Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Zobacz rezultaty głosowania: Jaki masz sposob na dziury?
Omijam je powolutku : | 14 31.11%
Przelatuje nad nimi 4 8.89%
Korzystam z MIXa, czyli po troche z kazdego 27 60.00%
Wszystkich głosów: 45. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 22.03.2005, 22:44   #1
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nie ma to jak coroczne dziurki i dziury...

Jak co roku pojawiaja sie ulubione dziury na drogach A jakos niedawno w teleexpresie byl reportaz na temat owych dziur i dla tego mam male pytanko. Dla tych co jednak go nie widzieli to przypomne. Reportezy nasmiewali sie, ze jesli omijanie dziur trafi do dyscypliny olimpijskiej to Polacy beda na pewno w scislej czolowce oraz, ze istnieja dwa sposoby na dziury, tj powolne omijanie slalomem oraz szybki przelot nad nimi.

A teraz pytanko co wy preferujecie

Ostatnio zmieniany przez epol : 22.03.2005 o godz. 22:47
epol jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.03.2005, 22:45   #2
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
sex oralny
Stary 23.03.2005, 11:26   #3
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez zorg
sex oralny
Nie no, tą odpowiedzą mnie rozłożyłeś..

A temat świetny, sam ostatnio bardzo często się nad tymi dziurami w Polsce zastanawiam. Zresztą, doszło nawet do tego, że na jednej ulicy wziąłem aparat cyfrowy i jadąc sfilmowałem dziury na niej. Nie wyszło może rewelacyjnie, jednak w rzeczywistości ulica wrażenie robi większe, ale coś tam widać. Chciałem to nawet wrzucić na jakiś serwerek, żeby Wam pokazać, ale nie mam żadnego. Jeśli ktoś mógłby przez kilka dni to potrzymać, to proszę o kontakt (plik około 40MB).

Ja ostatnio mało nie wpadłem w jedną dziurę, ale tak głęboką, że już bym z niej cały nie wyjechał. Zauważyłem ją w ostatniej chwili, bo dodatkowo była stosunkowo mała (jak na wrocław), bo szerokość może z 30 - 40 cm. Ominąłem w ostatniej chwili, ale zacząłem się zastanawiać, czy może przypadkiem coś z nią zrobią, zanim ktoś się tam zabije. Ku mojemu zdziwieniu następnego dnia była już załatana. Ale ku mojemu już mniejszemu zdziwieniu za dwa dni znowu była rozwalona (tak to się u nas dziury łata - kuzynek mi raz opowiadał, jak na jednej ulicy - oczywiście w godzinie szczytu w środku dnia (ulica przelotowa przez miast), żeby nie było niedomówień - jechała ekipa, zalewała dziurę czymś tam, zasypywała żwirem i jechała do następnej. Za nim jechał traktor, wjeżdzała w tą "załataną" dziurę, rozwalał wszystko i jechał do następnej. Organizacja pracy świetna, ale jaki jej cel? Hmm....

W każdym razie wczoraj widziałem, że tamta dziura załatana była na nowo. Dzisiaj zaraz będę tamtędy jechał, ciekawe, czy już jest odnowiona?

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2005, 22:48   #4
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
lubie dziury
brzydkie nalezy omijac
powabne przelatywac
gorzej ze jak juz masz na stale jadna (ktora ma kolejne jak dobrze policzyc dziury) to inne nalezy omijac
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2005, 22:50   #5
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Lepiej jednak ominac.
Takie szybkie przelatywanie juz raz mi sie skonczylo wgnieciona felga i lataniem za kupnem nowej-starej na szrocie . Co nie znaczy ze omijam wszystkie, mniejsze "przelatuje" .

W Olsztynie po roztopach to jest doslownie tragedia, szczegolnie na osiedlowych drogach. Max 40 km/h bo inaczej to mozna zawieszenie stracic .
Nie wiem moze drogowcy sa w zmowie z policja i brak latania dziur to sposob na ograniczenie predkosci

Ostatnio zmieniany przez czero : 22.03.2005 o godz. 22:52
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2005, 22:57   #6
*Vojtas*
USER FRIENDLY?

Data rejestracji: 15.02.2004
*Vojtas* zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Chciałbym za pośrednictwem tego topicu zgłosić oficjalne służbą odpowiedzialnym za utrzymanie dróg w Krakowie i okolicach, że wjazd do miasta królewskiego od strony ul. Igołomskiej uniemożliwiają wielkie kratery, (przy których Wielki Kanion w USA to pikuś). I skromnie zapytać czy nie dałoby się czegoś z tym zrobić, bo zawieszenie mojego samochodu jest już w opłakanym stanie nie wspominając już o felgach.

Liczę na jakiś odzew.

@epol topic

pozdr.
Stary 22.03.2005, 23:06   #7
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wjeżdżać w nie, robić zdjęcia i wzywać policję. Już dwa razy tej zimy wyklepywałem felgę, aż cud że się nic z zawieszeniem nie stało (chyba).

Dzisiaj wracając z Wrocławia A4, jak zwykle przed Gliwicami wjeżdża się na Motorway robioną jeszcze przez Adolfa. Są to płyty ułożone jedna za drugą, zwykle tak na zachodzie wyglądają prowizoryczne drogi, które są robione na wypadek remontu drogi właściwej. Zawsze było dziurawo, ale teraz. Tam są takie dziury że nawet TIR'ami się zatrzymują i omijają sąsiednim pasem. Nie wyobrażam sobie wpaść tam takim Tico lub Cinquecento. Od razu można samochód do sewrwisu odstawiać
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2005, 23:09   #8
smolik
8 Samuraj

Data rejestracji: 23.03.2004
smolik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zazwyczaj to staram się omijać dziury ale jak już jakąś sobie upatrze i mi się spodoba to muszę ją tzn. nad nią przelecieć.

Reputkowym skrytożercom mówimy nie!!!
smolik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2005, 23:09   #9
knydel
God Father

Data rejestracji: 29.11.2004
knydel zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A ja tam jeżdże autobusem i nie mam z dziurami problemów .

I dołączając sie do zażaleń. W Białymstoku niedawno oddali nowy tunel - taki nowoczesny, europejski ;P, ale niestety zimy nie wytrzymał i dziury też sie pojawiły.
Stary 22.03.2005, 23:22   #10
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
oczywiscie mix, chyba ze jednosladem jade to za bardzo nie przeleci

pheh to w Lezaju zrobili nam polowke obwodnicy jak na razie i przy wlotach stoja piekne tablice ze za pieniadze samarzadu i z Unii Europejskiej.... pol roku pozniej juz byla swietna dziura (obok studzienki, podmylo czy cos) z jakies 20m od takiej tablicy tak ironicznie nam mowi asfalt ze Polacy to drog robic nie umieja :nienie:

a dwa lata temu to malo kaleka nie zostalem jak sobie jade simem po zapadnieciu zmroku a tu w srodku miasta za zakretem wpadlem z predkoscia lekko wychamowanej 60-tki (ciemno i za zakretem) do dziury.... DOSLOWNIE WPADLEM W DZIURE, simson na 100% dlugosci w prawie 2metrowej dziurze... jeszcze wypelniona kamieniami byla i malo braklo a bym sie wtedy rozlozyl na powaznie......... szczesciem jakos skontrowalem i wypadlem z dziury w pozycji w miare pionowej dzieki czemu moglem jechac dalej..... masakra
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.03.2005, 00:05   #11
Stef
Guru

Data rejestracji: 26.04.2002
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Air
dzieki z ainfo, za kilka dni mam zamiar sie wybrac do wrocka i chcialem wlasnie tamtedy jechac,ale teraz zmienie trase o na motorway'a wjade w pyskowicach
Stef jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.03.2005, 08:17   #12
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Stef
Air
dzieki z ainfo, za kilka dni mam zamiar sie wybrac do wrocka i chcialem wlasnie tamtedy jechac,ale teraz zmienie trase o na motorway'a wjade w pyskowicach
dobry wybór, tam już jest normalnie. Uważaj na radarowców przed Opolem
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.03.2005, 09:56   #13
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Wlasnie gdzie te pieniadze ktore place w bezynie na drogi raczej chyba lataj dziury w budrzecie albo na wyplate prezesa orlena a dziury jak sa tak zostaly. Kolo mnie dziura 20 cm jest latana juz 3 lat i ciagle jest coraz glebsza nie dlugo dojdzie do Chin choc co roku ja lataj normalnie mozna sie zalamac . Najlepiej kupic sobie dobra terenowke albo czolg do jazdy po asfalcie ale paranoja

Ostatnio zmieniany przez legion : 23.03.2005 o godz. 11:19
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.03.2005, 10:37   #14
47
Veni, Vidi, Vici.

Data rejestracji: 03.11.2003
47 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak pare lat temu położyli piekna droge u mnie to była piękna do pierwszego deszczu, potem juz jej nie było, a budowanie zajeło im jedynie 11lat (most + 1 km drogi)
Dzieki dziurom ja testuję swój czas rekacji i zdolności do gwałtownych manewrów .
Pozdrawiam

Hitman Blood Money

Moj status w Americas Army
47 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.03.2005, 12:12   #15
Stef
Guru

Data rejestracji: 26.04.2002
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jaki cel
zeby ekipa remontowa miala caly zcas co robic....jakby zrobili porzadna droge, to jedyne co to by im pozostalo, to sprzatanie ulic....

PS. gdzie sa radarowcy kolo opola?
Ew. gdzie na drodze gliwice-wroclaw i w samym wrclawiu sa fotoradary
Stef jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: