Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.05.2006, 20:36   #1231
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Prezesik
Kaczynscy wybory chcieli rozpisac tylko po to, by umocnic swoja wladze oraz pozbyc sie z sejmu politycznego planktonu, jak np. LPR
ta zagrywka była po to, aby ludzie Twojego pokroju kupili bajeczkę, że cała wina za zaistniałą sytuację leży po stronie PO... a PO po prostu nie chciało się dać wrobić i powiedziało, że wybory tak owszem, ale na jesień..
ja znam inna wersje, brak koalicji PO-PIS spowodowal ze PIS mialo rzad mniejszosciowym
nie da sie rzadzic, wiec zrezygnujmy poki mamy jeszcze wysokie poparcie spoleczne

jednak PO doskonale wiedziala, ze poparcie spoleczne PIS'u spada i bedzie spadac, zas PO odwrotnie (widac to bylo po sondazach) wiec logicznym sie wydaje, ze PIS chcialo szybkich wyborow a PO pozniejszych....

a co z tego wyszlo, kiedy Kaczki z Tuskiem i Rokita nie umieli dogadac sie o podzial tortu, to juz dzisiaj widzimy
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.05.2006, 20:36   #1232
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Podaj, jak możesz, jakieś adresy, to chętnie poczytam (jakoś nie szukałem do tej pory serwisów typu onet tylko zagranicznych).
Amerykanie maja takie rzeczy w d... , http://www.cnn.com/ :
Pizza delivery prices up as gas costs rise
a foxnews znajdziemy http://www.foxnews.com/:
Man Guilty of Holding Neighbor as Sex Slave

Wlk. Brytania - tez cisza za to mamy "top stories" :
http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/default.stm
Pakistani dies in German prison

Rosyjski Interfax (oni maja duzo info o Polsce, o kilku newsach nawet nie slyszalem ...):
http://www.interfax.com/5/Default.aspx#headlines
15:59 Polish President Kaczynski nominates populist ministers in newgovernment coalition
Raczej nie przykladaja do tego wiekszej wagi - tylko wzmianka.

W kazdym razie narazie bez echa.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.05.2006, 20:40   #1233
pops
Zdezorientowany
Zlotowicz

Data rejestracji: 08.05.2005
pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
na reutersie s***261; depesze.
http://today.reuters.com/news/newsse...r&searchtype=a
pops jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.05.2006, 20:05   #1234
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Podaj, jak możesz, jakieś adresy, to chętnie poczytam (jakoś nie szukałem do tej pory serwisów typu onet tylko zagranicznych).

link do strony interii -> http://fakty.interia.pl/news?inf=745566

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.05.2006, 23:33   #1235
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Dla mnie to co się wydarzyło wczoraj - oraz cała tego "otoczka" ma dwie strony.
Z jednej strony mamy bowiem nową koalicję, a w niej Samoobronę i LPR ...
Jakby mi ktoś z rok - dwa lata temu powiedział, że te partie dojdą do władzy - nawet w koalicji, to bym za badzo nie uwierzył (choć myśli o koalicji Samoobrony z SLD już swego czasu miałem ). A z drugiej strony - wywołało to by we mnie przerażenie...

Ale cóż - nigdy nie mów nigdy ... mamy wreszcie koalicję (co jest raczej pozytywnym wydarzeniem), mamy nowym ministrów i dwóch wicepremierów nowomianowanych ...Leppera i Giertycha.
Czy mam się smucić czy cieszyć ?? Sam nie wiem. Z jednej strony głosowałem na PIS - więc skoro nie dogadali się z PO - to i trzeba było wybrać taką koalicję. Tylko trzeba przypomnieć sobie, gdzie ta koalicja powstała ... w Radiu Maryja niestety - pamiętam jak mówiono o słynnym spotkaniu po wyborach - chyba wtedy jeszcze bez PiS'u, ale z kimś z PSL (co do szczegółów to mogę się mylić, bo znam to tylko z relacji).

Nie jestem nastawiony pozytywnie do Leppera czy jego partii - a także tym bardziej LPR i Giertycha - więc powstanie tej koalicji i rządu raczej napawa mnie niepokojem - ale pożyjemy zobaczymy - z jednej strony są szanse na odnowę Polski - jednak jak ta odnowa ma wyglądać ??
Ogólnie to mi po prostu smutno i tyle ...

Natomiast z drugiej strony - niestety - to co się dzieje w mediach wokół tej koalicji, wokół wchodzeniu Leppera i Giertycha do rządu - to już zaczyna być przesadą. Co prawda sam jak usłyszałem, że Giertych zostanie ministrem edukacji (dobrze, że nie sportu - a ciekaw jestem, kto teraz ma nad nim ministerialny nadzór ??), to najpierw się uśmiałem - a następnie lekko przestraszyłem - bo znam poglądy Giertycha na temat tolerancji, Unii Europejskiej itd. I to napawa dużym niepokojem. Jednak z drugiej strony - może ma szansę coś w szkołach zmienić ?? Bo przecież raczej szkoła patriotyzmu dziś nie uczy - a jeśli już to w niewielkim stopniu. A szacunek do nauczycieli ?? A narkomania, alkoholizm i wiele innych bardzo "nieciekawych" zjawisk w szkołach ??
Może jest szansa coś z tym zrobić ?? Choć z drugiej strony - jeśli to będzie robione w myśl jedynej słusznej religii oraz braku tolerancji - to nie wiem do czego może doprowadzić ...

I ostatnia kwestia - cytowanie zachodnich gazet (i wschodnich też) - to zaczyna być śmieszne. Chodzi chyba głównie o to, żeby pokazać Polakom - zobaczcie kogo macie u władzy ?? I na pewno jakaś jest w tym część prawdy.
Tylko rodzą się pytania - czy jak w tamtych krajach dochodzą nieodpowiedni ludzie do władzy - to tamtejsze media tak chętnie cytują - i zwracają uwagę !! - na krytykę np. z Polski ??
Przecież sprawy rządu, koalicji w Polsce to nasze raczej sprawy ?? A niech może lepiej zagraniczne media popatrzą, czy w ich krajach władza działa tak jak powinna - np. cytowanie rosyjskich mediów nie jest za bardzo na miejscu - jak np. rządzi tam Putin, który wiadomo jak potraktował Polaków już nie raz - chociażby podczas obchodów zakończenia II wojny światowej; nie mówiąc już o nieuznaniu zbrodni Katyńskiej za ludobójstwo, czy też totalnemu kłamstwu głopszonemu, że II wojna światowa zaczęła się ... w 1941 roku !!
Wiem, ze może nie powinno się mieszać tych różnych spraw - ale jak widzę, jak ze wszystkich stron zaczyna się traktować Polaków jako głupków, bo mają taki rząd - to zaczynam już nie wytrzymywać.
Podkreślam mnie też ten rząd po rekonstrukcji nie cieszy i napełnia niepokojem - ale jestem Polakiem i w znacznym stopniu jestem z tego dumny - a rządowi może dajmy szansę - a później go rozliczymy ...

Pozdrawiam
ro29

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 06.05.2006 o godz. 23:38
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.05.2006, 23:49   #1236
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
Przecież sprawy rządu, koalicji w Polsce to nasze raczej sprawy ?? A niech może lepiej zagraniczne media popatrzą, czy w ich krajach władza działa tak jak powinna - np. cytowanie rosyjskich mediów nie jest za bardzo na miejscu - jak np. rządzi tam Putin, który wiadomo jak potraktował Polaków już nie raz - chociażby podczas obchodów zakończenia II wojny światowej; nie mówiąc już o nieuznaniu zbrodni Katyńskiej za ludobójstwo, czy też totalnemu kłamstwu głopszonemu, że II wojna światowa zaczęła się ... w 1941 roku !!
Wiem, ze może nie powinno się mieszać tych różnych spraw - ale jak widzę, jak ze wszystkich stron zaczyna się traktować Polaków jako głupków, bo mają taki rząd - to zaczynam już nie wytrzymywać.
Podkreślam mnie też ten rząd po rekonstrukcji nie cieszy i napełnia niepokojem - ale jestem Polakiem i w znacznym stopniu jestem z tego dumny - a rządowi może dajmy szansę - a później go rozliczymy ...
Widzisz - generalnie masz rację, że Polska to nasz kraj i to głównie nasza sprawa, co się w jego granicach dzieje (chociaż od czasu wejścia do Unii Europejskiej to się jednak chcąc nie chcąc zmieniło). I tak też mniej więcej do czasu było, ale to, co się teraz w tym kraju dzieje jeśli chodzi o politykę sprawia, że Polska naprawdę staje się pośmiewiskiem wśród innych narodów. Jest to przykre, ale to niestety staje się powoli faktem..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.05.2006, 00:01   #1237
ro29
Guru

Witam !
@andrzejj9 - masz rację, że będąc członkiem Unii Europejskiej nie możemy myśleć tylko o sobie - i w ogóle też nie jestem, i nie byłem za zamykaniem się, myśleniem tylko o swoim kraju - nie, itd.
Tylko, że jednak Unia to głównie nadal sojusz gospodarczy.

A co do pośmiewiska - bez przesady - szczególnie, że jak się spojrzy na niejeden rząd w Europie to też nie jedną "ciekawostkę" by się znalazło - a prawda jest niestety taka, że w znaczniej mierze obecną sytuację kreują media - które nie wiadmo czemu na siłę próbują Polskę i Polaków ośmieszyć do kwadratu ??
Jak na pisałem - nie jestem zwolennikiem Leppera i Giertycha - ale bez przesady - bo jak się czyta komentarze w Internecie czy słucha wypowiedzi niektórych dziennikarzy czy polityków - to po pierwsze człowiek zaczyna się zastanawiać - czy oni zostali wybrani przez ludzi czy nie (a przecież zostali) - a po drugie - brzmi to czasem tak, jakby nie wiadomo co się stało ...jeszcze Lepper nie jest Prezydentem, a Giertych premierem (na szczęście )
Trochę umiaru - bo według mnie, w pewnym stopniu, to bardziej zaczynamy ośmieszać teraz sami siebie takim zachowaniem ...

Pozdrawiam
ro29

Stary 07.05.2006, 00:05   #1238
Prezesik
Człekokształtny

Data rejestracji: 27.12.2004
Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
drogi kolego RO29 uwielbiam wręcz Twoje posty dobrze, że fakt, iż są długie nadrabiają tym, że są przemyślane

mimo tego nie zgodzę się z Tobą w kilku kwestiach:

1. co do Giertycha na stanowisku ministra edukacji.. piszesz o patriotyzmie - że szoły go nie uczą itd. masz rację, tylko czy chcesz, aby szkoły uczyły tego krzywo pojętego patriotyzmu w wydaniu młodzieży wszechpolskiej ja podziękuję za takie coś.. kolejna sprawa, to już dzisiaj wiadomo, że znaczna część nauczycieli pożegna się z pracą, a program ulegnie zmianie, a świadczą o tym słowa wypowiedziane przez nowego ministra: "będziemy decydować kto i czego będzie uczył"

2. co do zagranicznych gazet, to mnie wcale nie dziwi, że interesują się sytuacją w Polsce, zwłaszcza, jak do władzy weszły dwie partie najbardziej sceptycznie nastawione do Unii.. a dodatkowo warto pamiętać, że sztandarowym hasłem LPR była renegocjacja traktatu akcesyjnego.. oprócz tego to jest prawdziwy precedens, że wicepremierem zostaje człowiek skazany prawomocnymi wyrokami sądowymi.. poza tym antysemickie i można powiedzieć nacjonalistyczne hasła pana Giertycha oraz zachowanie stworzonej przez niego młodzieżówki pozbawionej jakiejkolwiek tolerancji budzą prawdziwy niepokój.. takie sytuacje nie zdarzają się w normalnych krajach, dlatego gazety się tym interesują..
stąd też dla mnie to jest naturalne.. w Austrii jak wygrała skrajna prawica, też wszystkie media o tym huczały.. a wyobraź sobie jakby się polskie gazety unosiły, jakby np. w Niemczech doszła do władzy ta pani od centrum wypędzeń - nazwisko wyleciało mi akurat z głowy .. czy jakaś partia głosząca hasła pokroju LPR, jestem przekonany, że pisano by w Polsce że faszyzm w Niemczech powrócił...
co do cytowania tych mediów w Polsce, to szczerze mówiąc odkąd pamiętam, to zawsze po sformułowaniu nowego rządu cytowano media zagraniczne np. jak wygrało SLD, to często cytowano amerykańskie gazety, że Polacy znowu dali szansę komunistom, potem jak wygrało PiS, to pierwsze komentarze jakie ja usłyszałem z zagranicy, to było to, że Polacy utarli nosa komunistom.. więc jak powiedziałem - dla mnie to nic szczególnego

oczywiście możesz mieć swój pogląd, w końcu byłoby strasznie nudno na świecie, gdyby wszyscy myśleli tak samo
Stary 07.05.2006, 00:28   #1239
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
...jeszcze Lepper nie jest Prezydentem, a Giertych premierem (na szczęście )
No to słowo "jeszcze" napawa mnie tu 'lekkim' niepokojem..

Cytat:
Trochę umiaru - bo według mnie, w pewnym stopniu, to bardziej zaczynamy ośmieszać teraz sami siebie takim zachowaniem ...
No nie wiem. Przyznam, że tak jak na to wydarzenie patrzyłem z przymrużeniem oka (bardziej jako powtórkę paktu stabilizacyjnego sprzed kilku miesięcy), tak rozmowy z kilkoma osobami i ich reakcje na to, co się stało, naprawdę przekonały mnie, że komentarze typu "od dziś nie przyznaję się, że jestem Polakiem" to nie są puste słowa..

Do przeczytania:

1 ) ciekawostka

http://wiadomosci.onet.pl/1317813,11,item.html

2) mocne

http://wiadomosci.onet.pl/1317795,11,item.html

Stary 07.05.2006, 01:02   #1240
ro29
Guru

Cytat:
Napisany przez Prezesik
drogi kolego RO29 uwielbiam wręcz Twoje posty dobrze, że fakt, iż są długie nadrabiają tym, że są przemyślane

mimo tego nie zgodzę się z Tobą w kilku kwestiach:

1. co do Giertycha na stanowisku ministra edukacji.. piszesz o patriotyzmie - że szoły go nie uczą itd. masz rację, tylko czy chcesz, aby szkoły uczyły tego krzywo pojętego patriotyzmu w wydaniu młodzieży wszechpolskiej ja podziękuję za takie coś.. kolejna sprawa, to już dzisiaj wiadomo, że znaczna część nauczycieli pożegna się z pracą, a program ulegnie zmianie, a świadczą o tym słowa wypowiedziane przez nowego ministra: "będziemy decydować kto i czego będzie uczył"
(...)
Masz sporo racji - dlatego ja też w swoim poście napisałem - że z jednej strony, może coś się zmieni na lepsze - ale z drugiej, jeśli to mają być zmiany w imię jednej słusznej religii, zacofania, braku tolerancji itd. - to niestety zaczyna napawać to niepokojem ...
Cytat:
Napisany przez Prezesik
(...)
2. co do zagranicznych gazet, to mnie wcale nie dziwi, że interesują się sytuacją w Polsce, zwłaszcza, jak do władzy weszły dwie partie najbardziej sceptycznie nastawione do Unii.. a dodatkowo warto pamiętać, że sztandarowym hasłem LPR była renegocjacja traktatu akcesyjnego.. oprócz tego to jest prawdziwy precedens, że wicepremierem zostaje człowiek skazany prawomocnymi wyrokami sądowymi.. poza tym antysemickie i można powiedzieć nacjonalistyczne hasła pana Giertycha oraz zachowanie stworzonej przez niego młodzieżówki pozbawionej jakiejkolwiek tolerancji budzą prawdziwy niepokój.. takie sytuacje nie zdarzają się w normalnych krajach, dlatego gazety się tym interesują..
stąd też dla mnie to jest naturalne.. w Austrii jak wygrała skrajna prawica, też wszystkie media o tym huczały.. a wyobraź sobie jakby się polskie gazety unosiły, jakby np. w Niemczech doszła do władzy ta pani od centrum wypędzeń - nazwisko wyleciało mi akurat z głowy .. czy jakaś partia głosząca hasła pokroju LPR, jestem przekonany, że pisano by w Polsce że faszyzm w Niemczech powrócił...
co do cytowania tych mediów w Polsce, to szczerze mówiąc odkąd pamiętam, to zawsze po sformułowaniu nowego rządu cytowano media zagraniczne np. jak wygrało SLD, to często cytowano amerykańskie gazety, że Polacy znowu dali szansę komunistom, potem jak wygrało PiS, to pierwsze komentarze jakie ja usłyszałem z zagranicy, to było to, że Polacy utarli nosa komunistom.. więc jak powiedziałem - dla mnie to nic szczególnego

oczywiście możesz mieć swój pogląd, w końcu byłoby strasznie nudno na świecie, gdyby wszyscy myśleli tak samo
Racja że akurat zarówno Samoobronna, a zwłaszcza LPR są przeciwnikami Unii europejskiej. Tylko, że przecież mamy wolność i demokrację - i mamy prawo mieć swoje zdanie ?? Bo niestety trochę to zaczyna wyglądać tak - jesteśmy w Unii, to się cieszmy i siedźmy cicho. Oczywiście - mamy z członkowstwa korzyści pewne i ja na dzień dzisiejszy uważam, że nie powinno się mówić o renegocjacji traktatutu, tylko o MAKSYMALNYM wykorzystaniu środków itd.
Jednak z drugiej strony, prawda jest też taka, że weszliśmy do Unii na kiepskich warunkach - więc głoszenie wszem i wobec przez niektóre media itd. - jak to nam dobrze w Unii - to już druga skrajność.
Ja też się nie dziwię, że gazety się interesują sytuacją w Polsce - tylko chodzi mi o to, że jak my w Polsce zainteresujemy się sytuacją u nich - to albo nikogo to nie zainteresuje zazwyczaj - albo będzie wielkie "halo", że my mamy takie poglądy itd. Takie mam wrażenie - nie wiem czy słuszne.
I jeszcze jedna kwestia - jak do władzy dochodziło SLD to nikt nigdy nie robił tak wielkiej afery - cóż widać lepsza dla wielu lewica niż prawica ...

Jak napisałem - mnie Giertych na stanowisku ministra edukacji napawa obawą - i cała ta koalicja z Lepperem itd. - ale to co się wyprawia wokół tych dwudniowych rządów to dla mnie jest śmieszne - po prostu sami się Polacy z siebie naśmiewają ...
Może takie dziwne porównanie - jak w 1995 roku wygrał Kwaśniewski - to też była dziwna sytuacja - spotkałem się z opiniami ludzie - teraz trzeba uważać, co się mówi, teraz to już tragedia. I z jednej strony - to były złe kadencje i stracony w większości czas dla Polski - ale z drugiej - wielka tragedia się nie stała i przeżyliśmy to - więc i Leppera z Giertychem przeżyjemy (mam nadzieję )

A znam takim co się cieszą z tej koalicji i jak słyszą o tych wszystkich protestach to ciśnienie im rośnie I raczej nie uda się z nimi tak podyskutować

Pozdrawiam
ro29

P.S. @andrzejj9 - na wyższych stanowiskach Leppera i Giertycha sobie już nie wyobrażam - choć ...nigdy nie mów nigdy

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 07.05.2006 o godz. 01:10
Stary 07.05.2006, 09:27   #1241
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez ro29
Może takie dziwne porównanie - jak w 1995 roku wygrał Kwaśniewski - to też była dziwna sytuacja - spotkałem się z opiniami ludzie - teraz trzeba uważać, co się mówi, teraz to już tragedia. I z jednej strony - to były złe kadencje i stracony w większości czas dla Polski - ale z drugiej - wielka tragedia się nie stała i przeżyliśmy to - więc i Leppera z Giertychem przeżyjemy (mam nadzieję )
No ale widzisz, ja chciałbym mieć nadzieję na coś więcej niż tylko kolejne kadencje, w czasie których nie stanie się 'wielka tragedia'.. Dla odmiany chętnie zobaczyłbym jakąś, w czasie którejś rzeczywiście się coś na lepsze dla Polski zmienia..

Stary 07.05.2006, 09:47   #1242
czechoj
Dziadek
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.06.2002
czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
.......Może takie dziwne porównanie - jak w 1995 roku wygrał Kwaśniewski - to też była dziwna sytuacja - spotkałem się z opiniami ludzie - teraz trzeba uważać, co się mówi, teraz to już tragedia. I z jednej strony - to były złe kadencje i stracony w większości czas dla Polski - ale z drugiej - wielka tragedia się nie stała i przeżyliśmy to - więc i Leppera z Giertychem przeżyjemy (mam nadzieję )...............
Idealne porównanie, brawo!!! Róznica polegała tylko na tym że Kwasnieski miał po swojej stronie media a w przypadku "niegrzecznych" braci Kaczyńskich media stoją okoniem potęgując nienawiść, chronicznie wpajając ludziom stek kłamst.

Ostatnio zmieniany przez czechoj : 07.05.2006 o godz. 11:46
czechoj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.05.2006, 11:19   #1243
ro29
Guru

Witam !

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
No ale widzisz, ja chciałbym mieć nadzieję na coś więcej niż tylko kolejne kadencje, w czasie których nie stanie się 'wielka tragedia'.. Dla odmiany chętnie zobaczyłbym jakąś, w czasie którejś rzeczywiście się coś na lepsze dla Polski zmienia..
@andrzejj9 - a myślisz, że ja nie ??
Można powiedzieć że pierwszy raz ta nadzieja była jak w 1997 roku wygrała AWS - a jeszcze mocniejsza - teraz gdy wygrał PIS, a drugie miejsce zajęła PO ... I powiem tak - ta nadzieja w pewnym stopniu nadal we mnie jest - tylko, że mam poważne obawy już dziś, że jeśli nawet ten rząd w pewnych sprawach może zrobić coś dobrego - to w innych - chociażby szerzeniu wrogości, braku tolerancji - zrobić niestety może sporo złego.

Cytat:
Napisany przez czechoj
Idealne porównanie, brawo!!! Róznica polegała tylko na tym że Kwasnieski miał po swojej stronie media a w przypadku "niegrzecznych" braci Kaczyńskich media stoją okoniem potęgując nienawiść, chronicznie wpajając ludziom stek kłamst.
Może za ostro i trochę przesadnie - bo pewna część z tego co mówią np. o Giertychu czy Lepperze to prawda - zwłaszcza ich poglady itd. Natomiast niestety masz bardzo dużo racji - co ja już nie raz podkreślałem - że w momencie, kiedy wygrywał Kwaśniewski czy SLD - mieli oni w znacznym stopniu za sobą media. Co prawda teraz - po ostatnich latach rządów lewicy i tych wszystkich aferach - w części media się od nich odsunęły, stając się zwolennikiem ... PO - tak jak kiedyś były np. Unii Wolności
Bo niestety - na prawicę zawsze patrzyły nieprzychylnym okiem ...

Pozdrawiam
ro29

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 07.05.2006 o godz. 12:51
Stary 07.05.2006, 11:58   #1244
czechoj
Dziadek
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.06.2002
czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
Może za ostro i trochę przesadnie - bo pewna część z tego co mówią np. o Giertychu czy Lepperze to prawda - zwłaszcza ich poglady itd. Natomiast niestety masz bardzo dużo racji - co ja już nie raz podkreślałem - że w momencie, kiedy wygrywał Kwaśniewski czy SLD - mieli oni w znacznym stopniu za sobą media. Co prawda teraz - po ostatnich latach rządów lewicy i tych wszystkich aferach - w części media się od nich odsunęły, stając się zwolennikiem ... PO - tak jak kiedyś były np. Unii Wolności
Bo niestety - na prawicę zawsze patrzyły nieprzychylnym okiem ...
Ja nie twierdzę że dwaj panowie: G i L, są przednimi partnerami do gry, tyle tylko ze PiS ma dwa wyjścia albo walczyć dalej o Polskę nawet z Samoobroną i LPR albo poddać się i wyjść tylnymi drzwiami uciec i przyznać się do błedu, którego nie popełnił. UniaWolności->Unia Demokratyczna->PO to jeden ewoluujący Twór, zbudowany przez Geremków, Mazowieckich i Michników skorych do zdrad, sliskich spraw itp. Z układu tego po 1990 roku bracia Kaczyńscy, Olszewski itp. odsunięci zostali ze wzgledu na swoją uczciwość i patriotyzm. Media praktycznie wszystkie dziś są w rękach Kliki popierajacej PO i jeśli społeczeństwo Polskei nie zweryfikuje swoich pogladów będziemy wkrótce płakać bo dobrz będzie tylko SWOJAKOM.
Stary 07.05.2006, 13:02   #1245
ro29
Guru

Witam !
@czechoj - w większości się z Tobą zgodzę - a szczególnie z pierwszą cześcią wypowiedzi - skoro z PO się - mówiąc ogólnie - nie udało, to jedyną szansą dla PiS była obecna koalicja. Nie jest ona ani dla mnie - ani - jeśli dobrze myślę - dla Ciebie też - wymarzoną - a wręcz ryzykowną - ale cóż - dziś chyba na inną nie było szans - więc trzeba dać im szanse, a przede wszystkim nie traktować tego jak końca demokracji w Polsce itd. - jak to już media i znaczna część ludzi głosi
Natomiast co do PO - sporo racji masz - tylko ta ewolucja nie była tak oczywista - PO stworzyli zarówno ludzie z dawnej UD czy UW - ale też z AWS czy nawet innych mniejszych partii prawicowych. Co nie oznacza, że przez to są lepsi - ale ten główny nurt UW chyba dziś jest bardziej widoczny w demokraci.pl

Pozdrawiam
ro29

Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: