Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.02.2004, 18:57   #1
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Neostrada w Dialogu

Czy ktoś już korzysta z tej usługi? http://www.dialog.pl/dialog/internet/internet.php?id=58
Cena w porównaniu do Neostrady w TPSA wydaje się być atrakcyjna. 8)

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.02.2004, 19:26   #2
Remix
Capo di tutti capi

Data rejestracji: 24.09.2002
Remix niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam!

no wyglada bardzo smakowicie

jestem w stanie pokusic sie na ta pierwsza propozycje 1Mb/265kb /s
156zl miesiecznie to niewiele wiecej niz place teraz

ale 1Mb tylko dla siebie to mi sie podoba, chodziaz nie moge zlego slowa powiedziec o Neo+, bo tez mam tylko dla siebie

moj znajomy ma Dialog i chyba sie pokusi o to lacze... poczekam i zobacze, jak to bedzie smigalo... jak super, to moze przejde do Dialogu
Stary 17.02.2004, 19:31   #3
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
uwazam ze bedzie to bardzo srednio smigalo - dialog nie ma i w najblizszym czasie nie bedzie mial infrastruktury takiej zeby mogl zaoferowac 1mbit duzej grupie klientow indywidualnych - bo po prostu z 1mbit zrobi sie efektywnie 100kb

pozatym nie wiem czy pamietacie ale ta usluga miala ruszyc rok temu i nic z tego nie wyszlo

ja naturalnie popieram to, sam bym skorzystal gdybym mogl - ale nie radze sie nastawiac optymistycznie - dialog pomimo umozenia prawie 700mln zlotych oplat ciagle ma powazne klopoty finansowe
Stary 17.02.2004, 20:32   #4
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Pss... Z tego co wiem to łącze 1 mbit chodzi wolniej od neo 521!!! Nie wiem czym tu się zachwycać, Dialog nie ma prawie żadnej sieci szkieletowej. I tak rozpłynęły się ponownie marzenia Polaków o tanim, szybkim internecie...

Ostatnio zmieniany przez kraluk : 17.02.2004 o godz. 20:36
kraluk jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.02.2004, 22:42   #5
ThanatoS
Silent Hunter ;)

ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No niby fakt tylko ze TPSA czesc lacz wydzierzawia od Dialogu.
ThanatoS jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.02.2004, 01:06   #6
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez ThanatoS
he? :o

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.02.2004, 19:28   #7
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez ThanatoS
Coś Ci się pokaszaniło. Dialog dzierżawi łącza od Telepsy. I to do tego większość łącz... A tak poza tym, Dialog jest bankrutem, skąd miałby kase na nowe łącza dsl'a Taki sprzęcik sporo kosztuje (chodzi mi o sprzęt na centrali), znam się na tym trochę
Stary 18.02.2004, 19:35   #8
esem
OldBoy

esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez kraluk
Coś Ci się pokaszaniło. Dialog dzierżawi łącza od Telepsy. I to do tego większość łącz... A tak poza tym, Dialog jest bankrutem, skąd miałby kase na nowe łącza dsl'a Taki sprzęcik sporo kosztuje (chodzi mi o sprzęt na centrali), znam się na tym trochę

Dialog jest bardzo młody - więc sprzęt ma relatywnie też bardzo świeży.
Nie można być bankrutem mając taki obrót jak ma Dialog. Zysk jest pojęciem wtórnym, czysto księgowym i tak naprawdę dla... akcjonariuszy i USów. Nikt zdrowy na ciele i umyśle nie odważy się ogłosić upadłości firmy z takimi obrotami.
Bardziej mnie interesują opinie użytkowników Neostrady w Dialogu niż dywagacje nt. kto od kogo dzierżawi łącza i za ile. 8)
Stary 18.02.2004, 19:47   #9
ThanatoS
Silent Hunter ;)

ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez kraluk
Hehe, zeby nie mowic pokaszance i innych wyrobach, informacje taka uzyskalem od kolegi ktory pracuje w TPSA zajmuje sie kontraktami itp. sprawami. Dialog kiedys dzierzawil od TPSA ale to bylo kilka lat temu. Teraz maja wlasna siec i wlasne lacza, zreszta punkt dostepowy do neta maja w niemczech.
ThanatoS jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.02.2004, 19:52   #10
esem
OldBoy

Cytat:
Napisany przez ThanatoS
Hehe, zeby nie mowic pokaszance i innych wyrobach, informacje taka uzyskalem od kolegi ktory pracuje w TPSA zajmuje sie kontraktami itp. sprawami. Dialog kiedys dzierzawil od TPSA ale to bylo kilka lat temu. Teraz maja wlasna siec i wlasne lacza, zreszta punkt dostepowy do neta maja w niemczech.

Też tak myślę. Sprzęt (TP SA) i możliwości z tego wynikające to muzeum (techniki). 8)
Stary 18.02.2004, 20:52   #11
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
tepsa ma stary - dialog nie ma wcale... tak tez to mozna ujac

faktem jest to ze do konca roku 2005 dialog planuje UWAGA 6800 przylaczen uzytkownikow uslugi neostrada-dialog...

dobrze widzicie - nie 68tys - tylko 6.8tys - glownie na terenie wroclawia i jeszcze 2 innych miast gdzie ma jakotakie widoki na duza liczbe klientow pozwalajaca oplatami instalacyjnymi pokryc niemale koszty wdrazania inwestycji
Stary 18.02.2004, 21:49   #12
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
tepsa ma stary - dialog nie ma wcale... tak tez to mozna ujac

faktem jest to ze do konca roku 2005 dialog planuje UWAGA 6800 przylaczen uzytkownikow uslugi neostrada-dialog...

dobrze widzicie - nie 68tys - tylko 6.8tys - glownie na terenie wroclawia i jeszcze 2 innych miast gdzie ma jakotakie widoki na duza liczbe klientow pozwalajaca oplatami instalacyjnymi pokryc niemale koszty wdrazania inwestycji

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.02.2004, 11:38   #13
Majonez
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 05.12.2000
Majonez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wypowiadalem sie juz na ten temat w innym topicu ale nie chce mi sie linka kopiowac dlatego napisze jeszcze raz

nie wiem jak to bedzie za jakis czas ale obecnie ta usluga smiga wysmienicie
znajomy mial w firmie do tej pory sdi (czyli musial miec i telefon w tpsa i sdi poniewaz tepsa inaczej nie swiadczy innych uslug) i telef w dialogu
niedawno wzial ta stale z dialogu zainstalowalem i transfery utrzymuja sie stabilnie ok 100kb w ciagu dnia i wieczorem - podejrzewam ze w nocy moga smigac prawie na maks lacza

dla przypomnienia 1 megabit = ok 122 kilobajtow

z plusow oprocz takich transferow przy tej cenie nalezy oczywiscie dodac stale ip ktore bardzo ulatwia zycie

nie wiem jak sie ma sprawa z tymi laczami - jedno wiem tpsa dzierzawi lacza od kogo sie tylko da bo sama ma tak zjechana infrastrukture ze gdyby od nikogo nie wziela to nawet rozmowy telef by szlag tarfil nie mowiac juz o internecie i przesylaniu danych

dla przykladu powiem ze czesc ruchu ogolnopolskiego tpsa idzie nawet przez nasze lacza akademickie

co do dialogu do andrzejp powiedzial ze dialog nie objal jeszcze calego wrocka
z innych terenow to wiem ze na dolnym slasku w wielu miejscach dialog kilka lat temu zaczal klasc wlasne kable (wiem bo kopali przez moja rodzima miejscowosc )

- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - -
66 zarejestrowany użytkownik
Pierwszy Moderator/Administrator
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Majonez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.02.2004, 12:23   #14
esem
OldBoy

Cytat:
Napisany przez woitas

Napisz coś ciekawszego. Twoje ostatnie posty są trochę monotonne. 8)
Stary 19.02.2004, 17:51   #15
mallow
Koordynator
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 03.03.2003
mallow zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
czyli to lacze za 160 zl ile leci, bo ja tam sie polapac nie moge ...

Twoje uprawnienia: