Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.11.2003, 12:56   #31
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez grzeniu
PS Osobiscie nie podzielam opinii BD o shellowskiej v-power, moja toyota nic lepiej na tym nie chodzi, za to dwusuwy odmawiaja wspolpracy (mam 2 - kosiarke i opryskiwacz), spala kazde swinstwo byle nie bylo to v-power hehe. No i ta roznica w cenie....
ja mam tylko seata z zeszlego roku
jak zaleje 95 to nie sa sie jezdzic auto sie dlawi i dzwoni silnik
jak zaleje 98 auto jezdzi poprawnie chyba, ze paliwo jest jakies lewe ...

Jak zaleje Vpower (ta sama cena to 98 na innych stacjach) to auto jezdzi jak na dobrej 98 a nawet lepiej. Do tego faktycznie spada spalanie o ok 1 litr. Na tej benzynie jezdzi rowniez moja matka (Mazda 323f) i objawy sa podobne. Mniej pali, silnik pracuje rowniej a autko jest jakby bardziej dynamicznie.

Jak zaleje Vpower racing 99+ (4.19 za litr) to moje auto jezdzi jak rakieta. Zbiera sie wysmienicie, przynajmniej o 1 litr na 100 km mniej pali. Bez problemu przekraczam 200 km/h co nie jest mozliwe na zwyklej benzynie 98.

Ciekawostka jest fakt, ze serwis Seata zaleca do mojego modelu ladnie paliwa min. 98 oktan.
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.11.2003, 13:24   #32
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
zaloze sie ze mr. president i cala ta banda/gang/mafia beda smigac limuzynami za gruba kasiore na zwyklym paliwku (moze i z tych calych rezerw)
oni chyba wyznaja zasade: "po pierwsze nie szkodzic.......... sobie"

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.11.2003, 15:23   #33
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Nol
BD, a nie orientujesz się może czy shell też będzie chronił swoją ropę? Bardzo by mi się to przydało...
heh - widzisz z tego co mi wiadomo (czytalem kiedys na jakies ekologicznej stronie), to biokomponenty sa juz w olejach napedowych od jakiegos dluzszego czasu.
Cytat:
Napisany przez BD
Interesuje mnie zabranie mozliwosci wyboru to dzialanie niezgodne z konstytucja. Jezeli tak to moze powinien powstac obywatelski ruch majacy na celu zgloszenie tego faktu do NSA a jak zajedzie potrzeba do inych trybunalow poza granicami Polski.
NSA nie ma tu nic do gadania. Ustawe moze uchylic trybunal konstytucyjny, ale to prezydent moze skierowac ustawe do TK, przed jej podpisaniem. Teraz to tylko trzeba czekac az ustawa wejdzie w zycie i potem az trybunal sie nia zajmie na czyjs wniosek i ja uchyli, to ustawa ustawa bedzie obowiazywac. Wtedy to juz nie wiadomo czy da sie bedzie to jeszcze jakos odkrecic.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.11.2003, 19:12   #34
RiT2
Wymiatacz

Data rejestracji: 04.10.2001
RiT2 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam!
Poludniowa Polska bedzie tankowala w Czechach!!! Tankowalismy wódke przez 10 lat az te barany w rzadzie zrozumialy, ze wystarczy zmiejszyc akcyze, bedziemy tankowac benzyne, az sie wszystko wyjasni. Ja juz od sierpnia tankuje w Czechach. Jakosc i cena zdecydoweanie lepsza niz u mnie!!!

http://www.g.lubawka.cal.pl
RiT2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.11.2003, 21:53   #35
Nol
TDI
Zlotowicz

Data rejestracji: 23.09.2001
Nol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
heh - widzisz z tego co mi wiadomo (czytalem kiedys na jakies ekologicznej stronie), to biokomponenty sa juz w olejach napedowych od jakiegos dluzszego czasu.
Pawelblu, ja sie w miare orientuje w temacie - problem polega nie na tym, ze dodaja do paliwa tylko biokomponenty, ale sprawa wygladać teraz będzie tak, że będą i biokomponenty i dolewki ze stacji. A to już nie jest dobrze. Tak to przynajmniej (sic!) były te dolewki ze stacji. A biokomponentami się tak nie przejmuję (ale tymi czystymi), bo taki gość ma Passata 1.9 TDI '97, czyli taki, jak mój, mieszka w Szczecinie i już chyba ze dwa lata tankuje biopaliwo, ale w Niemczech I tu jest haczyk. Auto mu śmiga tak samo dobrze i ponoć nic się nie stało. Problem jest tylko w tym, że polskie biopaliwo nie równa się niemieckiemu.

A tak w ogóle to po Cieszynie jeżdżą podobno autobusy MZK (te nowe) na samym rzepaku i nic im się nie dzieje. Tylko frytkami podobno ciągnie. Wąchałem, zle frytek nie czułem - ale Diesel czysty to to nie był.

Ostatnio zmieniany przez Nol : 19.11.2003 o godz. 22:22
Nol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: