administracji rzadowej, w sejmie rowniez byli agenci lub wspolpracownicy tajnych sluzb i co - oni mieli dokonywac lustracji. Jak ulozysz zespol ludzi niezaleznych, skoro czesc z twojego otoczenia to agenci lub tajni wspolpracownicy i moga pracowac tak, zeby efekt byl taki 'jaki ma byc', jak ocenisz wiarygodnosc materialu ktory pochodzi z archiwum sluzb specjalnych ktore to wlasnie masz rozliczac. Kto zagwarantuje ze materialy obciazajace agentow, sa przez tych agentow uczciwie zebrane i przedstawione, a agenci z Twojego otoczenia ktorzy wchodza w sklad zespolu analizujacego teczki, pracuja nad nimi prawidlowo (uzylem 2 osoby w przenosni zeby bylo obrazowo)?
W Niemczech byly silniejsze, ale mniejsza o to. Odnoszac sie tylko do Twojej wypowiedzi zapytam - czyja to jest wina? Kto odpowiada, za taki stan rzeczy? Uwazam pytania za retoryczne, wiec odpowiedzi nie oczekuje. Zapytam jednak ponownie - Z czego/kogo, chcecie byc dumni?

Pozdrawiam

PS:

Cytat:
Napisany przez CIAPEK
Looz usunął ten, który będzie dumny z Polski hehe
pzdr
Dzieki. Widzisz, ja tez jestem dumny z naszego kraju, ale powody mojej dumy maja chyba jednak, inne podloze.
Stary 10.10.2005, 01:40   #310
zet64
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 18.09.2005
zet64 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Powtórzę po kimś...
gdyby wybory mogły cokolwiek zmienic, to już dawno byłyby nielegalne. 8 )
Całe to gadanie jest naprawdę zabawne, przecież to koleżki z jednej paczki i całe to zamieszanie to ochłap dla gawiedzi ^_^ ...ale fajnie się to czyta. Można boki zrywac. trochę humoru na wieczór dobrze robi, to zdrowo się dotlenic przed snem ... śmiech to zdrowie.
Mocno niepopularne lub wręcz nawet wyśmiewane jest takie podejście - tym żałosnym krajem rządzą komuchy i ubole... ale niestety tak jest w rzeczywistości. i przekręt polega na tym że MA to byc zabawne. To celowe działanie, podobne do tego jakie żydki zrobiły np po II wojnie św. Sami namieszali a później zrobili z siebie ofiary. Schemat nie nowy, ludzie też nie nowi - i ci na stołkach i ci w cieniu.
Po '89 trzeba było powywieszac, zapełnic więzienia bydlakami którzy pastwili się nad narodem. Mordowali, kradli, dawali kraśc sowietom, lizali im dupy, a na koniec jak już się nie dało tego ciągnąc to załatwili sobie i swoim dzieciom super posadki i układy. Wysadzili konkurencję i dalej drenowali ten kraj. i znowu dłużej się nie dało, to ałatwili sobie posadki w Brukseli, USA, itp. Polityka dla nich ? To tylko dowolnie formowana materia która ma służyc ich interesom. Trzeba było mendy odsunąc dożywotnio od polityki, stanowisk itp. KOLEJNY BŁĄD. To już nie do naprawienia, za późno rodacy - barany. Lepiej idźcie spac, jutro do pracy żebyście mieli jak i z czego płacic podatki itp. i nie chorujcie bo państwo ludowe na tym cierpi...
No i umierajcie przykładnie po 65 r życia itd, itp... szkoda gadac. I tak wszelkie gadanie do niczego nie prowadzi. Mógłbym tak nawijac tygodniami przez megafon w centrum Warszawy, lub w TV
i co z tego ? i tak barany zostaną baranami...
w sumie szkoda tylko zrywów narodowych, Powstania Warszawskiego, AK-owców, normalnych ludzi. Szkoda ukradzionego życia naszych rodziców, dziadków...zmarnowanych szans na normalne życie dla nas, dla młodzieży ( bo też się nie załapie na normalne czasy)...niech ich szlag trafi, ale i was - bo barany jesteście pozwalając na to.
zet64 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.10.2005, 06:27   #311
MQs
Poważny używkownik

Data rejestracji: 16.02.2005
MQs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Człowieku! (@zet64) jeżeli ty smiejesz się wypowiadając takie słowa to ja się ciebie boję (bojówka?).

Co do "Polskość to nienormalność" to się zgadzam z tymi słowami (chyba, że kierowałbym się naprawdę prostą logiką), bo to jest właśnie wyraz buntu na obecną (ówczesną) rzeczywistość, a mnie się ona nie podoba, a tym bardziej fakt, że zamiast ruszyć do przodu powracamy do socjalizmu pod hasłami "Prawa i Sprawiedliwości".

"Nienormalnością" (Do zagorzałych zwolenników państwa socjalnego) jest to, że ze sztandarem na czele i patriotycznymi (często w zbyt szerokim rozumieniu) hasłami wprowadzacie to z czym walczyliście (wasi rodzice) wcześniej - komuniści nie planowali "tych gorszych aspektów" wprowadzenia swoich wizji. Miał to być bardzo sprawiedliwy układ, gdzie każdy będzie miał równo a państwo tego dopilnuje.

Ileż to razy słyszałem, że politycy zawsze obiecują a potem i tak nic z tego nie wychodzi. W PO podoba mi się to, że mówią o trudnościach i możliwości cięższej sytuacji (co samo przez się dotyczy najuboższych). PiS mówi mi prosto w oczy, że jest bezbłędny - to mnie obraża. Nie po to studiowałem żeby mi teraz "wykształcony prawnik" mówił, że podatek liniowy jest niebezpiecznym eksperymentem podczas gdy jego (PiS) koncepcja jest dużo bardziej wątpliwa.

PiS chce obniżyć podatki, utrzymać (zwiększyć) świadczenia socjalne, wstrzymać prywatyzację (pierwszy dochód państwa po podatkach) - to wszystko przy łatanej od pięciu lat dziurze budżetowej - Dalej - zwiększyć ilość (albo conajmniej zmienić treść) wielu przepisów (bynajmniej nie uproszczenie), zaoszczędzić na biurokracji, zmienić treść konstytucji (wprowadzenie tylko kilku poprawek proponowane przez PO Kaczyński wręcz wydrwił w debacie) co pociągnie dalsze zmiany w ustawodawstwie, a co dopiero w aktach wykonawczych - to się kupy nie trzyma.
Jeżeli ktoś potrafi mi to logicznie nakreslić to bardzo bym prosił.
No i nie piszcie mi o komuchach i żydach bo taka "Polskość" jest naprawde przykra, a jeżeli są to najpoważniejsze argumenty to przyjmijmy, że już je słyszałem (nie tylko w dzisiejszych czasach).
Stary 10.10.2005, 11:34   #312
zet64
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 18.09.2005
zet64 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez MQs
Człowieku! (@zet64) jeżeli ty smiejesz się wypowiadając takie słowa to ja się ciebie boję (bojówka?).

No i nie piszcie mi o komuchach i żydach bo taka "Polskość" jest naprawde przykra, a jeżeli są to najpoważniejsze argumenty to przyjmijmy, że już je słyszałem (nie tylko w dzisiejszych czasach).

jak tu się nie śmiac człowieku...ile można życ w ciemnogrodzie, no ile ??

...no właśnie, kolejny dowód na brak komuchów ^_^ Nie było, nie ma, nie będzie ! To tylko chora wyobraźnia prawicy ( lub bojówek ) chcącej zawładnąc umysłami Polaków...tyle że ta prawica to też często komuchy
Co za cholerny kraj...
zet64 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.10.2005, 13:48   #313
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Sorry, ale ja tu widze wielka manipulacje...
Manipulacja czy nie, dla mnie osobiście to, co ktoś powiedział kilkanaście lat temu nijak się ma do tego, jakim człowiekiem jest dzisiaj. Nie chcę bronić Tuska, bo nawet mimo tego, że w miarę go lubię, nie jest to dla mnie wymarzony kandydat na Prezydenta, ale takie zarzuty akurat uważam za bezpodstawne.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.10.2005, 22:53   #314
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Ekhmm...

Zdjęcie to raczej retusz, ale i tak dowiedziałem się, że Kaczyński ma ok. 155cm wzrostu. Nie wiem, czy to prawda, ale jeśli tak, to może dziwnie to zabrzmi, ale w przypadku człowieka, który ma być reprezentantem całego narodu, kwestia wzrostu (rozumiana jako prezentacji) jest również istotna..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.10.2005, 23:10   #315
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Ekhmm...

Zdjęcie to raczej retusz, ale i tak dowiedziałem się, że Kaczyński ma ok. 155cm wzrostu. Nie wiem, czy to prawda, ale jeśli tak, to może dziwnie to zabrzmi, ale w przypadku człowieka, który ma być reprezentantem całego narodu, kwestia wzrostu (rozumiana jako prezentacji) jest również istotna..
Napoleon, Hitler, Kaczynski...
mr_spock jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: