Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Neostrada 640 - Kolejny "tepsowy' przekret?! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/neostrada-640-kolejny-tepsowy-przekret-41472/)

Morris 28.10.2004 20:51

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Potwierdzam. Do tego to byl wlasnie pierwszy rachunek po anexie i o dziwo bez niespodzianek ...

A u mnie się nie obeszło.

Właśnie dostałem dwie koperty od tepsy - jedna to rachunek z podwójną kwotą za neostradę, a w drugiej korekta poprzedniego miesiąca (dodająca kolejne 139 zł).

Podwójna kwota jest za miesiące październik i listopad, z tym że podpisując umowę w sierpniu na świadczenie usług telekomunikacyjnych na 12 mcy dostałem "kupon" dzięki któremu do końca miesiąca w którym została aktywowana NEO (tj. 2 września) oraz przez kolejny miesiąc abonament będzie kosztować tylko zeta.

Tak więc, teraz chcą ode mnie wydrzeć kasę za okres który łaskawie mi "darowali".

Miał ktoś podobne przejście?

_Neoo_ 28.10.2004 22:11

Ja ciągle mam taki przebój jak poniżej.

Podpisałem aneks na 12 miesięcy na stare zasady. Niby wszystko fajnie, pięknie, byem szczęśliwy że wywinąłem sie od podwyżki abonamentu i limitów, a tu pewnego dnia niespodzianka. Dostałem rachunek z wyższym abonamentem! No to telefon na Blue Line. Zgłosiłem reklamację, kazali dwa tygodnie czekać, ok mogę poczekać, kobitka na lini kazała zapłacić pomniejszony rachunek co zrobiłem. Tak na marginesie, "przeszedłem" na czas nieokreślony co wg. mnie równa się wprowadzeniu limitu, a tu niespodzianka, limitu jak nie było tak nie ma. Po dwóch tygodniach, się denerwuję że żadnego pisma czy telefonu (bo mieli zadzwonić jak rozpatrzą wniosek, taaa uwaga bo) więc ja zadzwoniłem. Trafiłem na jakąś kobietę któa się znała na rzeczy bo obsłużyła (bez skojarzeń) mnie szybko i sprawnie. Okazało się że tamten wniosek nie został rozpatrzony, bo został zgłoszony jako nie reklamacja, ale jako skarga albo coś takiego, juz nie pamiętam. No więc tym razem złożyłem reklamację, na którą odpowiedź dostałem dzisiaj.
Nie będę się rozpisywał co tam napisali, w skrócie, nie mają podstaw do uwzględnienia reklamacji bo, i tu uwaga.....NIE MAJĄ MOJEGO ANEKSU, którego ksero, posiadam w domu. No do qr.......nędzy, to znaczy że facet w Telepkt go nie wysłał, albo gdzieś go zgubili. Jutro tam idę i albo każę mu to odkręcać, albo niech przy mnie wysyła ten aneks tam gdzie trzeba.

Musi się udać, bo już dwa rachunki zapłaciłem pomniejszone o kwotę ok. 50 zł (taka jest mniejwięcej różnica między wyskościami obu abonamentów), a nie mam zamiaru płacić za błędy TePSy.

andrzejj9 28.10.2004 22:45

Cytat:

Napisany przez _Neoo_
Ja ciągle mam taki przebój jak poniżej.

Podpisałem aneks na 12 miesięcy na stare zasady. Niby wszystko fajnie, pięknie, byem szczęśliwy że wywinąłem sie od podwyżki abonamentu i limitów, a tu pewnego dnia niespodzianka. Dostałem rachunek z wyższym abonamentem! No to telefon na Blue Line. Zgłosiłem reklamację, kazali dwa tygodnie czekać, ok mogę poczekać, kobitka na lini kazała zapłacić pomniejszony rachunek co zrobiłem. Tak na marginesie, "przeszedłem" na czas nieokreślony co wg. mnie równa się wprowadzeniu limitu, a tu niespodzianka, limitu jak nie było tak nie ma. Po dwóch tygodniach, się denerwuję że żadnego pisma czy telefonu (bo mieli zadzwonić jak rozpatrzą wniosek, taaa uwaga bo) więc ja zadzwoniłem. Trafiłem na jakąś kobietę któa się znała na rzeczy bo obsłużyła (bez skojarzeń) mnie szybko i sprawnie. Okazało się że tamten wniosek nie został rozpatrzony, bo został zgłoszony jako nie reklamacja, ale jako skarga albo coś takiego, juz nie pamiętam. No więc tym razem złożyłem reklamację, na którą odpowiedź dostałem dzisiaj.
Nie będę się rozpisywał co tam napisali, w skrócie, nie mają podstaw do uwzględnienia reklamacji bo, i tu uwaga.....NIE MAJĄ MOJEGO ANEKSU, którego ksero, posiadam w domu. No do qr.......nędzy, to znaczy że facet w Telepkt go nie wysłał, albo gdzieś go zgubili. Jutro tam idę i albo każę mu to odkręcać, albo niech przy mnie wysyła ten aneks tam gdzie trzeba.

Musi się udać, bo już dwa rachunki zapłaciłem pomniejszone o kwotę ok. 50 zł (taka jest mniejwięcej różnica między wyskościami obu abonamentów), a nie mam zamiaru płacić za błędy TePSy.

A co Cię obchodzi to, że jakiś facet nie przesłał pisma gdzie trzeba? Olej to i tylko dobrze schowaj swoje ksero, gdybyś go kiedyś potrzebował jako dowodu. Na pewno sam nie chodziłbym, żeby wyjaśniać błędy popełnione przez tepsę. Szkoda czasu i zachodu.

_Neoo_ 29.10.2004 18:46

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A co Cię obchodzi to, że jakiś facet nie przesłał pisma gdzie trzeba? Olej to i tylko dobrze schowaj swoje ksero, gdybyś go kiedyś potrzebował jako dowodu. Na pewno sam nie chodziłbym, żeby wyjaśniać błędy popełnione przez tepsę. Szkoda czasu i zachodu.

No niby mi to wisi, ale nie uśmiecha mi się kłócić z nimi i zacząć załatwiać sprawę jak mi dopiero telefon i neta odłączą. Byłem dzisiaj w Telepunkcie i facet przesłał anek i pismo które dostałem od TePSy tam gdzie miałem to przesłać, więc mam nadzieję że na tym się skończy.

andrzejj9 29.10.2004 20:02

Cytat:

Napisany przez _Neoo_
No niby mi to wisi, ale nie uśmiecha mi się kłócić z nimi i zacząć załatwiać sprawę jak mi dopiero telefon i neta odłączą. Byłem dzisiaj w Telepunkcie i facet przesłał anek i pismo które dostałem od TePSy tam gdzie miałem to przesłać, więc mam nadzieję że na tym się skończy.

No tak, w sumie masz rację.... Ale też mamy do czynienia z tepsą, więc szanse, że wyłączyliby Ci net są raczej małe. Najpierw musieliby dojść do tego, że: a) nie płacisz i b) że to akurat Ty nie płacisz. A nie sądze, żeby do tak trudnego rozwiązania byli tam w stanie szybko dojść ;)

_Neoo_ 29.10.2004 21:53

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
No tak, w sumie masz rację.... Ale też mamy do czynienia z tepsą, więc szanse, że wyłączyliby Ci net są raczej małe. Najpierw musieliby dojść do tego, że: a) nie płacisz i b) że to akurat Ty nie płacisz. A nie sądze, żeby do tak trudnego rozwiązania byli tam w stanie szybko dojść ;)

a) ależ ja bym płacuł regularnie co miesiąć, tyle że o 50 zł mniej niż "powinienem" ;) :D
b)no tak z tym mogliby mieć problem :]

Ale ja jestem uczciwy i mam zamar załatwić wszystko jak powinienem, nawet z nimi :)

BD 30.10.2004 00:07

Cytat:

Napisany przez pawelblu
To jest mozliwe.

Tylko jezeli TP wprowadzilaby limity na 640 to musi kazdemu uzytkownikowi przeslac wczesniej odpowiednia informacje, a uzytkownik ma 30 dni na rozwiazanie umowy bez zadnych konsekwencji.

Dokladnie tak jest jak napisales. Uzytkownik 640 podpisal umowe na usluge bez limitow. Jezeli TPSA wprowadzi limity to bedzie musiala dac mozliwosc wczesniejszego rozwiazania umowy bez dodatkowych konsekwencji.

Ormianin 30.10.2004 00:14

Cytat:

Napisany przez BD
Dokladnie tak jest jak napisales. Uzytkownik 640 podpisal umowe na usluge bez limitow. Jezeli TPSA wprowadzi limity to bedzie musiala dac mozliwosc wczesniejszego rozwiazania umowy bez dodatkowych konsekwencji.

TPSA to taka firma ktora raczej ma w 4 literach swoich klientow (z moich doswiadczen)

BD 30.10.2004 08:46

Cytat:

TPSA to taka firma ktora raczej ma w 4 literach swoich klientow (z moich doswiadczen)
Ale tu sprawa jest jasna jak slonce. Zmieniaja przedmiot umowy to musza dac mozliwosc rezygnacji. A jak nie to wtedy wysyla sie do nich pismo z infomracja o tym, ze w zwiazku ze zmiana przedmiotu umowy wypowiada sie ja w trybie natychmiastowym.

Poza tym zawsze zostaje sad...

andrzejj9 30.10.2004 12:50

Cytat:

Napisany przez BD

Nie musi. Taką możliwość daje nam prawo i to, co tepsa w związku z tym postanowi, z naszego punktu widzenia, nie ma najmniejszego znaczenia.

Kasprzak 05.11.2004 23:49

zobaczcie co mi TPSA przyslala:D

http://kasprzak.neostrada.pl/cdrinfo/1.jpg

mekong 06.11.2004 10:22

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
zobaczcie co mi TPSA przyslala:D

Również otrzymałem takie pismo (po dwóch interwencjach na 9393 i jednym liście poleconym do Katowic (( ). Ciekawi mnie tylko droga tych pism. Kasprzak - jesteś z Poznania, ja również, zaś Twoje pismo wysłane jest z Zielonej Góry, a moje z Gorzowa Wlkp. (z nagłówka listu). Mam na liście adnotację, że zajmował się tym oddział w Kaliszu. Jak wspomniałem - pismo słałem do Katowic :wow: . Innymi słowy decentralizacja obługi klienta totalna w tepsie. Jak by było coś nie tak - to życzę sobie szczęcia w "namierzaniu" osoby która wydałaby decyzję: trasa Katowice - Gorzów - Kalisz (a może i Suwałki :haha: ).

Pozdrawiam!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:29.