![]() |
Najciekawsze jest to, ze nie bedzie mozliwosci wyboru z tego co wyczytalem.
Za to interesuje mnie co bedzie z paliwem ktore ja tankuje. Do swojego auta leje tylko V-Power Racing 99+ ktora nie jest dotykana w naszym kraju i w 100% pochodzi z importu. Dzwonilem do Shella na infolinie i rozmawialem z gosciem. Facet zapewnial, ze Shell zrobi wszystko by ich sztandarowy produkt nie zostal popsuty. Ciekawe czy te benzyne beda "uzdatniac" jakims syfem czy tez nie. Jezeli bedzie zawierac roslinne dodatki to przestane kupowac na Shellu i placic po 4.19 za litr. Zaczne jezdzic po paliwo do czech chodz mam do granicy 70 km. Poza tym to chyba mi sie juz skonczyla gwarancja na silnik wiec w tym aucie co mam teraz nie odbiore mi gwarancji za lanie biopaliwa. Za to jak kupie nowe auto to moze byc ciekawie. |
niech sobie wsadza w dupe te biopaliwa, bezyne teraz trzeba bedzie takowac u Czechow, bo po tej z biopaliwami czlowiek napedzi tylko koniunkture warsztata samochodowym ((
|
Tamat podpisanej ustawy o biobaliwach jest następnym przykładem totalnego syfu jaki mamy w naszym pięknym kraju - powoli nerwów mi nie starcza, żeby ze spokojem patrzeć na to wszystko. W tym cholernym kraju wszystko jest możliwe, ewidentnych przestępców na dysponowanych stanowiskach skazuje się na rok więzienia i wprowadza ustawy które w swojej formie mogą funkcjonować tylko kilka miesięcy - być może te kilka miesięcy pozwoli dorobić się jakiemuś zafajdanemu lobbyście.
Ludzie ten kraj to porażka - w końcu trzy rozbiory do czegoś zobowiązują. |
Ale popatrz. Przez biopaliwa silniki będą się niszczyć, przecież w benzynie będzie prawie 5% tego czegoś. A firmy motoryzayjne będą mieć zarobek. Przecież silnik trzeba naprawić.
Pozdro;) |
No to beda biopaliwa! Ale na jakis warunkach!
Dzis z rana na onecie kolejny artykul o polskim kretynizmie:
http://info.onet.pl/829579,11,item.html Nasz prezydent podpisal ustawe o biopaliwach... nie bede sie szczegolnie rozwodzil do czego to sluzy, tym bardziej ze podobne dyskusje juz chodzily na forum... pewnie wiekszosc z was i tak wie jak dziala te rzepako - paliwo... ale kwestia wpływów finansowych, które przy podpisania tej ustawy popłyną do określonych kieszeni (Guzowaty wybudowal swoja najwieksza inwestycję w Polsce i zapewne to on będzie potentatem w produkcji biokomponentów). Z paliwem to u nas gorzej już być nie może - te paliwo które mamy w dystrybutorach na stacjach paliw jest już z domieszką jakiegos syfu, tyle że troche innego. Potwierdziły to niezależne badania, stacje paliw ktore stosowaly takie "dolewanie" napietnowano w necie, czy to dalo jakis efekt? ano taki ze pewne osoby które po dlugotrwalym tankowaniu musza wyłożyć kilkaset złotych u mechanika na ponowne oczyszczenie silnika z substancji, którą powszechnie w Polsce nazywamy paliwem. :nie: :klnie: pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:09. |