![]() |
Cytat:
oprócz tego sięgnij do Kodeksu Cywilnego i powołaj się tam na definicję "oferty handlowej" piszę teraz z głowy, więc musisz sobie to sprawdzić ;) OFERTA - poważna propozycja zawarcia umowy określająca co najmniej istotne postanowienia proponowanej umowy np. przedmiot ofert, cena, czas i miejsce zawarcia umowy, sposób zapłaty zerknij też do artykułu 543 najważniejsze skutki złożenia oferty: /te co nas teraz najbardziej interesują ;)/ - oferent jest związany ofertą, tzn. nie może się wycofać ze swojej propozycji i od momentu złożenia traci możliwość wpływu na zawarcie umowy /to chyba najbardziej nas teraz interesuje/ - w przypadku złożenia oferty - pozytywna odpowiedź oblata jest zawarciem umowy /i to również jest ważne w tej sprawie/ zerknij też do artykułu bodajże 71(?) /nie mam pewności co do tego który to artykuł :mruga:/ - tam jest chyba określone co nie jest ofertą, ale wydaje mi się że w przypadku sklepów internetowych wystawienie ceny na stronie jest na pewno ofertą :) sprawdzić nie zaszkodzi :mruga: postrasz ten sklep ich własnym regulaminem, Kodeksem Cywilnym a na koniec UOKiK || myślę, że będą Ci jedli z ręki :D powodzenia! :spoko: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:46. |