![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Neostrada Plus - pytanie
Hej
Jestem ciekaw czy na naszym forum sa userzy Neo Plus. Od jakiegos czasu mam to ustrojstwo w domu i na samym poczatku wywalilem to oprogramowanie z tpsa i zastapilem je RASPPPOE - nie w celu udostepnienia ale to przynajmniej sie minimalzuje do traya w przeciwienstwie do Wonadoo. Teraz mam pytanie czy ktos ma podobnie skonfigurowane Neo Plus i czy mu co jakis czas pada lacze (czy moze byc powodem RASPPPOE)- konieczny restart modemu. U mnie niestety tak sie dzieje co jakis czas. Przy okazji moze ktos zna jakies rozwiazanie by po wlaczeniu kompa odrazu laczyl sie z netem bez podejmowania dodatkowych czynnosci? No i jestem ciekaw Waszych opini o Neo - jakie osiagi jak czesto pada, co mozna poprawic i podkrecic ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Wydaje mi się, że Sid jedzie na Neostradzie, ale nie Plus.
Może Bas coś będzie wiedział. Ja o tym nie mam zielonego pojęcia ![]()
![]() |
#3 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
zgadza sie jade na Neostradzie - ale nic nie zrozumialem z twoich pytan wiec to chyba sie troche rozni od twojej NeoPlus - np. ja nie musialem nic dodatkowo instalowac (zadego softu), siec jest aktywna non stop (tylko sie trzeba logowac jesli jej nie uzywasz dluzej niz godzine), mam splitter i decodr SIEMENSa
chodzi cud miod i orzeszki, podkrecac sie nie da - w TPSA pracuja jednak fachowcy i potrafia przydzielic ci 256 czy 512 (jak mnie) co do bita - nie pociagniesz wiecej, ale tez nie mam problemu z wyciaganiem maksymalnych transferow tylko ze ja mowie o ZWYKLEJ neostradzie
![]() |
![]() |
#4 | ||
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
Cytat:
bo nie wiem czy to wina prac jakie prowadzi w katowiach tepsa czy tez cos jest nie tak u mnie - pomaga reset modemu
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
zdazaja sie zwieszki - raz neo nie bylo przez prawie 2 dni - cos tam robili - w kazdym razie zadko (raz na 2-3 tygodnie) i najczesciej po tym jak komp chodzi parenascie godzin bez zadnej ingerencji uzytkownikia
przy normalnej pracy - tak jak np. moja siostra rzadzila moim komputerkiem kiedy bylem out - nie ma ZADNYCH problemow - 2 tygodnie bez awarii - ogolnie jest to dobra rzezc - tylko droga jak sk.. syn
![]() |
![]() |
#6 | ||
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
bo faktycznie jak przez dwa dni sciagalem z FTP to nie mialem takich problemow tylko przy braku pracy na kompie i odpalonym DC++ Cytat:
jest tansza 191 brutto miesiecznie, przy przejsicu z Neo jest promocja a do tego dochodzi taki maly szczegolik dostajesz 512/128 czyli szybciej ![]() a logowanie da sie okielznac i jest ok wsumie to juz sie bawilem w rodzielaniem na siec, zakladanie ograniczen na konkretne IP w sieci i to wszystko na starym poczciwym W2k dziala jak zloto. Jednak za kilka dni stanie linux i wtedy bedzie juz dzialalo jak platynka ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
czy moglbym (juz na maila) prosic o szczegoly przesiadki z neo na neoplus - chodzi mi o ceny i o techniczna czesc - jak wygladaja modemy, czy tez to idzie przez kabel telefoniczny itp.
bylbym wdzieczny za odpowiedz (ah - ja mam 512/128 w Neo zwyklym) a i czy jest stale ip? - bo w Neo jest dynamiczne (jednak jesli okres bezczynnosci sieciowej nie jest dluzszy niz 24h to ip sie nie zmienia - czyli w moim przypadku jade od listopada na tym samym)
![]() |
![]() |
|
|