Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.12.2004, 15:07   #1
Magda
Angel

Data rejestracji: 14.07.2002
Magda zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Komunikat w XP

Od jakiegoś czasu, kiedy chcę otworzyć plik w formacie .mpeg to wyskakuje mi taki komunikat jak niżej. Potem obojetnie co klikam to filmik się otwiera i działa normalnie. przy plikach .avi tego problemu nie ma. Kodeki sa najnowsze, program do odtwarzania nie jest istotny bo dzieje się tak na każdym. Wie ktoś o co tu chodzi?
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Komunikat w XP-komunikat.jpg  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.12.2004, 20:29   #2
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.

Data rejestracji: 25.06.2002
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wydaje mi sie ze wgrałaś jakiegos KODEK PACK`a.Miliion kodekow w jednym. Sprobuj odinstalowac wszystkie kodeki do divx/xvid/rmvb/matroska i itp. i zainstaluj ffdshow, divx3, ac3, rmvb i matroska
Stary 01.12.2004, 20:36   #3
Magda
Angel

Dokładnie tak. K-Lite Codec pack.

EDIT:
Odinstalowałam tego packa, zrobiłam restert, ale dalej pojawia się to okienko i po anulowaniu leci materiał .mpeg

Ostatnio zmieniany przez Magda : 01.12.2004 o godz. 21:22
Magda jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.12.2004, 23:31   #4
Zelea
I have got my own WORLD..

Data rejestracji: 03.11.2002
Zelea zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a jaka wersje i w jakiej wersji BASIC ? STANDARD ? czy FULL ? zainstalowalas tego k-lite ??

jeszcze usun wszystko z rejestru... zeby naprawde nic nie zostalo... samo odinstalowanie w polowie przypadkow z roznycmi programami nie daje za duzo...
pozdro
Zelea jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.12.2004, 08:58   #5
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Magda
Od jakiegoś czasu, kiedy chcę otworzyć plik w formacie .mpeg to wyskakuje mi taki komunikat jak niżej. Potem obojetnie co klikam to filmik się otwiera i działa normalnie. przy plikach .avi tego problemu nie ma. Kodeki sa najnowsze, program do odtwarzania nie jest istotny bo dzieje się tak na każdym. Wie ktoś o co tu chodzi?
Z komunikatu wynika, że problem jest związany z Builderem Borlanda. Wydaje mi się, że coś przechwytuje i chce debugować. Podobne rzeczy dzieją się przy Visualu niekiedy.

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.12.2004, 09:32   #6
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
zobacz w typach plikow powiazania i wywal te wizaca mpeg z borlandem, zostaw tylko domyslne powiaznie mpeg do programu odtwarzacza (opcje folderow -> typy plikow)
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.12.2004, 10:31   #7
dariusz46
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 29.10.2004
dariusz46 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A mi sie z daje ze zainstalowałes jakis program z rodziny delphi i tam jest jakis program
kyóty prubuje sie wlaczyc gdy właczas jakis plik z ro.. mpeg
dariusz46 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.12.2004, 03:04   #8
Magda
Angel

Ale ja nie mam katalogu programu cbuilder w program files jak pokazuje w tym okienku
Stary 03.12.2004, 11:30   #9
Magda
Angel

Cytat:
Napisany przez nimal
zobacz w typach plikow powiazania i wywal te wizaca mpeg z borlandem, zostaw tylko domyslne powiaznie mpeg do programu odtwarzacza (opcje folderow -> typy plikow)
Powiązania sa z Sub-Editem
Stary 03.12.2004, 11:43   #10
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a sprubuj "odwiazac" od subedita i z jego menu powiaz ponownie? moze to jakis glupawy blad
moze to byc kwestia powiazania nie typu plikow a biblioteki dekodujacej mpeg - sprobuj dekodowac przez libavcodec z ffdshow i potem odwrocic zmiane - spowrotem?
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.12.2004, 21:21   #11
Magda
Angel

Zrobiłam! Przeanalizowałam programy instalowane ostatnio i padło na Nokia Multimedia Converter Pro. Po jego odinstalowaniu wszystko jest ok.

Dzięki za próby pomocy!

Twoje uprawnienia: