Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.10.2004, 13:33   #16
Pagerus
.: Zapracowany :.

Data rejestracji: 23.01.2003
Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez bakupl
Ściągnać client/server NFS:U LAN... cośtam (sorka nie pamiętam) no i w client wpisać ip servera i jazda
włanczasz tryb online i masz pokój LAN Room i tam wbijasz, jak nie pasi to tworzysz nowy i jazda!

PS: Lipa ta strona
Fakt - strona lipna...
A NFS:U LAN cośtam to pewnie na Google znajdę, nie? IP servera? - nie bardzo jestem biegły w graniu online - co wpisać jako IP servera? Sorki za lamerskie pytanie...

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.10.2004, 14:08   #17
bakupl
Banned

Data rejestracji: 29.03.2004
bakupl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
A NFS:U LAN cośtam to pewnie na Google znajdę, nie? IP servera? - nie bardzo jestem biegły w graniu online - co wpisać jako IP servera? Sorki za lamerskie pytanie...

Jeśli grasz przez LAN to w IP Servera musisz wpisać IP server'a. Czyli jakgdyby adres servera... (czyli załużmy że ... Założył go Twoj kolega w sieci który ma IP - 10.21.1.67 to w polu IP Servera wpisujesz 10.21.1.67 ... Ale On musi miec cały czas uruchominego servera (ta aplikacje server)...pokój możesz nawet Tyzałożyć... dalej to sobie chyba poradzisz....

Jak ma sprawdzić jakie ma dana osoba IP która ząłożyła server?

START > URUCHOM > cmd (wpisujemy samo "cmd").... i sie otworzy takie jakgdyby okienko dosowe (linia komend..) a w niej wpisujemy ipconfig. I bodajże pierwszy adres od góry to jest IP (tego komutera na którym co sprawdzasz)... i jeśli to jest IP komputera Twojego kolegi i on zakłada serwer powiedz żeby Ci je podał, a Ty je wpisz w polu IP Servera, zatwierdź włacz NFS:U... Play Online, Twórz konto, wbijaj i graj. Jesli chcesz na nie oryginale grac w necie w nfsu musisz za każdym razem zakładać konto na w playonline... Ale żeby grać w necie, moi koledzy musieli odpalac aplikacje server (tą do grania w lanie) i nic więcej i już widzieli wszystkie pokoje i gry w nich i mogli spokojnie na nich grać... Jak jest naprawde jak sie gra przez internet to niewiem bo mam legal i nie mam problemów... Ale przez lan na pewno tak ja mówiłem a w necie na 99% tak jak mówiłem i to bez żadnych patchy, ale zalecam update do wersji 1.4!

POZDRAWIAM, miłej lektury
bakupl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.10.2004, 14:13   #18
Pagerus

Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez bakupl
Jeśli grasz przez LAN to w IP Servera musisz wpisać IP server'a. Czyli jakgdyby adres servera... (czyli załużmy że ... Założył go Twoj kolega w sieci który ma IP - 10.21.1.67 to w polu IP Servera wpisujesz 10.21.1.67 ... Ale On musi miec cały czas uruchominego servera (ta aplikacje server)...pokój możesz nawet Tyzałożyć... dalej to sobie chyba poradzisz....

Jak ma sprawdzić jakie ma dana osoba IP która ząłożyła server?

START > URUCHOM > cmd (wpisujemy samo "cmd").... i sie otworzy takie jakgdyby okienko dosowe (linia komend..) a w niej wpisujemy ipconfig. I bodajże pierwszy adres od góry to jest IP (tego komutera na którym co sprawdzasz)... i jeśli to jest IP komputera Twojego kolegi i on zakłada serwer powiedz żeby Ci je podał, a Ty je wpisz w polu IP Servera, zatwierdź włacz NFS:U... Play Online, Twórz konto, wbijaj i graj. Jesli chcesz na nie oryginale grac w necie w nfsu musisz za każdym razem zakładać konto na w playonline... Ale żeby grać w necie, moi koledzy musieli odpalac aplikacje server (tą do grania w lanie) i nic więcej i już widzieli wszystkie pokoje i gry w nich i mogli spokojnie na nich grać... Jak jest naprawde jak sie gra przez internet to niewiem bo mam legal i nie mam problemów... Ale przez lan na pewno tak ja mówiłem a w necie na 99% tak jak mówiłem i to bez żadnych patchy, ale zalecam update do wersji 1.4!

POZDRAWIAM, miłej lektury
Fakt - było co czytać Ale nieco mi wyjaśniłeś - dzięki Przy najbliższej możliwej okazji poleci do Ciebie Reputation
Jeśli chodzi o grę sieciową to po prostu chcę pograć z bratem, który ma komp za ścianą Ale mamy kompy w sieci LAN. Rozumiem, że muszę u niego sprawdzić jego IP. A przy okazji jeszcze takie pytanko - czy żeby grać w sieci LAN a nie online to czy potrzebuję się rejestrować? Czy rejestracja jest wymagana jedynie do gry w necie?
Stary 27.10.2004, 14:19   #19
bakupl
Banned

Data rejestracji: 29.03.2004
bakupl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Musisz się rejestrowac i jak grasz przez lan i jak grasz przez neta...

Ja mam pytanie... Masz neta rozdzielonego tak?

1PC - II karty sieciowe
2PC - I karta sieciowa...

I 1PC > pC > net i pc > pc2 a
2PC < 1PC??

??
bakupl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.10.2004, 14:26   #20
Pagerus

Ja mam tak modem dostępowy ----> router ----> switch ----> od switcha do 3 kompów

Twoje uprawnienia: