Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.10.2005, 12:12   #346
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Generalnie to, co mówi memorando ma sens.. Zwłaszcza jeśli chodzi o urzędników. Bo na pewno nic nie poprawi się w tym kraju, jeśli osoby wydające decyzje dotykające wszystkich obywateli, będą bezkarne.. A co do programu Korwina... Myślicie, że na kogo głosowałem
nietzsche, a.h, piułsudki, i filozofia ttwardej ręki bez prawa do okradania państwa dobro wspólne najważniejsze to najważniejsze zasady

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.10.2005, 13:09   #347
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Szczerze mówiąc to ten od tej manipulacji ameryki nie odkrył.. Od dawna już powtarzam, że w Polsce wystarczy poparcie mediów, a i szympansa można wypromować na prezydenta..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2005, 13:12   #348
para
Guru

Data rejestracji: 18.11.2002
para niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja tam bym mediów nie przeceniał, Lesiowi Millerowi czy Łapińskiemu nawet media by nie pomogły.
para jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2005, 17:32   #349
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja z rezerwa podchodze do tego typu badan, bo zwykle sa to 'badania z teza'.

Jezeli chodzi o komentarze, to widze raczej wiecej za kaczynskim (szczegolnie tuz po wygranej PiS), natomiast w sondzie na tej samej stronie wygrywal Tusk (chodzi o wp.pl, jakies 2 tyg temu zauwazylem rozbieznosc komentarze-sonda, potem nie zglebialem juz tego).

Cytat:
Napisany przez memorando
Nie pawel tu nie chopdzi o kontrolę nas ale urzędników, po drugie kara śmierci zaocznie wykonywana w sytuacjach tylko drastycznych, jak zabił dziecko 2 miesięczne i zgwałcił, zabił i zgwałcił nieletniego, zabił i pociął siekierą. Po drugie obcinanie rąk urzędnikom tylko z sektora służby zdrowia wydającym przepisy typu że nie ma się leczyć po 65 roku życia. Po trzecie pracę dać wszystkim, godziwe warunki do bytu ale nic za darmo albo pracujesz, albo niemasz zasiłku dla bezrobotnych nawet, kamieniołomy dla więźniów mordujących i recydywistów. I kara śmierci wydawana w 2 trybach sądowym w normalnych przypadkach zabijania, zaocznie w wypadkach taki jak diabła ze szczecina. I zero kontoli obywateli kontrola tylko dla państwa urzędników wydających nasze pieniądze."_
No ale jezeli wzmocnimy kontrole i damy wieksza wladze urzedom kontrolnym to teraz przekupienie takiego urzednika kontrolnego moze skutkowac duzo gorzej niz przekupienie kilku szeregowych. Taki mocny urzednik moglby szantazowac innych (znajdujac jakis blad proceduralny w ich pracy) i oni w obawie o prace (nobo nasz super kontroler mialby duze kompetencje) wykonywaliby jego polecenia. Generalnie dopoki ludzie nie zaczna kontrolowac sie sami i nie zrozumieja ze jak teraz beda grali nie fair, to potem nie bedzie z czego im wyplacac emerytur, to nic z tego nie bedzie.
Kara smierci wymierzana zaucznie to dla mnie nadal kuriozum. Wlasciwie namalowales wizje dokladnie jak w Procesie Kafki.
Obcinanie rak - to nie humanitarne. Kary ktore przyszloby zaplacic za tego typu przepis znacznie przekraczaja korzysci ktore moglby dac. Natomiast odpowiedzialnosc cywilna, karna i FINANSOWA urzednika za wlasne ewidentne bledy (no powiedzmy poza tymi przepisami ktore sad uzna za niejednoznaczne).
Co do pracy - uwazam ze panstwo nie powinno sie pchac w rynek pracy. Jedynie moze go uzywiac poprzez lagodzenie przpisow fiskalnych. Za to 0 socjalu (no moze prawie 0).
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2005, 18:00   #350
memorando
Młody żonkoś

Cytat:
Napisany przez pawelblu
Ja z rezerwa podchodze do tego typu badan, bo zwykle sa to 'badania z teza'.

Jezeli chodzi o komentarze, to widze raczej wiecej za kaczynskim (szczegolnie tuz po wygranej PiS), natomiast w sondzie na tej samej stronie wygrywal Tusk (chodzi o wp.pl, jakies 2 tyg temu zauwazylem rozbieznosc komentarze-sonda, potem nie zglebialem juz tego).

No ale jezeli wzmocnimy kontrole i damy wieksza wladze urzedom kontrolnym to teraz przekupienie takiego urzednika kontrolnego moze skutkowac duzo gorzej niz przekupienie kilku szeregowych. Taki mocny urzednik moglby szantazowac innych (znajdujac jakis blad proceduralny w ich pracy) i oni w obawie o prace (nobo nasz super kontroler mialby duze kompetencje) wykonywaliby jego polecenia. Generalnie dopoki ludzie nie zaczna kontrolowac sie sami i nie zrozumieja ze jak teraz beda grali nie fair, to potem nie bedzie z czego im wyplacac emerytur, to nic z tego nie bedzie.
Kara smierci wymierzana zaucznie to dla mnie nadal kuriozum. Wlasciwie namalowales wizje dokladnie jak w Procesie Kafki.
Obcinanie rak - to nie humanitarne. Kary ktore przyszloby zaplacic za tego typu przepis znacznie przekraczaja korzysci ktore moglby dac. Natomiast odpowiedzialnosc cywilna, karna i FINANSOWA urzednika za wlasne ewidentne bledy (no powiedzmy poza tymi przepisami ktore sad uzna za niejednoznaczne).
Co do pracy - uwazam ze panstwo nie powinno sie pchac w rynek pracy. Jedynie moze go uzywiac poprzez lagodzenie przpisow fiskalnych. Za to 0 socjalu (no moze prawie 0).
i tu jest sedno sprawy przekupstwo też karane powinno być odcięciem ręki
Stary 14.10.2005, 19:53   #351
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez para
Ja tam bym mediów nie przeceniał, Lesiowi Millerowi czy Łapińskiemu nawet media by nie pomogły.
Pomogłyby... Opinia na temat tych ludzi powstała na podstawie przekazu.. mediów. Praktycznie wszystko, co wiemy na temat polityków i ich zachowań czerpiemy z mediów. A otrzymujemy tylko pewne informacje. Odpowiednio manipulując tym przekazem każdego można wypromować na prezydenta, jak również z każdego można zrobić wroga publicznego numer jeden.. Smutna rzeczywistość...

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2005, 21:02   #352
joujoujou
***1022; ***1023;
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez memorando
[...] przekupstwo też karane powinno być odcięciem ręki
Już widzę te zastępy jednorękich urzędników.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2005, 21:25   #353
Yarozelsky
Gość

Cytat:
Napisany przez joujoujou
Już widzę te zastępy jednorękich urzędników.
a po czasie bez rękich urzędników
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2005, 23:00   #354
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
a ja jestem za kastracją pedofilów, gwałcicieli i zakazem robienia fety z krowiego mleka
faktem jest, że mamy wśród kandydatów na prezydenta dwóch przy***czyków.
jeden to kurdupel metr pięćdzisiąt w kapeluszu, a drugi zapomniał, że wyjęli mu aparat na żęby i pluje się dookoła równie obficie jak kaczor daffy

a tak pzoa tym jest super, jestem po pół litrówce na łebka i pierdzielę od rzeczy
na dworze zimno jak ****, a mnie kręci we łbie i ogólnie jest za***iscie

ps. laski były tak denne, że nawet na***any miałem do nich wstręt
w****iłem się i wróciem do domu

Ostatnio zmieniany przez woitas : 14.10.2005 o godz. 23:05
woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2005, 23:09   #355
mallow
Koordynator
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 03.03.2003
mallow zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
o prosze jak po alkoholu od razu bocgactwo slownictwa jest piekniejsze
Stary 14.10.2005, 23:17   #356
woitas
αρχή

woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
no w czas, mam takie natchnienie, że mogę epopeje tworzyć
zastanawiam się, czy mickiesicz i słowacki też tak nie tworzyli

swoje dzieo nazwę: **** wam w d***pę i nawzajewm

dzieło będziv zsię skłafdało z 12 rozdział,ow, kazdy.
poruszę w nich zagadnienia zwiazane z obecna sytruacja polsi na arenie miedzynarodowej i włazidypstwa naszych (p)osłów

a wybiory to itak mAm głęboko gsdzieś.
dla mnie szarego zjadacza chleba nic sie nie zmieni

ps. ****a, tragicznie sie pisze po piuijaku.
lkiterki sie myla

Ostatnio zmieniany przez woitas : 14.10.2005 o godz. 23:21
Stary 14.10.2005, 23:36   #357
memorando
Młody żonkoś

cieńko wojtas ja dopiero po wypicu 8 piwek i 0,75 litra odczuwam lekkie zachwiania równowagi po za tym uważam że pedofili się powinno mordować w brutalny sposób nie od razu ale powoli i z uporem zabijać aż będzie pies żebrał o śmierć
Stary 14.10.2005, 23:48   #358
woitas
αρχή

Cytat:
Napisany przez memorando
cieńko wojtas ja dopiero po wypicu 8 piwek i 0,75 litra odczuwam lekkie zachwiania równowagi po za tym uważam że pedofili się powinno mordować w brutalny sposób nie od razu ale powoli i z uporem zabijać aż będzie pies żebrał o śmierć
jasne, ******* dalej a ci uwierze.
po zmieszaniu piwa i wody czolgalbys sie na czworkach, nie mowiac juz o siedzeniu rpzed kompem i pisaniu.
tak wiec zejdz na ziemie.

dawno juz nie mialem tak ch***jowej zabawy wiec wrocilem do domu i mnie nszlo na pisanie

a tak ewrracajac do tematu - powinno sie upubliczniac po roku nazwisko pedofilA skazanego na kare wiezienia za gwalt etc.

Stary 15.10.2005, 00:53   #359
georg
Smakosz... Heinekena!

Data rejestracji: 03.01.2003
georg niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Właśnie tak sobie siedzę przy i wymyśliłem, że kogokolwiek wybiorę w drugiej turze to i tak albo będzie KACZOR albo DONALD.
Ehhh co za czasy...
georg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.10.2005, 00:57   #360
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
A ja Wam mowie - tak:

Dla mnie żenujące jest że teraz jest wybór pomiędzy Kaczorem a Donaldem. To wybór niczym pomiedzy szubienicą a krzesłem elektrycznym. Tusk jako liberał, da przedsiębiorcom kosztem opieki społecznej i funkcji socjalnych państwa. Spowoduje pogłębienie wyzysku Polski przez zagranicznych kapitalistów. Wskaźniki gospodarcze będą szły w górę, firmy będą się bogacić, będą w Polsce inwestować (no bo skoro tak tania siła robocza) a zwykli ludzie będą cierpieć pogłębiającą się biedę. Z Kaczorem odwrotnie: z funkcjami socjalnymi nie będzie tak źle ale odstręczy inwestorów, sprowokuje kryzys i w efekcie bieda będzie jak za Tuska, tylko że nie tak od razu no i trochę bardziej sprawiedliwie dzielona. Za to gospodarczo ulegniemy dalszemu zacofaniu.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: