![]() |
dziwne ze az 1500zeta za ''ku## m#ć'' .Wydawalo mi sie ze wg taryfikatora jest od 50 do 500zl albo 20godzin prac społecznych -za przeklenstwo w miejscu publicznym.Jesli to prawda z tym 1500zl to sa po##ni.Ciekawe jaką kare wymierzyl by sedzia w sadzie grodzkim jakby dowiedzial sie ze dostalem 1500zl za jakies przeklenstwo???
|
Ciekawe czy policjanci slowo "pies" tez beda traktowac jako przeklenstwo. Sadze ze tak :blee:
|
Cytat:
Cytat:
|
A może tak: odmówić przyjęcia mandatu --> sprawa do sądu grodzkiego --> odbędzie się najwcześniej za 5 lat albo i nie, z powodu niskiej szkodliwości społecznej, bądź też przedawnienia. :>
|
Cytat:
|
Może ściągnąć dopiero po wyroku, a wyrok może będzie, może nie, przecież opieszałość sądów w Polsce jest powszechnie znana i występek może się przedawnić zanim trafi na wokandę. :taktak:
|
Cytat:
|
Jaki wyrok dostałeś przestępco? :mruga:
|
Nie długo zaczną dawac mandaty za korzystanie z telefonu komórkowego w miejscu publicznym bo TPSA pada przez to. ;p Nikt niechce z budek telefonicznych korzystać ||:D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
ale wiem za co mnie zamknel za to ze madatu nie chcialem i jeszcze zaczolem pyskowac :idea: |
Na pewnoby cię nie zamknęli, gdybyś nie pyskował.
A tak, to poniosłeś niewielkie koszty i masz co opowiadać przynajmniej. :D :piwo: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:07. |