Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 04.04.2006, 12:10   #16
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter
no to pozostaje mi wierzyć, bo yahol zabił mi ćwieka i się zastanawiam...a że mój komp zaczyna się sypać i w ciągu kilku miesięcy muszę dziada wymienić to myślę już wcześniej.....
Nie mam cwiekow, wiec jak moglem ci zabic??
Chodzi wylacznie o to, aby dysk na kontrolerze SATA byl widoczny w BIOSie plyty, tak jak dyski ATA na kontrolerach IDE.
90% procent wspolczesnych plyt i kontrolerow ma te wlasciwosc.
Z tego co sprawdzilem tylko kontrolery NVidii nie potrafia tego zrobic i sa z tym seki (wrecz z prawidlowym zaisnatalowaniem i obsluga kontrolera)
(na plytach Gigabyte mialem z tym trudnosci wrecz kosmiczne)
I druga rzecz:
-w momencie przywracania systemu na plycie z beckupem juz masz sterownik do kontrolera i jest on (kontroler) traktowany jako natywny. Wiec problem znika.
Jest problem gdy musisz podac zewnetrzny sterownik do kontrolera w momencie przywracania - wlasnie NVidia to ma.
Jak jest z innymi plytami - nie wiem, ani AsRock, ani Soltek, ani Asus (z jednym wyjatkiem) nie robily problemow. Tylko wlasnie Gigabyte na NVidii.
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: