![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ten jeden krzywo zjechany klocek daje do my***347;lenia, reszta wydaje sie jeszcze do jazdy na d***322;ugo.
Mechanicy cz***281;sto nie trac***261; czasu na takie duperele, wymieniaj***261; i kasuj***261; za us***322;ug***281; a tu trzeba si***281; zastanowi***263; dlaczego tak si***281; dzieje. Z tego co piszesz, tak masz d***322;ugi czas i ju***380; na kolejnych klockach. Musisz znale***378;c przyczyn***281; tego. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no musze i to koniecznie, zobaczymy czy pomogo wasze zalecenia jak nie dalej bede szukal
![]()
![]() |
#18 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
jak się na to patrzy to nie może chodzić leciutko. całość do czyszczenia i nasmarowania. płyn wymienia się co 2 lata więc spoko.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guru
prometeusz
![]() ![]() ![]() Wlasnie wrocilem z garazu. Jednak dobrze pamietalem, po poluzowaniu i wyjeciu klockow - chodzi po tym sworzniu jak marzenie. Zero rysek zadarc. Na wszelki wypadek wyjalem cale wuczyscilem w srodku i ponownie zalozylem nasmarowawszy. I jeszzce k ![]() Znajomy mi mowil ze moge miec sworzen przegiety wzgledem reszty i z tad te jaja.( sam nie powraca) A naprostowac sie tego nie da tylko wymiana na nowy bo to odlew. ![]() Tak czy siak za kilka dni znow podniose auto i zobacze jak sie kreci kolo, teraz troche ocieralo( przed robota). Zdjec dzis nie bedzie wygladam jak kominiarz, a raczej ![]() ![]() Szkoda bylo by aparat brudzic.
![]() |
#20 |
Guru
wiecie ile te gumki kosztuja - 112PLN
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#21 | |
PiwoWar
Data rejestracji: 01.12.2003
![]() |
Cytat:
jak zrobisz zaciski porządnie to będziesz miał spokój ma lata a klocki do wymiany bedą za lat np. 3. jak zostawisz jak jest teraz to będziesz zmieniał kloce co 6 miesięcy jak do tej pory ![]() tak na dobrą sprawę to potrzebujesz gumki ma jedna stronę, bo na druga to cały zacisk trza zmienic bo pokrzywiony ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Guru
Igloo tylko jaka ja mam gwarancje ze wymiana samego zacisku ( pewnie klika stow)okaze sie moja przyczyna, a jak bedzie to zacisk + jeszcze ten element w ktorym jest cylinderek( to pewnie snow kolejne kilka stowek)
Pamietaj ze tak mialem od nowisci auta ![]() edit jesli spzedam np auto do 3 lat to jest to dla mnie nieoplacalne
![]() |
#23 | |
Zdezorientowany
Zlotowicz
Data rejestracji: 08.05.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Guru
pewnie ze moge - tylko skoro w nowym aucie takie mialem to bez gwarancji przynajnmniej rocznej nie kupie.
Pzrecierz tez moze byc pokrzywione - tego nie widac, to wychodzi podczas uzytkowania Teraz to tylko zastrzelic mechanika co mi wczesniej zmienial wkladki jak byl jeszcze na gwarancji - przecierz to bylo oczywiste ze cos musi byc nie tak z tymi zaciskami
![]() |
#25 |
PiwoWar
Data rejestracji: 01.12.2003
![]() |
@prometeusz do wymiany masz prawdopodobnie nie sam zacisk ale ten element, w kt***243;rym zacisk "p***322;ywa"
na tym zdj***281;ciu wygl***261;da jak by sworze***324; by***322; wygi***281;ty
![]() |
#26 |
Guru
posprawdzam wiec ceny i jak nie za duzo to bedzie w sklepie to pewnie wymienie
![]()
![]() |
#27 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Taki zacisk hamulcowy to na kazdym szrocie powiniene***347; dosta***263;. Wystarczy ***380;eby***347; mia***322; mo***380;liwo***347;***263; obejrze***263; tarcz***281; hamulcow***261; (no mo***380;e z klockami) od kompletu.
Taka wada jak w twoim przypadku, to naprawd***281; rzadko***347;***263; i pewnie by***322;a ju***380; fabryczna. Zdarza si***281;. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Guru
Tak - przez ten okres - wymienialem na przemian. Tak wiem niezgodnie z zasadami
![]() Ele przy chamowaniu tego nie odczulem by lylo gorzej, wymienialem co pol roku. W koncu sie ustatkowalo - 6mies jedna strone - potem druga ![]() I przed wyjazde do wawy jak wymienialem sprawdzalem gr tarcz - Kurde 9mm - czyli ponizej min. Po powrocie czekam mnie wiec juz druga wymioana tarcz w tym aucie ![]() Jak ja uwielbiam wymieniac tarcze i klocki ![]() ![]()
![]() |
#29 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Kup sobie wreszcie jaki***347; samoch***243;d.
![]()
![]() |
![]() |
#30 | ||
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
Cytat:
![]() ![]() To by oznacza***322;o ***380;e klocki wymienia si***281; tylko pare razy przez ca***322;e ***380;ycie auta edit: no faktycznie niekt***243;rym tyle wytrzymuj***261;. dziwne myslalem ze klocki sie dosc czesto wymienia ... ale to troche dziwne bior***261;c pod uwage parametry dobrych klockow Bosha Cytat:
fajny artyku***322; http://www.ebcbrakes.pl/samochody/testklockow.html Ostatnio zmieniany przez sobrus : 11.04.2008 o godz. 13:36 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|