![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
nowe promocje w Heyah???
witam od wczoraj (tj. 18.X.2004) zaczynają pokazywać się nowe reklamy z heyah!!!
czyżby kolejna obniżka cen ![]() jeśli ktos coś wie na ten temat niech da znać pozdro
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... być może będzie odpowiedź na 54gr/min wewnątrz samych-swoich.
|
|
|
#3 |
|
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
na portalach komórkowych narazie cisza....
54gr/min wew. samych swoich to nic szczególnego ponieważ naliczanie sekundowe zaczyna sie dopiero po pierwszej minucie rozmowy, chociaz wszystko zależy od tego ile kto gada pzdr
|
|
|
#4 | |
|
Forumator
![]() |
Cytat:
no ale cóż reklamy w TV już są wiec to kwestia dwóch , trzech tygodni i ceny pójdą w dół - tym bardziej że już kiedyś (w Biznest Informacjach) wspominali że od listopada mają być kolejne obniżki we Wszystkich sieciach komórkowych - ciekawe jak to będzie wyglądać w praktyce!! pozdro
|
|
|
|
#5 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
Cytat:
Ale z tego, co czytałem, to nowe taryfy mają dotyczyć Klientów abonamentowych, bo sami stwierdzili (Era i Plus), że Klienci abonamentowi zostali zaniedbani w porównaniu do Klientów pre-paid. Czekam tych obniżek, bo szlag mnie trafia, jak patrzę na cenę minuty u siebie w abonamencie po wyczerpaniu tych z puli abonamentu. Kpiny... 1.61zł (brutto) chyba, podczas, gdy w pre-paid to jest ok. 80gr i w dodatku naliczanie jednosekundowe !! Coś mi się wydaje, ze na 100% będą niezłe obniżki, bo ostatnimi czasy (przynajmnie ERA) wydzwania do swoich Abonentów (nawet do tych, co mają do końca umowy nawet pół roku) i oferują od ręki przedłużenie umowy o kolejne 2 lata na preferencyjnych warunkach. Do mnie też dzwonili i do moich znajomych, którzy mają Erę, więc wiem to na pewno. Proponują wszystkim umowę na 2 latka, do tego przez cały okres trwania umowy opłatę w wysokości połowy abonamentu i dorzucają gratis 25minut co miesiąc (przynajmniej w abonamencie MEDIUM 40). Dodatkowo za 1.22 brutto miesięcznie proponują naliczanie jednosekundowe i z jednym z wybranych numerów w Erze zniżkę 93% na wykonywane połączenia. Warunki niby dobre, ale z tą umową na 2 lata, to niech się w du** pocałują. Na rok, to bym podpisał. Właśnie po ich nachalności i starania się uwiązania Klientów na kolejne 2 lata przy obecnych, drogich stawkach za połączenia wnioskuję, że coś się szykuje w niedalekiej przyszłości. Zresztą zawsze proponowali przedłużenie umowy o kolejny rok. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
A tak swoją drogą, do dzisiaj nie dostałem rachunku za poprzedni miesiąc (normalnie przychodził ok 5-7). Może to w ramach tej promocji Ery?
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ale obniżka cen z pre-paidów musiała się w końcu przenieść i na post-paidy. Zresztą nawet już teraz naliczanie sekundowe jest standardem również i tutaj. Co prawda jeszcze tylko w ofertach businessowych, ale lada chwila pewnie i w zwykłych. Różnice pomiędzy pre i post-paidami powoli zaczynają się zacierać i w ciągu najbliższego miesiąca lub dwóch (a podejrzewam, że w ciągu kilku dni, bo jutro ERA ogłasza coś nowego, a i IDEA, jak wiem z dość wiarygodnych źródeł też już ma coś przygotowane). Sam w poprzednim tygodniu chciałem już podpisać umowę z IDEĄ. Wybrałem sobie telefon i całkiem ciekawą ofertę, ale w ostatniej chwili dowiedziałem się, że lepiej będzie jeszcze poczekać. No więc jeszcze się wstrzymałem. Teraz jest dobry moment na ogłoszenie nowej oferty i jestem prawie pewien, że IDEA uczyni to w nadchodzącym tygodniu. I wtedy zobaczymy, czy w moim przypadku będzie: ERA czy IDEA
|
|
|
|
#8 | |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#9 | |
|
Angel
Data rejestracji: 14.07.2002
![]() |
Cytat:
Naliczanie sekundowe OD pierwszej minuty.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forumator
![]() |
powiem tylko tyle że nareszcie wychodzimy na prostą
przez pare lata placilismy kosmiczne rachunki za połączenia i smsy (gdzie w tym samym czasie w innych krajach wszytko kosztowalo juz grosze)I bardzo dobrze że weszła Heyah ponieważ od tego momentu siecie zaczeły konurować ze sobą i to bardzo ostro :-) , czezgo efektem sa smsy po 15gr i minuta za ok 60gr :-) Oby tak dalej - no i jak teraz heyah znow obnizy ceny to nieźle przycisnie konkurecje do muru :-)
|
|
|
#11 |
|
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
chcialbym zauwazyc, ze rozmowy dla abonentow nie moga byc tak tanie jak dla prepaidowcow, bo placacy abonament dostali telefony za symboliczna zlotowke i trzeba z nich sciagnac ta rzeczywista cene aparatu, co mozna zrobic jedynie przez odciaganie pewnej kwoty z oplaty za min polaczenia czy smsa.
oczywiscie, rowniez chcialbym, zeby cena 1min spadla do poziomu porownywalnego do cen polaczen w systemach prepaid, bo 2.01 w mojej taryfie to po prostu paranoja
|
|
|
#12 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
Cytat:
Po pierwsze, w pre-paid nie dostajesz telefonu, ale też nie jesteś związany żadną umową i w każdej chwili możesz Operatorowi powiedziec adieu. Biorąc abonament, wiążesz się na 2 lata umową, więc Operator ma gwarancję, że przez dwa lata będzie Cię miał i musisz mu płacić. Modele aparatów są różne, dla różnych taryf. Na pewno tak to skalkulowali, że płacąc im tylko abonament przez 2 lata, to spokojnie zwróci im się koszt telefonu, który otrzymałeś za 1zł i jeszcze zarobią na tym. Uważam, że koszt połączenia poza pakietem minut z abonamentu, to zwykłe, niczym nie uzasadnione zdzierstwo i tyle. Koszt telefonu i zarobek, to mają wliczony w abonament, a reszta, to już czysta, gruba kasa dla nich. Jeszcze jeden przykład. Będę obecnie 4 rok w Erze, nie oferują mi nic szczególnego, nie wspominając o telefonie bo nie proponowali nigdy i nie proponują. Dlaczego więc minuty poza abonamentem są wciąż tak drogie dla mnie?? Przeciez przez te 3 lata, to chyba spokojnie się odkuli za ten miernej jakości telefon, ktory kupiłem za niecałe 70zł u nich w salonie... Ostatnio zmieniany przez Proton : 20.10.2004 o godz. 07:29 |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Cytat:
Najbardziej mnie rozśmieszyło, że jeżeli przedłużam umowę i chcę wziąść telefon to muszę dodatkowo zapłacić 60 zł np. telefon kosztuje w promocji 1 zł. Dla czlowieka który podpisuje dopiero pierwszy raz umowę z Erą telefon kosztuje symboliczną 1. Dla mnie, który w Erze jest od 6 lat (no rachunki może nie za wysokie bo koło 90 zl) zaproponowano ten sam telefon za 1 zł + opłata za pzredłużenie umowy Paranoja jakaś!!Jednak było również drugie rozwiązanie. Nie biorę telefonu, abonament tną o 50 % dostaję 30 minut dodatkowo (w moim przypadku to już w sumie 70) i za 1 zł sekundowe naliczanie od poczatku rozmowy, a dodatkowo zniżka 93% z wybranym numerem. Obliczyłem wszystko w domu, pooglądałem mój trochę zużuty telefon i wybrałem opcje numer 2. Teraz mam swój stary telefon, ale za abonament płacę grosze. Myślę że Siemens pociagnie przynajmniej z 1 rok a później będę się zastanawiał co dalej. |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Team Member
![]() Data rejestracji: 14.05.2002
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Mam teraz 65 minut + minuty za "Polecenie zapłaty" + 10 minut co miesiąc (przez rok) za punkty w EraPremia + sec naliczanie i 30 zł abonamentu Razem jakies 80 minut - "życ i nieumierać" ![]() A mój Siemens ME45 jeszcze powinien troche pochodzić ![]() Za miesiąc chyba mogę zdjąc SimLock'a w salonie za free ![]() A miałem przechodzić na TakTak'a - dobrze, że tego nie zrobiłem...
Ostatnio zmieniany przez MacGyver : 20.10.2004 o godz. 09:02 |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |