Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.08.2002, 12:56   #1
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Neostrada Plus - pytanie

Hej

Jestem ciekaw czy na naszym forum sa userzy Neo Plus.
Od jakiegos czasu mam to ustrojstwo w domu i na samym poczatku wywalilem to oprogramowanie z tpsa i zastapilem je RASPPPOE - nie w celu udostepnienia ale to przynajmniej sie minimalzuje do traya w przeciwienstwie do Wonadoo.

Teraz mam pytanie czy ktos ma podobnie skonfigurowane Neo Plus i czy mu co jakis czas pada lacze (czy moze byc powodem RASPPPOE)- konieczny restart modemu. U mnie niestety tak sie dzieje co jakis czas.

Przy okazji moze ktos zna jakies rozwiazanie by po wlaczeniu kompa odrazu laczyl sie z netem bez podejmowania dodatkowych czynnosci?

No i jestem ciekaw Waszych opini o Neo - jakie osiagi jak czesto pada, co mozna poprawic i podkrecic
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.08.2002, 10:52   #2
+++LeWaP+++
Guru

Data rejestracji: 17.04.2002
+++LeWaP+++ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wydaje mi się, że Sid jedzie na Neostradzie, ale nie Plus.

Może Bas coś będzie wiedział.

Ja o tym nie mam zielonego pojęcia
Stary 13.08.2002, 11:12   #3
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
zgadza sie jade na Neostradzie - ale nic nie zrozumialem z twoich pytan wiec to chyba sie troche rozni od twojej NeoPlus - np. ja nie musialem nic dodatkowo instalowac (zadego softu), siec jest aktywna non stop (tylko sie trzeba logowac jesli jej nie uzywasz dluzej niz godzine), mam splitter i decodr SIEMENSa

chodzi cud miod i orzeszki, podkrecac sie nie da - w TPSA pracuja jednak fachowcy i potrafia przydzielic ci 256 czy 512 (jak mnie) co do bita - nie pociagniesz wiecej, ale tez nie mam problemu z wyciaganiem maksymalnych transferow

tylko ze ja mowie o ZWYKLEJ neostradzie
Stary 13.08.2002, 11:19   #4
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Cytat:
-Sid-The-Rat=&gt; napisa***322;(a)
zgadza sie jade na Neostradzie - ale nic nie zrozumialem z twoich pytan wiec to chyba sie troche rozni od twojej NeoPlus -
Tak sa roznicy Ty nie musisz sie logowac a ja mam autoryzacje przy polaczeniu. Jest to realizowane za pomoca takiego ustrojstwa Wonadoo ktore na szczescie mozna zastapic zwyklym oknem logowania PPP.
Cytat:
chodzi cud miod i orzeszki, podkrecac sie nie da - w TPSA pracuja jednak fachowcy i potrafia przydzielic ci 256 czy 512 (jak mnie) co do bita - nie pociagniesz wiecej, ale tez nie mam problemu z wyciaganiem maksymalnych transferow
tylko ze ja mowie o ZWYKLEJ neostradzie
a czy nie masz czegos takiego, ze Ci czesto pada lacze ?
bo nie wiem czy to wina prac jakie prowadzi w katowiach tepsa czy tez
cos jest nie tak u mnie - pomaga reset modemu
Stary 13.08.2002, 11:41   #5
-Sid-The-Rat=>

zdazaja sie zwieszki - raz neo nie bylo przez prawie 2 dni - cos tam robili - w kazdym razie zadko (raz na 2-3 tygodnie) i najczesciej po tym jak komp chodzi parenascie godzin bez zadnej ingerencji uzytkownikia

przy normalnej pracy - tak jak np. moja siostra rzadzila moim komputerkiem kiedy bylem out - nie ma ZADNYCH problemow - 2 tygodnie bez awarii - ogolnie jest to dobra rzezc - tylko droga jak sk.. syn
Stary 14.08.2002, 12:39   #6
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Cytat:
-Sid-The-Rat=&gt; napisa***322;(a)
zdazaja sie zwieszki - raz neo nie bylo przez prawie 2 dni - cos tam robili - w kazdym razie zadko (raz na 2-3 tygodnie) i najczesciej po tym jak komp chodzi parenascie godzin (pracuje tylko eDonkey) bez zadnej ingerencji uzytkownikia
no to by tlumaczyly bo u mnie raz na dzien jest pad ale glownie wisi tam tylko DC++ wiec to moze byc przyczyna na to wychodzi

bo faktycznie jak przez dwa dni sciagalem z FTP to nie mialem takich problemow
tylko przy braku pracy na kompie i odpalonym DC++

Cytat:
ogolnie jest to dobra rzezc - tylko droga jak sk.. syn
no tak ale dziwie sie dlaczego nie zmienisz swojej Neo na Neo +
jest tansza 191 brutto miesiecznie, przy przejsicu z Neo jest promocja a do tego dochodzi taki maly szczegolik dostajesz 512/128 czyli szybciej
a logowanie da sie okielznac i jest ok

wsumie to juz sie bawilem w rodzielaniem na siec, zakladanie ograniczen na konkretne IP w sieci i to wszystko na starym poczciwym W2k dziala jak zloto.
Jednak za kilka dni stanie linux i wtedy bedzie juz dzialalo jak platynka
Stary 14.08.2002, 18:03   #7
-Sid-The-Rat=>

czy moglbym (juz na maila) prosic o szczegoly przesiadki z neo na neoplus - chodzi mi o ceny i o techniczna czesc - jak wygladaja modemy, czy tez to idzie przez kabel telefoniczny itp.

bylbym wdzieczny za odpowiedz (ah - ja mam 512/128 w Neo zwyklym)

a i czy jest stale ip? - bo w Neo jest dynamiczne (jednak jesli okres bezczynnosci sieciowej nie jest dluzszy niz 24h to ip sie nie zmienia - czyli w moim przypadku jade od listopada na tym samym)
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: