Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.07.2002, 23:29   #1
KrzysieX
addict :)

Data rejestracji: 12.12.2001
KrzysieX zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Neostrada?

Witam!
Mam do was pytanie... ma ktos ta Neostrade plus? (a moze InternetDSL?) Warto to zamowic? Naprawde chodzi to 512kbit/s ? czy jest to tylko na papierze? Tak sie zastanawiam czy tego nie wziasc, bo w sumie rachunki za tel to mam juz ciut za wysokie a na SDI nie chce mi sie czekac
KrzysieX jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.07.2002, 23:45   #2
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Transfer jest rzeczywiście wysoki, ale nic poza tym. Ta #@*&#$^@@ tepsa wprowadziła limit przesyłanych danych do kilku GB, za nadmiar musisz płacić ogromne sumy; zresztą przeczytaj regulamin użytkowania, a Ci się odechce dorabiać tych !@#%*#$&. Do tego jeszcze dochodzi wysoka opłata miesięczna... Absolutnie nie warto tego zamawiać - jeśli interesuje Cię wysoki transfer, to zapewnie zamierzasz pobierać/wysyłać bardzo dużo danych albo założyć serwer, a w takim przypadku limit ilości przysyłanych danych jest niedopuszczalny (kilka GB na miesiąc to naprawdę bardzo mało). Polecam Ci uruchomienie łącza z oferty TV kablowej, np. w moim mieście łącze 1Mbit/s kosztuje 750 zł/mies. - a to jest o wiele mniej niż neostrada.

Ostatnio zmieniany przez ZiP : 07.07.2002 o godz. 23:48
ZiP jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.07.2002, 00:05   #3
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Kilka GB na miesiąc ?? To wogóle się nie opłaca, ja ok. 2-3 GB ciągnę dziennie. A mam tylko 230 kB/s.
ThanatoS jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.07.2002, 00:08   #4
Yahol
Gość

Ja mam 128/64 - ale chyba 1GB/doba to nie sięgam
A TPSA lepiej nie zaczynać
Też Aster City i też Osioł, ciągne kilka filmów, programy i jakąś drobnicę, ale przy realnym transferze ~60-70kB, to ponad 1GB ciężko jest wyciągnąć. (I wcale mnie nie rozłączają [puk,puk])
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.07.2002, 10:17   #5
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ZiP - Neostrada zniosla limity w lutym, ceny sa owszem wysokie ale lacze jest stabilne i szybkie (rzeczywsicie jest to ~512kb (mialem tez Aster City - rozlaczali mnie raz na tydzien bez slowa wyjasnienia) - ja mam i nie narzekam choc placic musze sporo (po przeprowadce opuscilem zasieg kablowek)
Stary 08.07.2002, 20:14   #6
KrzysieX

Cytat:
-Sid-The-Rat=&gt; napisa***322;(a)
ZiP - Neostrada zniosla limity w lutym, ceny sa owszem wysokie ale lacze jest stabilne i szybkie (rzeczywsicie jest to ~512kb (mialem tez Aster City - rozlaczali mnie raz na tydzien bez slowa wyjasnienia) - ja mam i nie narzekam choc placic musze sporo (po przeprowadce opuscilem zasieg kablowek)

przyznaje bez bicia ze od kiedy mam osiolka to 1GB dziennie to jest malo...
A wiec... kablowka jeszcze do mnie nie dotarla... bedzie za pol roku moze... rachunki mam i tak dosc wysokie tak wiec... czemu nie? A limitow TPSA na pewno juz nie ma..
Wiem, ze TPSA to nic fajnego, ale chyba nie mam innej mozliwosci...
Stary 09.07.2002, 10:48   #7
Yahol
Gość

Jeżeli jesteś z większego miasta, pokombinuj trochę z operatorami radiolinii, chyba tak się to nazywa, np. CHELLO, sporo ludzi koło mnie to ma, nawet sobie chwalą, ale niestety mają, jak mi się zdaje, limity. Poszukaj w necie =dostawcy usług internetowych, zasięg.
Z tepsa nigdy nic nie wiadomo
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.07.2002, 10:57   #8
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
CHELLO - jedzie po kablu od kablowki - najczesciej w tych wypadkach gdy operator telewizji nie oferuje netu, CHELLO ma limity ale dos nie uciazliwe - normalnie transfer jest 512/64 (lub 128 nie pamietam) po przekroczeniu 15Gb (w obie strony!) stransfer spada do 64 (w OBIE strony) - czyli wlasciwie troche to boli, ale poczte da sie sciagnac - poza tym jest tanie

radiolinie sa drogie ze wzgledu na koniecznosc telefonicznego polaczenia zwrotnego - tylko oferty dla firm maja wlasne nadajniki i wtedy wszystko idzie przez eter - niestety sa to koszty rzedu 2000zeta/miesiecznie za np. 1mb czy 2mb

najlepiej jest miec gdzies kablowke, albo sasiadow ktorych sie zna i zalozyc osiedlowke na dzierzawianym laczu tepsy (1mb) - przy 10 - 15 osobach ywchodzi 80 zeta/m za ~200kb/s - niestety na czesci polskich osiedli pomysl sieci spotyka sie z niemila reakcja miejscowego elementu (jak zreszta jakikolwiek pomysl) i moze to byc nierealizowalne
Stary 09.07.2002, 19:44   #9
KrzysieX

Cytat:
-Sid-The-Rat=&gt; napisa***322;(a)
CHELLO - jedzie po kablu od kablowki - najczesciej w tych wypadkach gdy operator telewizji nie oferuje netu, CHELLO ma limity ale dos nie uciazliwe - normalnie transfer jest 512/64 (lub 128 nie pamietam) po przekroczeniu 15Gb (w obie strony!) stransfer spada do 64 (w OBIE strony) - czyli wlasciwie troche to boli, ale poczte da sie sciagnac - poza tym jest tanie

radiolinie sa drogie ze wzgledu na koniecznosc telefonicznego polaczenia zwrotnego - tylko oferty dla firm maja wlasne nadajniki i wtedy wszystko idzie przez eter - niestety sa to koszty rzedu 2000zeta/miesiecznie za np. 1mb czy 2mb

najlepiej jest miec gdzies kablowke, albo sasiadow ktorych sie zna i zalozyc osiedlowke na dzierzawianym laczu tepsy (1mb) - przy 10 - 15 osobach ywchodzi 80 zeta/m za ~200kb/s - niestety na czesci polskich osiedli pomysl sieci spotyka sie z niemila reakcja miejscowego elementu (jak zreszta jakikolwiek pomysl) i moze to byc nierealizowalne
Niestety mieszkam w wolnostojacym domku, i nie mam co marzyc o osiedlowkce radio wszystko fajnie, ale wlasnie te minusy, ktore byly wymienione dyskwalifikuja to lacze... a kablowka? bedzie - w blizej nieokreslonej przyszlosci... Wiec co mi pozostaje? Albo dalej stukac rachuneczki na 020... albo... ? chyba tylko neostrade widze na horyzoncie...
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: