![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1231 | |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
Cytat:
nie da sie rzadzic, wiec zrezygnujmy poki mamy jeszcze wysokie poparcie spoleczne jednak PO doskonale wiedziala, ze poparcie spoleczne PIS'u spada i bedzie spadac, zas PO odwrotnie (widac to bylo po sondazach) wiec logicznym sie wydaje, ze PIS chcialo szybkich wyborow a PO pozniejszych.... a co z tego wyszlo, kiedy Kaczki z Tuskiem i Rokita nie umieli dogadac sie o podzial tortu, to juz dzisiaj widzimy |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1232 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Pizza delivery prices up as gas costs rise a foxnews znajdziemy http://www.foxnews.com/: Man Guilty of Holding Neighbor as Sex Slave Wlk. Brytania - tez cisza za to mamy "top stories" : http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/default.stm Pakistani dies in German prison Rosyjski Interfax (oni maja duzo info o Polsce, o kilku newsach nawet nie slyszalem ...): http://www.interfax.com/5/Default.aspx#headlines 15:59 Polish President Kaczynski nominates populist ministers in newgovernment coalition Raczej nie przykladaja do tego wiekszej wagi - tylko wzmianka. W kazdym razie narazie bez echa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1233 |
Zdezorientowany
Zlotowicz
Data rejestracji: 08.05.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
na reutersie s***261; depesze.
http://today.reuters.com/news/newsse...r&searchtype=a |
![]() |
![]() |
![]() |
#1234 | |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
link do strony interii -> http://fakty.interia.pl/news?inf=745566 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1235 |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Dla mnie to co się wydarzyło wczoraj - oraz cała tego "otoczka" ma dwie strony. Z jednej strony mamy bowiem nową koalicję, a w niej Samoobronę i LPR ... ![]() Jakby mi ktoś z rok - dwa lata temu powiedział, że te partie dojdą do władzy - nawet w koalicji, to bym za badzo nie uwierzył (choć myśli o koalicji Samoobrony z SLD już swego czasu miałem ![]() Ale cóż - nigdy nie mów nigdy ... mamy wreszcie koalicję (co jest raczej pozytywnym wydarzeniem), mamy nowym ministrów i dwóch wicepremierów nowomianowanych ...Leppera i Giertycha. Czy mam się smucić czy cieszyć ?? Sam nie wiem. Z jednej strony głosowałem na PIS - więc skoro nie dogadali się z PO - to i trzeba było wybrać taką koalicję. Tylko trzeba przypomnieć sobie, gdzie ta koalicja powstała ... w Radiu Maryja niestety ![]() Nie jestem nastawiony pozytywnie do Leppera czy jego partii - a także tym bardziej LPR i Giertycha - więc powstanie tej koalicji i rządu raczej napawa mnie niepokojem - ale pożyjemy zobaczymy - z jednej strony są szanse na odnowę Polski - jednak jak ta odnowa ma wyglądać ?? Ogólnie to mi po prostu smutno i tyle ... Natomiast z drugiej strony - niestety - to co się dzieje w mediach wokół tej koalicji, wokół wchodzeniu Leppera i Giertycha do rządu - to już zaczyna być przesadą. Co prawda sam jak usłyszałem, że Giertych zostanie ministrem edukacji (dobrze, że nie sportu - a ciekaw jestem, kto teraz ma nad nim ministerialny nadzór ??), to najpierw się uśmiałem - a następnie lekko przestraszyłem - bo znam poglądy Giertycha na temat tolerancji, Unii Europejskiej itd. I to napawa dużym niepokojem. Jednak z drugiej strony - może ma szansę coś w szkołach zmienić ?? Bo przecież raczej szkoła patriotyzmu dziś nie uczy - a jeśli już to w niewielkim stopniu. A szacunek do nauczycieli ?? A narkomania, alkoholizm i wiele innych bardzo "nieciekawych" zjawisk w szkołach ?? Może jest szansa coś z tym zrobić ?? Choć z drugiej strony - jeśli to będzie robione w myśl jedynej słusznej religii oraz braku tolerancji - to nie wiem do czego może doprowadzić ... I ostatnia kwestia - cytowanie zachodnich gazet (i wschodnich też) - to zaczyna być śmieszne. Chodzi chyba głównie o to, żeby pokazać Polakom - zobaczcie kogo macie u władzy ?? I na pewno jakaś jest w tym część prawdy. Tylko rodzą się pytania - czy jak w tamtych krajach dochodzą nieodpowiedni ludzie do władzy - to tamtejsze media tak chętnie cytują - i zwracają uwagę !! - na krytykę np. z Polski ?? Przecież sprawy rządu, koalicji w Polsce to nasze raczej sprawy ?? A niech może lepiej zagraniczne media popatrzą, czy w ich krajach władza działa tak jak powinna - np. cytowanie rosyjskich mediów nie jest za bardzo na miejscu - jak np. rządzi tam Putin, który wiadomo jak potraktował Polaków już nie raz - chociażby podczas obchodów zakończenia II wojny światowej; nie mówiąc już o nieuznaniu zbrodni Katyńskiej za ludobójstwo, czy też totalnemu kłamstwu głopszonemu, że II wojna światowa zaczęła się ... w 1941 roku !! Wiem, ze może nie powinno się mieszać tych różnych spraw - ale jak widzę, jak ze wszystkich stron zaczyna się traktować Polaków jako głupków, bo mają taki rząd - to zaczynam już nie wytrzymywać. Podkreślam mnie też ten rząd po rekonstrukcji nie cieszy i napełnia niepokojem - ale jestem Polakiem i w znacznym stopniu jestem z tego dumny - a rządowi może dajmy szansę - a później go rozliczymy ... Pozdrawiam ro29 Ostatnio zmieniany przez ro29 : 06.05.2006 o godz. 23:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1236 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Cytat:
![]() |
![]() |
#1237 |
Guru
![]() |
Witam !
@andrzejj9 - masz rację, że będąc członkiem Unii Europejskiej nie możemy myśleć tylko o sobie - i w ogóle też nie jestem, i nie byłem za zamykaniem się, myśleniem tylko o swoim kraju - nie, itd. Tylko, że jednak Unia to głównie nadal sojusz gospodarczy. A co do pośmiewiska - bez przesady - szczególnie, że jak się spojrzy na niejeden rząd w Europie to też nie jedną "ciekawostkę" by się znalazło - a prawda jest niestety taka, że w znaczniej mierze obecną sytuację kreują media - które nie wiadmo czemu na siłę próbują Polskę i Polaków ośmieszyć do kwadratu ?? Jak na pisałem - nie jestem zwolennikiem Leppera i Giertycha - ale bez przesady - bo jak się czyta komentarze w Internecie czy słucha wypowiedzi niektórych dziennikarzy czy polityków - to po pierwsze człowiek zaczyna się zastanawiać - czy oni zostali wybrani przez ludzi czy nie (a przecież zostali) - a po drugie - brzmi to czasem tak, jakby nie wiadomo co się stało ...jeszcze Lepper nie jest Prezydentem, a Giertych premierem (na szczęście ![]() Trochę umiaru - bo według mnie, w pewnym stopniu, to bardziej zaczynamy ośmieszać teraz sami siebie takim zachowaniem ... Pozdrawiam ro29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1238 |
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
drogi kolego RO29 uwielbiam wręcz Twoje posty
![]() ![]() mimo tego nie zgodzę się z Tobą w kilku kwestiach: 1. co do Giertycha na stanowisku ministra edukacji.. piszesz o patriotyzmie - że szoły go nie uczą itd. masz rację, tylko czy chcesz, aby szkoły uczyły tego krzywo pojętego patriotyzmu w wydaniu młodzieży wszechpolskiej ![]() 2. co do zagranicznych gazet, to mnie wcale nie dziwi, że interesują się sytuacją w Polsce, zwłaszcza, jak do władzy weszły dwie partie najbardziej sceptycznie nastawione do Unii.. a dodatkowo warto pamiętać, że sztandarowym hasłem LPR była renegocjacja traktatu akcesyjnego.. oprócz tego to jest prawdziwy precedens, że wicepremierem zostaje człowiek skazany prawomocnymi wyrokami sądowymi.. poza tym antysemickie i można powiedzieć nacjonalistyczne hasła pana Giertycha oraz zachowanie stworzonej przez niego młodzieżówki pozbawionej jakiejkolwiek tolerancji budzą prawdziwy niepokój.. takie sytuacje nie zdarzają się w normalnych krajach, dlatego gazety się tym interesują.. stąd też dla mnie to jest naturalne.. w Austrii jak wygrała skrajna prawica, też wszystkie media o tym huczały.. a wyobraź sobie jakby się polskie gazety unosiły, jakby np. w Niemczech doszła do władzy ta pani od centrum wypędzeń - nazwisko wyleciało mi akurat z głowy ![]() co do cytowania tych mediów w Polsce, to szczerze mówiąc odkąd pamiętam, to zawsze po sformułowaniu nowego rządu cytowano media zagraniczne np. jak wygrało SLD, to często cytowano amerykańskie gazety, że Polacy znowu dali szansę komunistom, potem jak wygrało PiS, to pierwsze komentarze jakie ja usłyszałem z zagranicy, to było to, że Polacy utarli nosa komunistom.. więc jak powiedziałem - dla mnie to nic szczególnego ![]() oczywiście możesz mieć swój pogląd, w końcu byłoby strasznie nudno na świecie, gdyby wszyscy myśleli tak samo ![]()
![]() |
#1239 | ||
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Cytat:
Do przeczytania: 1 ) ciekawostka http://wiadomosci.onet.pl/1317813,11,item.html 2) mocne http://wiadomosci.onet.pl/1317795,11,item.html
![]() |
![]() |
#1240 | ||
Guru
![]() |
Cytat:
Cytat:
Jednak z drugiej strony, prawda jest też taka, że weszliśmy do Unii na kiepskich warunkach - więc głoszenie wszem i wobec przez niektóre media itd. - jak to nam dobrze w Unii - to już druga skrajność. Ja też się nie dziwię, że gazety się interesują sytuacją w Polsce - tylko chodzi mi o to, że jak my w Polsce zainteresujemy się sytuacją u nich - to albo nikogo to nie zainteresuje zazwyczaj - albo będzie wielkie "halo", że my mamy takie poglądy itd. Takie mam wrażenie - nie wiem czy słuszne. I jeszcze jedna kwestia - jak do władzy dochodziło SLD to nikt nigdy nie robił tak wielkiej afery - cóż widać lepsza dla wielu lewica niż prawica ... Jak napisałem - mnie Giertych na stanowisku ministra edukacji napawa obawą - i cała ta koalicja z Lepperem itd. - ale to co się wyprawia wokół tych dwudniowych rządów to dla mnie jest śmieszne - po prostu sami się Polacy z siebie naśmiewają ... Może takie dziwne porównanie - jak w 1995 roku wygrał Kwaśniewski - to też była dziwna sytuacja - spotkałem się z opiniami ludzie - teraz trzeba uważać, co się mówi, teraz to już tragedia. I z jednej strony - to były złe kadencje i stracony w większości czas dla Polski - ale z drugiej - wielka tragedia się nie stała i przeżyliśmy to - więc i Leppera z Giertychem przeżyjemy ![]() ![]() A znam takim co się cieszą z tej koalicji i jak słyszą o tych wszystkich protestach to ciśnienie im rośnie ![]() ![]() Pozdrawiam ro29 P.S. @andrzejj9 - na wyższych stanowiskach Leppera i Giertycha sobie już nie wyobrażam ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez ro29 : 07.05.2006 o godz. 01:10 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1241 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() |
![]() |
#1242 | |
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
Cytat:
czechoj APLIKATOR _ REKULTYWATOR ![]() Ostatnio zmieniany przez czechoj : 07.05.2006 o godz. 11:46 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1243 | ||
Guru
![]() |
Witam !
Cytat:
Można powiedzieć że pierwszy raz ta nadzieja była jak w 1997 roku wygrała AWS - a jeszcze mocniejsza - teraz gdy wygrał PIS, a drugie miejsce zajęła PO ... I powiem tak - ta nadzieja w pewnym stopniu nadal we mnie jest - tylko, że mam poważne obawy już dziś, że jeśli nawet ten rząd w pewnych sprawach może zrobić coś dobrego - to w innych - chociażby szerzeniu wrogości, braku tolerancji - zrobić niestety może sporo złego. Cytat:
![]() Bo niestety - na prawicę zawsze patrzyły nieprzychylnym okiem ... Pozdrawiam ro29 Ostatnio zmieniany przez ro29 : 07.05.2006 o godz. 12:51 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1244 | |
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
Cytat:
![]() |
![]() |
#1245 |
Guru
![]() |
Witam !
@czechoj - w większości się z Tobą zgodzę - a szczególnie z pierwszą cześcią wypowiedzi - skoro z PO się - mówiąc ogólnie - nie udało, to jedyną szansą dla PiS była obecna koalicja. Nie jest ona ani dla mnie - ani - jeśli dobrze myślę - dla Ciebie też - wymarzoną - a wręcz ryzykowną - ale cóż - dziś chyba na inną nie było szans - więc trzeba dać im szanse, a przede wszystkim nie traktować tego jak końca demokracji w Polsce itd. - jak to już media i znaczna część ludzi głosi ![]() Natomiast co do PO - sporo racji masz - tylko ta ewolucja nie była tak oczywista - PO stworzyli zarówno ludzie z dawnej UD czy UW - ale też z AWS czy nawet innych mniejszych partii prawicowych. Co nie oznacza, że przez to są lepsi - ale ten główny nurt UW chyba dziś jest bardziej widoczny w demokraci.pl Pozdrawiam ro29 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|