Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.11.2005, 23:22   #811
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Predi
Andrzejowi nie podobalo sie ze ta msza wychodzi poza obreb tego kosciola, ze ja slychac na zew. a nie o samo istnienie kosciola, (no chyba ze ja czegos nie zrozumialem?)
Po to Ci cytowalem zebys mogl sobie przeczytac. Tam jest jasno napisane. To jeszcze raz:
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Tu się zgodzę, ale dam przykład czegoś, co dla mnie tego typu atrakiem na odrębność było - kapliczka, a właściwie mały kościół na lotnisku we wrocławiu. Byłem tam swego czasu i jak czekałem na spóźniający się oczywiście samolot, to akurat miała miejsce msza. Ale nie była to kameralna msza w zamkniętym pomieszczeniu, tylko masa ludzi z okolicznych domów, wylanych na pół lotniska, otwarte na ościerz drzwi i oczywiście dźwięk na całe lotnisko... I gdzie w tym momencie zezwolenie na inne wyznania, nie narzucanie się z kolicyzmem itp.. Ja jestem katolikiem (nie praktykującym jednak według "zasad' nauczanych w szkole), ale coś takiego bardzo mi się nie spodobało.
1) Kosciol na lotnisku
2) Ludzie ktorzy uczestnicza w mszy poza obszarem wyznaczonym na kosciol na tym wlasnie lotnisku -> zajmuja obszar losniskowy innego przeznaczenia.
3) Dzwiek mszy (nie na ulicy, tylko na lotnisku).

I jeszcze raz - lotnisko to jest cos wiecej niz ulica, czy chodnik. I jeszcza raz - Andrzej wyrazil swoja opinie, a Ty mowiles o pojsciu do wladz, by zakazaly wjazdu Zydom jako odpowiedz na zastrzezenia Andrzeja.

Cytat:
Napisany przez Predi
edit: wlasnie doczytalem koncowke Twojego posta....
niezle....
ze co, ze jak slychac msze katolicka na zew. to zle, a jak slychac modlitwy Zydow to dobrze?
Oczywiscie ze nie. Obie sytuacje sa rownowazne. Ale nie bylo zestawienia takich dwoch sytuacji - nie wiem skad je wytrzasnales. Akurat tego typu zestawienie jest logiczne, ale niestety nie poslugiwales sie nim.

Cytat:
Napisany przez Predi
(i nie zarzucaj mi ze przez to ze poruszylem temat Zydow to znaczy ze mam cos do nich (oprocz ich brudu) tylko dlatego, ze akurat taki przyklad jest mi z racji zamieszkania

"Generalnie gdybys myslal przed pisaniem antysemickich tekstow a potem ich bronienia przy uzyciu pseudo-logiki, to nie byloby za co lapac."

zastnanow sie co piszesz i co mi zarzucasz bo w realu bys dostal za to zdanie w pape
No to jest juz zenujace. Niestety Twoj tekst o zakazie wjazdu do Lezajska dla Zydow byl tekstem antysemickim, czy Ci sie to podoba, czy nie, czy dalbys mi w pape w realu (tutaj to sie popisales jak nigdy) czy nie - nadal bylby to teskt antysemicki.

Cytat:
Napisany przez Predi
chodzilo mi raczej o to, co wlasnie rozpoczales, czepianie sie tego co nawzajem napisalismy, a odejscie od tematu dlaczego komus niby mialy byc przeszkadzac msze katolickie
zapewne jako modzio zauwazasz ze komonetujemy wlasnie swoje posty zamiast pisac na temat?
Sprawa jest prosta. Jeszcze raz powtarzam. Trzeba liczyc sie ze slowem. Nie ja zaczalem temat o religii i generalnie mam co do religi i narodowosci nastawienie neutralne. Ale nie przechodze obojetnie obok tekstow radykalnych takich jak zakazywanie jakies narodowosci wstepu do miasta. Naprawde zdumiewajace, ze nie widzisz w tym nic zlego.

Odpowiedz do edita:
Tak jak pisalem wczesniej: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=797
Jak to Ci przeszkadza (tzn jakis obrzadek niech Ci bedzie juz ten zydowski wywolal u Ciebie OBRAZE uczuc religijnych) to masz prawo miec zastrzezenia. Nie uprawnia Cie to do dzialan jakie przedstawiles w odpowiedzi na zastrzezenia Andrzeja. On zaprezentowal swoje zastrzezenia. On nie mowil - gnebic katoli, zakazac, tylko przestrzegac prawa (+ w tym przypadku regulaminu tego lotniska i ogolnie tego typu obiektow o podwyzszonym rygorze bezpieczenstwa).

Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 04.11.2005 o godz. 23:32
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.11.2005, 23:25   #812
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
jezeli PO bedzie w opozycji to juz jest skonczona jako partia ty chyba zartujesz myslisz ze ludzie sa glupi zeby po tym co wyrabia PO glosowac na nich
nie no pis jest wspanialy - rozmawiac za plecami z innymi partiami - nic tylko im ufac
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.11.2005, 01:25   #813
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Po to Ci cytowalem zebys mogl sobie przeczytac. Tam jest jasno napisane. To jeszcze raz:

1) Kosciol na lotnisku
2) Ludzie ktorzy uczestnicza w mszy poza obszarem wyznaczonym na kosciol na tym wlasnie lotnisku -> zajmuja obszar losniskowy innego przeznaczenia.
3) Dzwiek mszy (nie na ulicy, tylko na lotnisku).

I jeszcze raz - lotnisko to jest cos wiecej niz ulica, czy chodnik. I jeszcza raz - Andrzej wyrazil swoja opinie, a Ty mowiles o pojsciu do wladz, by zakazaly wjazdu Zydom jako odpowiedz na zastrzezenia Andrzeja.

Oczywiscie ze nie. Obie sytuacje sa rownowazne. Ale nie bylo zestawienia takich dwoch sytuacji - nie wiem skad je wytrzasnales. Akurat tego typu zestawienie jest logiczne, ale niestety nie poslugiwales sie nim.

No to jest juz zenujace. Niestety Twoj tekst o zakazie wjazdu do Lezajska dla Zydow byl tekstem antysemickim, czy Ci sie to podoba, czy nie, czy dalbys mi w pape w realu (tutaj to sie popisales jak nigdy) czy nie - nadal bylby to teskt antysemicki.

Sprawa jest prosta. Jeszcze raz powtarzam. Trzeba liczyc sie ze slowem. Nie ja zaczalem temat o religii i generalnie mam co do religi i narodowosci nastawienie neutralne. Ale nie przechodze obojetnie obok tekstow radykalnych takich jak zakazywanie jakies narodowosci wstepu do miasta. Naprawde zdumiewajace, ze nie widzisz w tym nic zlego.

Odpowiedz do edita:
Tak jak pisalem wczesniej: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=797
Jak to Ci przeszkadza (tzn jakis obrzadek niech Ci bedzie juz ten zydowski wywolal u Ciebie OBRAZE uczuc religijnych) to masz prawo miec zastrzezenia. Nie uprawnia Cie to do dzialan jakie przedstawiles w odpowiedzi na zastrzezenia Andrzeja. On zaprezentowal swoje zastrzezenia. On nie mowil - gnebic katoli, zakazac, tylko przestrzegac prawa (+ w tym przypadku regulaminu tego lotniska i ogolnie tego typu obiektow o podwyzszonym rygorze bezpieczenstwa).

Pawel, jedna rzecz..... DASZ MI DO KU*** NEDZY WYEDYTOWAC TEN PIE***OLONY ZAKAZ WSTEPU DO MIASTA NA ZAKAZ GLOSNYCH MODLITW?

i PRZESTANIESZ SIE TEGO W KONCU CZEPIAC?
juz bodajze trzeci post marnujesz na pisanie o moim zekomym antysemityzmie, komentujac te same rzeczy......
czy oprocz tego zakazu wjazu (ktory jak przyznaje byl pomylka wynikla z tego ze jak sie troche pisze to i sie cos zmasci, nie jestem ALFA i OMEGA jak TY) okazalem jakos antysemityzm?

i czy chcesz czy nie..... to JEST czepianie sie za slowka.... przepraszam, jezeli nie umiem pisac tak doslownie i z taka sama bezblednoscia ja ty

ps. tak jak Lepper o Balcerowiczu tak ty "zakaz wstepu", "zakaz wstepu"
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.11.2005, 09:08   #814
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
@Predi
nie ma co sie denerwowac kolego bo to jak grochem o sciane

Cytat:
Napisany przez demek
nie no pis jest wspanialy - rozmawiac za plecami z innymi partiami - nic tylko im ufac
ale teraz PO bedzie mialo gabinet cieni wiec o co ci chodzi beda tez rzadzic Polska z cienia
ps
Pis po prostu wiedzial co robi i wiedzial ze jak zalozy koalicje z PO to beda blokowac wszystkie czystki w panstwie jak to robila kiedys UW wiec to byl przemyslany plan by pokazac co to jest PO jak widac tylko ich obchodzi wladza
a nie to ze ludzia naobiecywali programy na ksero a teraz potrzebuja MSWiA bo tam jest realna wladza

Ostatnio zmieniany przez legion : 05.11.2005 o godz. 09:18
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.11.2005, 12:10   #815
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
pozostający w cieniu Jarosław to tęga głowa.

jak u wytrawnego szachisty, zawsze ma przemyślane opcje na kilka następnych posunięć.

PO to stołkowa partia , najlepszym przykładen jest Komorowski - zawodowy polityk, osoba, która jest najmniej skłonna do zgody (a kiedyś mu rękę podałem i podał bym dzisiaj - na zgodę )
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.11.2005, 12:12   #816
pawelblu
Zlotowicz
CDRinfo VIP

pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Predi
Pawel, jedna rzecz..... DASZ MI DO KU*** NEDZY WYEDYTOWAC TEN PIE***OLONY ZAKAZ WSTEPU DO MIASTA NA ZAKAZ GLOSNYCH MODLITW?

i PRZESTANIESZ SIE TEGO W KONCU CZEPIAC?
juz bodajze trzeci post marnujesz na pisanie o moim zekomym antysemityzmie, komentujac te same rzeczy......
czy oprocz tego zakazu wjazu (ktory jak przyznaje byl pomylka wynikla z tego ze jak sie troche pisze to i sie cos zmasci, nie jestem ALFA i OMEGA jak TY) okazalem jakos antysemityzm?

i czy chcesz czy nie..... to JEST czepianie sie za slowka.... przepraszam, jezeli nie umiem pisac tak doslownie i z taka sama bezblednoscia ja ty

ps. tak jak Lepper o Balcerowiczu tak ty "zakaz wstepu", "zakaz wstepu"
Nie ma sie co tak denerwowac. Generalnie chodzilo mi o to, co mogles zrobic juz w nastepnym poscie po napisaniu rzeczy ktorej 'sie czepiam':
'ktory jak przyznaje byl pomylka wynikla z tego ze jak sie troche pisze to i sie cos zmasci'.

Uwazam, ze zakonczylismy sprawe jak nalezy.

I nie wiem dlaczego na tym forum ludziom tak trudno przyznac sie do pomylki. A przeciez to nic zlego - wrecz przeciwnie. Dowodzi tylko tego ze czlowiek potrafi zapanowac nad emocjami i racjonalnie, z dysnsu, spojrzec na to co wyprodukowal wczesniej.

PS. wyedytowac nie moge. Nie moje podworko

PS2. Ale jakos PiS nie chce mu (Komorowskiemu) reki podac na zgode - o to sie rozbily rozmowy koalicyjne.
Stary 05.11.2005, 12:15   #817
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
pis pokazuje, czym jest tak naprawdę:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...0,3002046.html

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.11.2005, 12:25   #818
Divxtom
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 15.10.2004
Divxtom zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tak wybraliście to teraz macie
Ato dopiero początek

-------------------------
Divxtom jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.11.2005, 12:34   #819
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez woitas
mam na to odpowiadać cytatami z Naszego Dziennika - błagam tylko nie GW - obiektywizm Kalego :\
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.11.2005, 12:35   #820
pops
Zdezorientowany
Zlotowicz

Data rejestracji: 08.05.2005
pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...0,3001746.html

a oto z kim pis sojusze zawiera.
istne prawo i sprawiedliwosc.
pops jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.11.2005, 12:49   #821
Divxtom
Stały bywalec ;)

Czekajcie aż powstaną komisje ds. prawdy i sprawiedliwości... a potem to już może nawet cenzura w inecie

Stary 05.11.2005, 12:49   #822
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez woitas
s****ysyni, bo inaczej trudno to nazwać..

A czy obietnice wyborcze są w ogóle w jakiś sposób dla partii wiążące? Mówię oczywiście o teorii.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.11.2005, 12:53   #823
Divxtom
Stały bywalec ;)

W żaden sposób nie wiążą

Stary 05.11.2005, 17:22   #824
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
dobra dobra czytajcie sobie gazete.pl to jest chyba jedna z najbardziej klimatycznych i klamliwych gazet w Polsce rowna Trybunie Ludu i prosze obiektywni ludzie wypowiadaja sie na forum czytajacy wartosci pokroju pan Michnika normalnie smiac mi sie chce i jeszcze @andrzejj9 obiektywnie do tego podchodzi prosze - "s****ysyni, bo inaczej trudno to nazwać.. " jak ladnie s*u*w*yni slicznie az plakac sie chce za obiektywizm

Ostatnio zmieniany przez legion : 05.11.2005 o godz. 17:24
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.11.2005, 17:47   #825
pawelblu
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez legion
"s****ysyni, bo inaczej trudno to nazwać.. " jak ladnie s*u*w*yni slicznie az plakac sie chce za obiektywizm
Uzywanie brzydkich slow nie musi oznaczac ze nie jest sie obiektywnym. Moze oznaczac: emocjonalne podejscie do tematu co moze sie przekladac na brak obiektywizmu, lub wysoki stopien irytacji, ktory wrogiem obiektywizmu duzym nie jest. Podejrzewam ze chodzilo o to drugie, choc moim zdaniem nie ma sie czym podniecac. Jezeli ktos myslal ze PiS wybuduje 3 mln mieszkan socjalnych (darmowych) to lekko mowiac byl naiwny (to jest 1000 mieszkan dziennie na ktore trzeba zaplacic z gory, jednoczesnie obnizajac dziure budzetowa, o czym tez byly zapewnienia). Bylo oczywiste, ze temat zostanie porzucony zaraz po wyborach.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: