Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.10.2005, 10:46   #1
MQs
Poważny używkownik

Data rejestracji: 16.02.2005
MQs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Na wstępie o kościołach - pisałem o nich po to, żeby pokazać skąd bierze się pozorne 70mld i dlaczego jest pozorne. (a propos - @banana - inwestycja z dyskoteką zwróci się za 20 lat - to że była takowa nie znaczy że właściciel za nią tyle zapłacił. Poza tym odsyłam do mojego wcześniejszego postu - 163, pierwsze zdanie - nie będziesz musiał szukać w gazetach skąd bierze się tak gigantyczna kwota).

Dobra przejde do meritum. Ja słyszałem tez taki cytat (mniej więcej): "Nie chodzi nam o liczbę ministerstw..." (Tusk lub Rokita) - jeżeli chodzi im o władzę to tylko w tym znaczeniu, że władza PiS jest niebezpieczna.
PiS ma pomysł na władzę a nie na rządzenie krajem tylko, że kampania wyborcza tego nie pokazała bezpośrednio, a między wierszami.
Przy takim układzie sił w rządzie ministerstwa, PiS będzie brał odpowiedzialność jedynie za to, aby skutecznie pociągnąc koalicjanta do odpowiedzialności i rozliczyć za ewentualne błędy. PO nie zależy na wystawieniu kozłów ofiarnych. mamy wiele przykładów, gdzie za własne decyzje rządzących leciały głowy innych. PiS twierdzi, że nie odda resortów "siłowych" bo ma pomysł na rządzenie nimi (na inne też miał - odsyłam do postu @joujoujou), a fakt jest taki, że na rządzenie takimi resortami pomysł monopartyjny już był.
Stary 27.10.2005, 11:21   #2
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
@pawelblu napisales cos takiego "widac ktora paria ma klase" popierwsze nie paria tylko partia kto tu ma klase jak wczoraj ujawnili zadania PO ktore zostaly wyslane przez Rokite do Marcinkiewicza gdzie PO chce dla siebie wiecej urzedow niz polowe no to juz jest LOL i beszczelne podejscie do polityki jezli wygrywa jakas partia to ona ma prawo do obejmowania gownych stanowisk moim zdaniem PO wogole niewie ze przegralo wybory na calej lini w dobrym obyczaju politycznym Tusk powinien sie podac do dymisi niewidze zadnej obcji dla niego.
Chyba wiadomo ze partia ktora wygrywa wybory rzadzi panstwem a jezeli zaklada koalicje to obejmoje najawazniejsze stanowiska.
Chodz PO dostalo tez bardzo wazne ministerstwa finansow i zdrowia jakos nie chca ich chociasz wczesniej mowili ze Pis niema na nie lekarstwa prosze niech uzdrowia gospodarke ale nie oni wola uzdrowic sluzby specialne i cala administrcje panstwa .
Zgodze sie z toba ze prezydet ma jakas tam wladze ale od rzadzenia jez premier i ministrowie oni beda pracowac nad uzdrowieniem jak to wszystcy mowia Polski.

Zalosny jestes ty potrafisz pisac pokazales klase jestes anlfabeta ja sie nie czepiam ludzi o pisownie jak niemam argumetow najpierw popatrz na swoja pisownie
a potem sie czepiaj innchy dla mnie jestes zwyklym pozerem ktory zjadl wszystkie rozumy spolczuje tobie i wszystkim twoim znajomym
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.10.2005, 11:37   #3
prometeusz
Guru

Data rejestracji: 07.01.2003
prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
przyglądam się i przyglądam - macie zdrowie

prometeusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.10.2005, 11:35   #4
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Partia ktora wygrala wybory ma prawo skladac swoje propozycje, ale partia z mniejszym wynikiem ma prawo tej propozycji nie przyjac, tym bardziej jezeli rozmijaja sie one z dzialaniami partii skladajacej propozycje.

Skoro mowisz ze PO przegralo i porazka na calej linii i Tusk powinien podac sie do dymysji, to dlaczego jeszcze niedawno pisales ze powinien sie zgodzic na bycie marszalkiem. Poglady jak choragiewka? Typowe dla PiS.

Co do Twoich wycieczek na moj temat. Narazie prosze Cie o niewypowiadanie sie na moj temat i odwalenie sie ode mnie. Rowniez radze porzucic temat mojego rzekomego braku wychowania i edukacji. Narazie prosze. A poziom naszych wypowiedzi, edukacji i wychowania ocenia sobie czytelnicy.

Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 27.10.2005 o godz. 12:06
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.10.2005, 16:19   #5
legion
XII

legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu

Co do Twoich wycieczek na moj temat. Narazie prosze Cie o niewypowiadanie sie na moj temat i odwalenie sie ode mnie. Rowniez radze porzucic temat mojego rzekomego braku wychowania i edukacji. Narazie prosze. A poziom naszych wypowiedzi, edukacji i wychowania ocenia sobie czytelnicy.
Ale ty jestes naprawde nie spelna rozumu sam sie mnie czepiasz a teraz odwracasz kota ogonem no jasne tak jak kazdy liberal piszesz nie do rzeczy i omijasz temat sam mowiles ze nie umiem pisac mozna powiedziec ze przygadal kociol garkowi .
Sam mnie poluczles ze nie pisze sie Platworma tylko Platforma a ci odpwiedzialem
pawelek ze nie pisze sie paria tylko partia

Ostatnio zmieniany przez legion : 27.10.2005 o godz. 16:24
Stary 27.10.2005, 16:34   #6
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
Ale ty jestes naprawde nie spelna rozumu sam sie mnie czepiasz a teraz odwracasz kota ogonem no jasne tak jak kazdy liberal piszesz nie do rzeczy i omijasz temat sam mowiles ze nie umiem pisac mozna powiedziec ze przygadal kociol garkowi .
Sam mnie poluczles ze nie pisze sie Platworma tylko Platforma a ci odpwiedzialem
pawelek ze nie pisze sie paria tylko partia
tylko ze twoj blad to blad ortograficzny a jego to tylko zagubienie literki

wiec porownywanie ich niezbyt ma sens
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.10.2005, 16:49   #7
legion
XII

Cytat:
Napisany przez demek
tylko ze twoj blad to blad ortograficzny a jego to tylko zagubienie literki

wiec porownywanie ich niezbyt ma sens
jasne obronca sie znalazl jeszcze nie wyjechales juz myslalem ze cie nie bedzie i o jedna gebe do forum mniej
zgubienie litery to chyba tez blad ja sie nie kluce z nim o pisownie a widze ze jak pawelek juz niema argumetow czepia sie o pisownie jego stary chwyt reklamowy on jest cacy a wszystcy bee

Ostatnio zmieniany przez legion : 27.10.2005 o godz. 16:54
Stary 27.10.2005, 15:54   #8
raven66
dziobák [;

Data rejestracji: 08.03.2002
raven66 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
znalazłem wczoraj wypowiedzi odnośnie RM i Rydzyka na katolickim (tak myślę) forum; autorem ich jest Andrzej Miszk, z tego co się zdążyłem przekopać - jezuita; jak widać nie wszyscy bałwochwalczo uwielbiają radio z ludzką twarzom nawet wśród tzw. kleru

wypowiedzi nie skupiają się jedynie na osobie tego chodzącego fenomenu co Trwa przed TV, ale są tam także teksty i o ostatnich wyborach - zawsze jednak z jakimś rydzykiem w tle

z góry zaznaczam - że polityka, szczególnie obecna, szeroko mnie grzeje i nie interesuje się tym za szczególnie - ani nie podskakuję z radości ani też nie psioczę i nie planuję (w najbliższym czasie) ucieczki do NZ; robię dalej swoje to co robiłem i cierpliwie dojrzewam do pewnych sytuacji; podane poniżej linki są jedynie wynikiem mojego "zainteresowania" sytuacją związaną z Rydzem i z RM

wyp. 1
wyp. 2
wyp. 3

przy okazji - kiedyś rzuciło mi się na uszy, że ponoć Rydzyk nie podlega władzy kościelnej i dlatego nie można mu nic zakazać - prawda li to, czy jedno plotka? bo sam już nie wiem, czy tolerowanie obecnej jego "działalności" przez resztę tzw. kościoła jest przejawem faktycznie - bezsilności władzy kościelnej, czy jedynie niechęcią do rozpdrapywania drażliwych tematów?
raven66 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.10.2005, 16:10   #9
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
prosciej i szybciej powiedziec ze nie moga nic zrobic

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...gle&lr=lang_pl
pozycja nr 3
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.10.2005, 16:53   #10
pawelblu
Zlotowicz
CDRinfo VIP

pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Widze ze Cie pamiec zawodzi wiec przypomne:
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=675 - post 675 naskoczyles na mnie w ostatnim zdaniu bez powodu i zreszta blednie. Wydawalo mi sie ze po upomnieniu pozostawisz temat naskakiwania na mnie. Tak wiec tego dotyczy moja wczesniejsza wypowiedz i prosba o zachowywanie sie na poziomie. Poza tym moje literowki zdarzaja sie okazjonalnie, a blad ortograficzny w 'Platworma' powtorzyles juz po raz chyba piaty, nie liczac wielu innych, ktore juz pomijam - ten byl wyjatkowo widoczny i wymagajacy poprawy. To tak samo jakby ktos pisal o sporze miedzy PO i PiZ.

Takze licze na to ze od teraz sie ode mnie po prostu odczepisz i bedziesz pisal tylko jak bedziesz mial do powiedzenia cos na temat dyskusji.
Stary 27.10.2005, 17:13   #11
legion
XII

Cytat:
Napisany przez pawelblu
Widze ze Cie pamiec zawodzi wiec przypomne:
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=675 - post 675 naskoczyles na mnie w ostatnim zdaniu bez powodu i zreszta blednie. Wydawalo mi sie ze po upomnieniu pozostawisz temat naskakiwania na mnie. Tak wiec tego dotyczy moja wczesniejsza wypowiedz i prosba o zachowywanie sie na poziomie. Poza tym moje literowki zdarzaja sie okazjonalnie, a blad ortograficzny w 'Platworma' powtorzyles juz po raz chyba piaty, nie liczac wielu innych, ktore juz pomijam - ten byl wyjatkowo widoczny i wymagajacy poprawy. To tak samo jakby ktos pisal o sporze miedzy PO i PiZ.

Takze licze na to ze od teraz sie ode mnie po prostu odczepisz i bedziesz pisal tylko jak bedziesz mial do powiedzenia cos na temat dyskusji.
no smieszny jestes prosze kto zaczol http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=453 jak jestes taki inteligetny to po co dodajesz slowo "glupe " czy ja gdzies zaczepilem cie chamsko bo chyba ty masz jednorazowa pamiec z tego wynika ze czas juz baterie wymienic juz kolega sam przechodzi siebie piszac brednie jakich malo oj trzyma sie kolegi glupta no to moj blad tez jest nie okazjonalny i powtarza sie 5x wiec daj sobie spokuj chlopcze bo jeszcze ci woda sodowa do glowy wplynie i wszystcy ucierpia w twoim otoczenu a takich okazionalnych bedow miales wiele ale ja nie jestes msciwy zeby ci je wytykac ale widze ze kolega lubi takie rzeczy jak dla mnie jestes powietrzem wiesz jakie mam zdanie o tobie wiem jakie masz zdanie o mnie wiec niech ci ziemia lekka bedzie

Ostatnio zmieniany przez legion : 27.10.2005 o godz. 17:19
Stary 27.10.2005, 17:38   #12
pawelblu
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez legion
no smieszny jestes prosze kto zaczol http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=453 jak jestes taki inteligetny to po co dodajesz slowo "glupe " czy ja gdzies zaczepilem cie chamsko
No coz - sam wbiles sobie bramke - w przytoczonym poscie odpowiadam (jest cytat) wlasnie na Twoja zaczepke w stosunku do mnie - trzeba bylo przeczytac calosc na nie urywki posta. Cala reszta Twojego posta ktorego napisales przed chwila, tzn reszta ktorej nie zacytowalem rowniez na mnie naskakuje, ale to to swiadczy zle o Tobie, a nie o mnie. Po prostu sobie juz daruj.
Stary 27.10.2005, 17:45   #13
**mondeo**
*Dziadziuś*

Data rejestracji: 27.10.2005
**mondeo** zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie utrudniajmy sobie życia ,lepiej powiedzcie czy teraz aby będzie się nam lepiej i bogaciej żyło
Stary 27.10.2005, 18:07   #14
georg
Smakosz... Heinekena!

Data rejestracji: 03.01.2003
georg niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez **mondeo**
Nie utrudniajmy sobie życia ,lepiej powiedzcie czy teraz aby będzie się nam lepiej i bogaciej żyło
Raczej bym na to nie liczył...
georg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.10.2005, 10:33   #15
legion
XII

Cytat:
Napisany przez pawelblu
No coz - sam wbiles sobie bramke - w przytoczonym poscie odpowiadam (jest cytat) wlasnie na Twoja zaczepke w stosunku do mnie - trzeba bylo przeczytac calosc na nie urywki posta. Cala reszta Twojego posta ktorego napisales przed chwila, tzn reszta ktorej nie zacytowalem rowniez na mnie naskakuje, ale to to swiadczy zle o Tobie, a nie o mnie. Po prostu sobie juz daruj.
Tak tylko moja zaczepka byla grzeczna i mogles na nia grzecznie odpowiedziec a ty wybrales droge sporu i przekupstwa wiec tak wyszlo jak sobie wbijasz samoboje tak to po tem jest ze rozmowa polega na wspolnych oskarzeniach. Wiadomo ze nie oddzisaj sie nie lubimy wiec ta rozmowa niema sensu ty jestes liberalem masz swoje racje ja jestem radykalem i tyle wiec nigdy sie ze soba nie zgodzimy twierdzisz ze PO ma racje a ja twierdze ze PiS ale ok bedzie rzad miejszosciowy z poparciem Giertycha i Lepperka wiec moze PO powinno przyjac to co oferowal PiS ale tu wyszla wlasnie uparta postawa PO ze oni wiedza najlepiej co jest dobre dla nich i nie ida na kompromis choc powinni bo przegrali wybory.
Kazdy z nas glosowal albo na PO albo na PiS kazdy mial nadzieje ze po wyborach oni razem bez przepychanek wspolnie beda rzadzic krajem ale nie wyszlo wiec jak tak dalej pojdzie Lepperek juz nie bedzie 3 sila w parlamecie tylko niedlugo pierwsza i to dopiero bedzie LOL

Ostatnio zmieniany przez legion : 28.10.2005 o godz. 10:45
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: