Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.10.2004, 22:45   #1
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Morris
Kolejny zadowolony klient
Póki Neo działa, to ja nie narzekam. Gorzej, jak przestaje... Ale mam nadzieję, że na najbliższy czas llimit awarii już wyczerpałem

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.10.2004, 22:46   #2
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
u mnie na rachunku było 139zł
czyli prawidłowo.

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.10.2004, 23:18   #3
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez woitas
u mnie na rachunku było 139zł
czyli prawidłowo.
Potwierdzam. Do tego to byl wlasnie pierwszy rachunek po anexie i o dziwo bez niespodzianek ...
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.10.2004, 20:51   #4
Morris
Coauctor delicti

Data rejestracji: 23.12.2002
Morris zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Angry

Cytat:
Napisany przez pawelblu
Potwierdzam. Do tego to byl wlasnie pierwszy rachunek po anexie i o dziwo bez niespodzianek ...
A u mnie się nie obeszło.

Właśnie dostałem dwie koperty od tepsy - jedna to rachunek z podwójną kwotą za neostradę, a w drugiej korekta poprzedniego miesiąca (dodająca kolejne 139 zł).

Podwójna kwota jest za miesiące październik i listopad, z tym że podpisując umowę w sierpniu na świadczenie usług telekomunikacyjnych na 12 mcy dostałem "kupon" dzięki któremu do końca miesiąca w którym została aktywowana NEO (tj. 2 września) oraz przez kolejny miesiąc abonament będzie kosztować tylko zeta.

Tak więc, teraz chcą ode mnie wydrzeć kasę za okres który łaskawie mi "darowali".

Miał ktoś podobne przejście?
Stary 28.10.2004, 22:11   #5
_Neoo_
Hit me if you can!

Data rejestracji: 27.05.2002
_Neoo_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja ciągle mam taki przebój jak poniżej.

Podpisałem aneks na 12 miesięcy na stare zasady. Niby wszystko fajnie, pięknie, byem szczęśliwy że wywinąłem sie od podwyżki abonamentu i limitów, a tu pewnego dnia niespodzianka. Dostałem rachunek z wyższym abonamentem! No to telefon na Blue Line. Zgłosiłem reklamację, kazali dwa tygodnie czekać, ok mogę poczekać, kobitka na lini kazała zapłacić pomniejszony rachunek co zrobiłem. Tak na marginesie, "przeszedłem" na czas nieokreślony co wg. mnie równa się wprowadzeniu limitu, a tu niespodzianka, limitu jak nie było tak nie ma. Po dwóch tygodniach, się denerwuję że żadnego pisma czy telefonu (bo mieli zadzwonić jak rozpatrzą wniosek, taaa uwaga bo) więc ja zadzwoniłem. Trafiłem na jakąś kobietę któa się znała na rzeczy bo obsłużyła (bez skojarzeń) mnie szybko i sprawnie. Okazało się że tamten wniosek nie został rozpatrzony, bo został zgłoszony jako nie reklamacja, ale jako skarga albo coś takiego, juz nie pamiętam. No więc tym razem złożyłem reklamację, na którą odpowiedź dostałem dzisiaj.
Nie będę się rozpisywał co tam napisali, w skrócie, nie mają podstaw do uwzględnienia reklamacji bo, i tu uwaga.....NIE MAJĄ MOJEGO ANEKSU, którego ksero, posiadam w domu. No do qr.......nędzy, to znaczy że facet w Telepkt go nie wysłał, albo gdzieś go zgubili. Jutro tam idę i albo każę mu to odkręcać, albo niech przy mnie wysyła ten aneks tam gdzie trzeba.

Musi się udać, bo już dwa rachunki zapłaciłem pomniejszone o kwotę ok. 50 zł (taka jest mniejwięcej różnica między wyskościami obu abonamentów), a nie mam zamiaru płacić za błędy TePSy.

Polska strona o BSG | Napisy do serialów SF | Credo
_Neoo_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.10.2004, 22:45   #6
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez _Neoo_
Ja ciągle mam taki przebój jak poniżej.

Podpisałem aneks na 12 miesięcy na stare zasady. Niby wszystko fajnie, pięknie, byem szczęśliwy że wywinąłem sie od podwyżki abonamentu i limitów, a tu pewnego dnia niespodzianka. Dostałem rachunek z wyższym abonamentem! No to telefon na Blue Line. Zgłosiłem reklamację, kazali dwa tygodnie czekać, ok mogę poczekać, kobitka na lini kazała zapłacić pomniejszony rachunek co zrobiłem. Tak na marginesie, "przeszedłem" na czas nieokreślony co wg. mnie równa się wprowadzeniu limitu, a tu niespodzianka, limitu jak nie było tak nie ma. Po dwóch tygodniach, się denerwuję że żadnego pisma czy telefonu (bo mieli zadzwonić jak rozpatrzą wniosek, taaa uwaga bo) więc ja zadzwoniłem. Trafiłem na jakąś kobietę któa się znała na rzeczy bo obsłużyła (bez skojarzeń) mnie szybko i sprawnie. Okazało się że tamten wniosek nie został rozpatrzony, bo został zgłoszony jako nie reklamacja, ale jako skarga albo coś takiego, juz nie pamiętam. No więc tym razem złożyłem reklamację, na którą odpowiedź dostałem dzisiaj.
Nie będę się rozpisywał co tam napisali, w skrócie, nie mają podstaw do uwzględnienia reklamacji bo, i tu uwaga.....NIE MAJĄ MOJEGO ANEKSU, którego ksero, posiadam w domu. No do qr.......nędzy, to znaczy że facet w Telepkt go nie wysłał, albo gdzieś go zgubili. Jutro tam idę i albo każę mu to odkręcać, albo niech przy mnie wysyła ten aneks tam gdzie trzeba.

Musi się udać, bo już dwa rachunki zapłaciłem pomniejszone o kwotę ok. 50 zł (taka jest mniejwięcej różnica między wyskościami obu abonamentów), a nie mam zamiaru płacić za błędy TePSy.
A co Cię obchodzi to, że jakiś facet nie przesłał pisma gdzie trzeba? Olej to i tylko dobrze schowaj swoje ksero, gdybyś go kiedyś potrzebował jako dowodu. Na pewno sam nie chodziłbym, żeby wyjaśniać błędy popełnione przez tepsę. Szkoda czasu i zachodu.

Stary 29.10.2004, 18:46   #7
_Neoo_
Hit me if you can!

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
A co Cię obchodzi to, że jakiś facet nie przesłał pisma gdzie trzeba? Olej to i tylko dobrze schowaj swoje ksero, gdybyś go kiedyś potrzebował jako dowodu. Na pewno sam nie chodziłbym, żeby wyjaśniać błędy popełnione przez tepsę. Szkoda czasu i zachodu.
No niby mi to wisi, ale nie uśmiecha mi się kłócić z nimi i zacząć załatwiać sprawę jak mi dopiero telefon i neta odłączą. Byłem dzisiaj w Telepunkcie i facet przesłał anek i pismo które dostałem od TePSy tam gdzie miałem to przesłać, więc mam nadzieję że na tym się skończy.

Stary 29.10.2004, 20:02   #8
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez _Neoo_
No niby mi to wisi, ale nie uśmiecha mi się kłócić z nimi i zacząć załatwiać sprawę jak mi dopiero telefon i neta odłączą. Byłem dzisiaj w Telepunkcie i facet przesłał anek i pismo które dostałem od TePSy tam gdzie miałem to przesłać, więc mam nadzieję że na tym się skończy.
No tak, w sumie masz rację.... Ale też mamy do czynienia z tepsą, więc szanse, że wyłączyliby Ci net są raczej małe. Najpierw musieliby dojść do tego, że: a) nie płacisz i b) że to akurat Ty nie płacisz. A nie sądze, żeby do tak trudnego rozwiązania byli tam w stanie szybko dojść

Stary 29.10.2004, 21:53   #9
_Neoo_
Hit me if you can!

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
No tak, w sumie masz rację.... Ale też mamy do czynienia z tepsą, więc szanse, że wyłączyliby Ci net są raczej małe. Najpierw musieliby dojść do tego, że: a) nie płacisz i b) że to akurat Ty nie płacisz. A nie sądze, żeby do tak trudnego rozwiązania byli tam w stanie szybko dojść
a) ależ ja bym płacuł regularnie co miesiąć, tyle że o 50 zł mniej niż "powinienem"
b)no tak z tym mogliby mieć problem

Ale ja jestem uczciwy i mam zamar załatwić wszystko jak powinienem, nawet z nimi

Stary 30.10.2004, 08:46   #10
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
TPSA to taka firma ktora raczej ma w 4 literach swoich klientow (z moich doswiadczen)
Ale tu sprawa jest jasna jak slonce. Zmieniaja przedmiot umowy to musza dac mozliwosc rezygnacji. A jak nie to wtedy wysyla sie do nich pismo z infomracja o tym, ze w zwiazku ze zmiana przedmiotu umowy wypowiada sie ja w trybie natychmiastowym.

Poza tym zawsze zostaje sad...
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.11.2004, 00:49   #11
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.

Data rejestracji: 25.06.2002
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
zobaczcie co mi TPSA przyslala

http://kasprzak.neostrada.pl/cdrinfo/1.jpg
Stary 06.11.2004, 11:22   #12
mekong
Bywalec

Data rejestracji: 20.10.2004
mekong zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kasprzak
zobaczcie co mi TPSA przyslala
Również otrzymałem takie pismo (po dwóch interwencjach na 9393 i jednym liście poleconym do Katowic ). Ciekawi mnie tylko droga tych pism. Kasprzak - jesteś z Poznania, ja również, zaś Twoje pismo wysłane jest z Zielonej Góry, a moje z Gorzowa Wlkp. (z nagłówka listu). Mam na liście adnotację, że zajmował się tym oddział w Kaliszu. Jak wspomniałem - pismo słałem do Katowic . Innymi słowy decentralizacja obługi klienta totalna w tepsie. Jak by było coś nie tak - to życzę sobie szczęcia w "namierzaniu" osoby która wydałaby decyzję: trasa Katowice - Gorzów - Kalisz (a może i Suwałki ).

Pozdrawiam!
mekong jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: