![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
-=| GodFather |=-
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() ![]() |
ok, nawet jesli wystawi, to zawsze mozesz napisac do allegro z prosba o jego uniewaznienie.
Po odpowiednim uzasadnieniu i powolaniu sie na regulamin nie powinno byc z tym zadnego problemu. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No tak, tylko jest problem: allegro nie uniewaznia komentarzy(ich regulamin
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Poniekąd. Samo w sobie, że tak powiem nie, ale istnieje możliwość unieważnienia za zgodą obydwu stron. Szczegółów nie znam, ale komentarz zostaje wtedy skreślony (bardziej przekreślony, bo lekko widoczny jest nadal) i chyba nie wlicza się w system punktowy.
![]() |
#19 |
Guru
Nie trzeba wystawiac, jest opcja przy zwrocie prowizji, ze kupujacy nie otrzymal licytowanej ilosci przedmiotow i to jest powodem zwrotu,ale sprzedajacy jak jest swinia to i tak moze wystawic negatywa.
Co do uniewaznienia to musza sie zgodzic obie strony, allegro nie ingeruje w to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
od negatywa jednego jeszcze nikt nie umarł , w szczególności że możesz opisać za co czerwone poszło
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Odnowiony Cyfrowo
fack. teraz ja mam problem , rozpiszę się tu bo myślę że tu będzie dobrze a jak nie to niech ktoś przeniesie tam gdzie będzie dobrze
![]() w piątek w nocy jakiś **ujek wywalił mi tylną szybkę w cytrynie , taki malutki trójkąt klejony do uszczelki wkładany w karoserie na sznureczek ![]() no i z powyższym zakupiłem szybę na alledrogo tu na tej pięknej aukcji dowiedziawszy się oczywiście wcześniej że zarówno szyba jak i uszczelka są w 100% sprawne no i dziś przyszło wszystko ładnie kurierem no i patrze a uszczelka jest wycięta nożem od wewnętrznej strony tam gdzie sie trzyma karoserii od wewnątrz dzwoniłem już do szrotu i koleś jedyne co mi mógł powiedzieć to to, że na aukcji jest wystawiona szyba i jest cała no i uszczelka z widocznej strony na zdjęciach też jest ok ... juz wysłałem maila do działu reklamacji... ale obawiam się że gówn.. zdziałam w sumie to mam stara dobrą uszczelkę i podejrzewam że da się ją wyczyścić i wkleić tę kupioną szybę na sylikon ale ja kupiłem komplet żeby sie nie babrać... jakieś rady i porady Panowie i Panie? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Na aukcji nie ma informacji, że szyba i uszczelka są w porządku - można było poprosić sprzedawcę wcześniej, żeby swoje słowa potwierdził dodając do aukcji tekst "oczywiście towar w 100% ok" lub coś w tym stylu. W obecnej sytuacji nie ma niezgodności towaru z umową - na aukcji nie ma ani słowa o uszczelce.
Jeśli się mocno uprzesz, to przecież masz 10 dni na odstąpienie od zakupu...
![]() |
#23 |
No ale w sumie oni nie piszą, że sprzedają komplet, tylko że szybę... Chyba że ślepy jestem... Dzwoniłeś "w razie wątpliwości"?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Odnowiony Cyfrowo
tak dzwoniłem , zapewniono mnie że szyba jest z uszczelką i jest to w 100% sprawny komplet.
Co miałem prosić o zdjęcie z drugiej strony uszczelki ?skoro koleś poinformował mnie że jest ok to jest ok to w końcu oni są fachowcami i chyba wiedzą co sprzedają, najwyżej pokombinuje .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
the one
CDRinfo VIP
Nie przy licytacji..
![]() |
#26 |
Opcja 'kup teraz' to nie licytacja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
the one
CDRinfo VIP
Ok, faktycznie większość aukcji ma z "Kup teraz". Nie zwróciłem uwagi, że to już zakończona aukcja.
W takim razie masz normalnie 10 dni na zwrot i nie musisz się z nikim dogadywać. Inna sprawa, że koszty wysyłki wyniosą cię połowę tego, co chciałeś kupić...
![]() |
#28 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.03.2010
![]() |
Cytat:
![]() ![]() pozdrawiam prawie prawniczka marionetka ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
marionetko,
mój wywod zbytnio zagmatwałem. Potem znalazłem prostszą drogę, ale już nie prostowałem, czekając co powie rzecznik. Ale skoro loki nic nie pisze, może Ty powiesz czy miałem rację co do meritum sprawy i podasz swój tok rozumowania (zapewne bardziej przejrzysty ![]() A co do samodzielnego stosowania przepisów: kilka sądowych wtop zaliczyłem, ale też np. SA pozytywnie rozpatrzył moje zażalenie a póżniej apelację od wyroku SO (wydział cywilny). Inna sprawa co z tym zrobił SO, ale i tak ostatecznie wygrałem, bo zacząłem szukać błędów przeciwnika, a nie sądu. A wtopy też mnie czegoś nauczyły. Chylę czoła twej pięknej profesji, ale czasem trzeba samemu pomyśleć; takie życie, brak pieniędzy na dobrych prawników. Powodzenia w przyszłej pracy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Guru
Nic nie odpisal
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Śmieszne teksty... | MacGyver | Humor | 4413 | 07.12.2024 16:39 |
Ciekawe powiedzenia, cytaty, śmieszne stwierdzenia | andrzejj9 | Humor | 34 | 16.03.2019 15:39 |
Funny fotos, kawaly... itp. - jeszcze sie tak nie usmialem :) | Kasprzak | Humor | 4225 | 11.07.2005 12:59 |
Teksty nauczycieli | Tribunal | Off topic | 47 | 11.04.2004 22:39 |