Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.11.2005, 19:38   #1
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
PO PIS bezproduktywnych walk, o przywódctwo dwuch klik. Cóż mia rację Mickiewicz, Polacy muszę być gnębieni, tylko wtedy szanują swoją suwerenność i coś robią.....

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.11.2005, 22:19   #2
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
A z ktorego to miasta andrzej chcial wyganiac katolikow, bo nie doczytalem. Rozumiem ze chodzilo o jakas akcje przesiedlencza i zakaz wstepu do miasta?

Cos chyba nie tak z ta logika, bo ja nie widze gdzie andrzej chcial wyganiac katolikow i zabraniac im wstepu do miasta...
i to jest wlasnie to lapanie za slowka o ktorym wczesniej pisalem,
chodzi mi o to ze modlitwy Zydow mi nie moga przeszkadzac, a dzwieki mszy katolickiej moga komus przeszkadzac?
jak dla mnie koniec tematu....................................!
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.11.2005, 23:09   #3
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Tu się zgodzę, ale dam przykład czegoś, co dla mnie tego typu atrakiem na odrębność było - kapliczka, a właściwie mały kościół na lotnisku we wrocławiu. Byłem tam swego czasu i jak czekałem na spóźniający się oczywiście samolot, to akurat miała miejsce msza. Ale nie była to kameralna msza w zamkniętym pomieszczeniu, tylko masa ludzi z okolicznych domów, wylanych na pół lotniska, otwarte na ościerz drzwi i oczywiście dźwięk na całe lotnisko... I gdzie w tym momencie zezwolenie na inne wyznania, nie narzucanie się z kolicyzmem itp.. Ja jestem katolikiem (nie praktykującym jednak według "zasad' nauczanych w szkole), ale coś takiego bardzo mi się nie spodobało.
Andrzej pisze ze osobiscie mu sie nie podoba to, ze zaistniala taka sytuacja. Ty odpowiadasz tak:

Cytat:
Napisany przez Predi
a z tego co widze nie zgodzimy sie i tyle.... powiedz mi tylko, czy mam isc do wladz miasta Leżajska by zakazaly przyjazu Żydom do niego bo godza w moje uczucia religijne?
Cytat:
Napisany przez pawelblu
To jest antysemityzm. To nie jest wolnosc. Przejawem wolnosci byloby, gdybys zlozyl wniosek do wladz miasta o wyciagniecie odpowiedzialnosci wobec np. organizatorow ulicznego obrzadku religijnego, ktory byl w stosunku do Ciebie natarczywy, ofensywny, obrazliwy.
Cytat:
Napisany przez Predi
jezeli to jest antysemityzm, to ja nazwe to co uwaza andrzejj9 antykatolicyzmem.... logiczne
Cytat:
Napisany przez pawelblu
A z ktorego to miasta andrzej chcial wyganiac katolikow, bo nie doczytalem. Rozumiem ze chodzilo o jakas akcje przesiedlencza i zakaz wstepu do miasta?

Cos chyba nie tak z ta logika, bo ja nie widze gdzie andrzej chcial wyganiac katolikow i zabraniac im wstepu do miasta...
Cytat:
Napisany przez Predi
i to jest wlasnie to lapanie za slowka o ktorym wczesniej pisalem,
chodzi mi o to ze modlitwy Zydow mi nie moga przeszkadzac, a dzwieki mszy katolickiej moga komus przeszkadzac?
jak dla mnie koniec tematu....................................!
Andrzej wyrazil swoja negatywna opinie o istnieniu kosciola na lotnisku (teren chyba panstwowy, o podwyzszonym rygorze przestrzegania bezpieczenstwa), do ktorego zwalaja sie rzesze 'wiernych' i zajmuja powierzchnie poza-koscielna (przypominam jest to lotnisko - obszar o podwyzszonym rygorze przestrzegania bezpieczenstwa).

Ty wyjezdzasz z zakazem wjazdu Zydow do miasta i mowisz ze to na 'logike' to samo o czym pisal Andrzej. Gdyby ktos zakazal wstepu Zydom do miasta bylby to antysemityzm czy Ci sie to podoba czy nie. Zreszta sam fakt poruszenia przez Ciebie tego tematu swiadczy o tym ze masz jakies uprzedzenia co do Zydow, ale to Twoj problem, nie nasz - Twoich rozmowcow.
Natomiast wyrazenie sprzeciwu wobec domniemanej sytuacji ktora mialaby odbyc sie na lotnisku, nie jest antykatolicyzmem, tylko troska o przestrzeganie prawa. Gdyby byli to buddysci, Andrzej pewnie (bo z jego postow wynika neutralnosc swiatopogladowa) mialby te same zastrzezenia.
Usprawiedliwianie Twoich tez logika jest ponizej wszelkiej krytyki. Nie wiem kto Cie takiej logiki nauczyl, ale z prawdziwa logika (czyli nauka zwiazana z matematyka i filozofia) nie ma ona nic wspolnego.
Tekst o lapaniu za slowka jest zalosny. Tzn nie mozna sie odnosic do tekstow napisanych wczesniej, bo sie 'lapie za slowka'? Generalnie gdybys myslal przed pisaniem antysemickich tekstow a potem ich bronienia przy uzyciu pseudo-logiki, to nie byloby za co lapac.
Ja przytoczylem Ci cala dyskusje (tzn caly ciag wazniejszych pelnych fragmentow tworzacych 'ciag dyskusyjny' o ktorym mowa) i wytlumaczylem Ci (mam nadzieje, choc niewielka) dlaczego nie masz racji zestawiajac te 2 sytuacje wyrazania swojego sprzeciwu jako rownorzedne.

Trzeba liczyc sie ze slowem.

PS. Pamietajcie, ze to temat o prezydencie elekcie, prezydencie i przegranych kandydatach, a nie o swiatopogladach, religiach i uprzedzeniach wobec innych narodow. Nie jest rowniez bezposrednio o parlamencie Dobrze byloby wrocic do tematu.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.11.2005, 23:47   #4
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Andrzej wyrazil swoja negatywna opinie o istnieniu kosciola na lotnisku (teren chyba panstwowy, o podwyzszonym rygorze przestrzegania bezpieczenstwa), do ktorego zwalaja sie rzesze 'wiernych' i zajmuja powierzchnie poza-koscielna (przypominam jest to lotnisko - obszar o podwyzszonym rygorze przestrzegania bezpieczenstwa).
Andrzejowi nie podobalo sie ze ta msza wychodzi poza obreb tego kosciola, ze ja slychac na zew. a nie o samo istnienie kosciola, (no chyba ze ja czegos nie zrozumialem?)

co reszty to tak jak pisalem, nie podejmuje polemiki, mozemy kiedys na czecie pogadac, a nie przerzucac sie cytatami, interpretacjami itd.....

edit: wlasnie doczytalem koncowke Twojego posta....
niezle....
ze co, ze jak slychac msze katolicka na zew. to zle, a jak slychac modlitwy Zydow to dobrze?
(i nie zarzucaj mi ze przez to ze poruszylem temat Zydow to znaczy ze mam cos do nich (oprocz ich brudu) tylko dlatego, ze akurat taki przyklad jest mi z racji zamieszkania

"Generalnie gdybys myslal przed pisaniem antysemickich tekstow a potem ich bronienia przy uzyciu pseudo-logiki, to nie byloby za co lapac."

zastnanow sie co piszesz i co mi zarzucasz bo w realu bys dostal za to zdanie w pape

chodzilo mi raczej o to, co wlasnie rozpoczales, czepianie sie tego co nawzajem napisalismy, a odejscie od tematu dlaczego komus niby mialy byc przeszkadzac msze katolickie
zapewne jako modzio zauwazasz ze komonetujemy wlasnie swoje posty zamiast pisac na temat?

edit: a w calej tej dyskusji chodzi o to, ze Andrzejowi nie podobalo sie ze msza wylazila poza kosciol, ja zasugerowalem, ze w takim razie modlitwy Zydowskie (albo jakiekolwiek inne) tez mi sie nie powinny podobac jezeli slysze je na odleglosc.... dlaczego wiec atakujemy tylko kosciol katolicki, teraz do akcji wkroczylo "lapanie sie za slowka" czytaj zabawa kto kogo wiecej razy zlapie na niescislosci i wyszlo jak jest

Ostatnio zmieniany przez Predi : 05.11.2005 o godz. 00:18
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.11.2005, 20:31   #5
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
http://biznes.interia.pl/news?inf=682525
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.11.2005, 22:27   #6
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
ale mam dla wszystkich super wiadomoasc bedziemy mieli drugi rzad robiony przez PO tak zwany gabinet cienia super zobaczym kto bedzie cienie premiera pewnie pan Rokita
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.11.2005, 13:10   #7
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
pozostający w cieniu Jarosław to tęga głowa.

jak u wytrawnego szachisty, zawsze ma przemyślane opcje na kilka następnych posunięć.

PO to stołkowa partia , najlepszym przykładen jest Komorowski - zawodowy polityk, osoba, która jest najmniej skłonna do zgody (a kiedyś mu rękę podałem i podał bym dzisiaj - na zgodę )
Stary 05.11.2005, 13:15   #8
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
pis pokazuje, czym jest tak naprawdę:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...0,3002046.html

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.11.2005, 13:25   #9
Divxtom
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 15.10.2004
Divxtom zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tak wybraliście to teraz macie
Ato dopiero początek

-------------------------
Divxtom jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.11.2005, 13:35   #10
pops
Zdezorientowany
Zlotowicz

Data rejestracji: 08.05.2005
pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...0,3001746.html

a oto z kim pis sojusze zawiera.
istne prawo i sprawiedliwosc.
pops jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.11.2005, 13:49   #11
Divxtom
Stały bywalec ;)

Czekajcie aż powstaną komisje ds. prawdy i sprawiedliwości... a potem to już może nawet cenzura w inecie

Stary 05.11.2005, 13:34   #12
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez woitas
mam na to odpowiadać cytatami z Naszego Dziennika - błagam tylko nie GW - obiektywizm Kalego :\
Stary 05.11.2005, 13:49   #13
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez woitas
s****ysyni, bo inaczej trudno to nazwać..

A czy obietnice wyborcze są w ogóle w jakiś sposób dla partii wiążące? Mówię oczywiście o teorii.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.11.2005, 13:53   #14
Divxtom
Stały bywalec ;)

W żaden sposób nie wiążą

Stary 05.11.2005, 18:22   #15
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
dobra dobra czytajcie sobie gazete.pl to jest chyba jedna z najbardziej klimatycznych i klamliwych gazet w Polsce rowna Trybunie Ludu i prosze obiektywni ludzie wypowiadaja sie na forum czytajacy wartosci pokroju pan Michnika normalnie smiac mi sie chce i jeszcze @andrzejj9 obiektywnie do tego podchodzi prosze - "s****ysyni, bo inaczej trudno to nazwać.. " jak ladnie s*u*w*yni slicznie az plakac sie chce za obiektywizm

Ostatnio zmieniany przez legion : 05.11.2005 o godz. 18:24
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: