![]() |
Mimo to dziwi mnie ze momentami mam transfery > 300KB/s :P Np sciagajac ubuntu z 2 mirrorow flashgetem przy 10 czesciach mialem sredno 300KB/s ze skokami do 310
|
a ja mam 16 kb/s a i tak nie chce/nie umie wykorzystać tej prekosći ?? wiecie może dlaczego??
|
flashgetem jeszcze nie ssałem [: ale jak sciagne te obrazu to sprobuje...:> zobaczymy do ilu sie rozpedzi :)
EDIT a i pamietaj ze ja mam neos na 2 pc rozłączone :> to tez wplywa na transfer :P |
Ja mam na 3 PC ale wtedy akurat tamte 2 byly wylaczone :P a i router mam ADE 4100 od planeta ;)
|
Cytat:
Czyli teraz nawet jak sciagniesz 45GB to predkosc spadnie Ci dopiero jak polaczysz sie ponownie. I nie ciesz sie za bardzo, bo neostrada automatycznie rozlacza sie jak czas polaczenia dojdzie do 24godzin. Zmienia sie wtedy IP... |
Cytat:
|
no nic zabaczymy :(... oby sie nie rozlaczylo !
|
Panowie ja proponuję do zliczania pobranych danych w neostradzie fajny programik NetMeter.
Można go pobrać TUTAJ |
Kurcze, pod routerem żaden program mi nie zlicza. Próbowałem AUtoconnecta - nie działa, wcoraj Neona - nie działą, wypisuje błąd licznika. Co polecacie dla użytkowników routera do zliczania pobranych danych??
|
Cytat:
Ale czekaj - chodzi ci o zliczanie wszystkich danych przechodzących przez router bez względu na to, jaki komputer z internetu korzysta? Bo wtedy to nie wiem, o innym sposobie niż instalacja programu na każdym komputerze i zliczania danych osobno nie słyszałem. |
Cytat:
|
Cytat:
|
NeoT powinien sobie dac rade z tym problemem.
adbok go chyba uzywa ... i chyba dziala ... ale nie jestem pewien wiec musicie sprawdzic sami. aha... jest nowa wersja tego programu. wiec nie probujcie czasem na starej!! |
z tego co wiem te liczniki neostradowe czesto nie dzialaja.., w zeszlym miesiaciu sciagnalem GRUUBO ponad limit (okolo 70GB :))
pozdro ;) |
jak narazie dalej smigam po przekroczonym limicie.... no nic zobaczymy... :(
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:29. |