Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nowszy WinAmp (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nowszy-winamp-28859/)

Ormianin 17.12.2003 16:31

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
nie.. to bardzo zle porownanie - winamp to karoseria samochodu wyscigowego, wyposazenie samochodu wyscigowego (fotele, obicia, lusterka, kierownica), nawet kierowca mysli ze jest wyscigowy tylko ze kurcze silnik od kosiarki...
a foobar to silnik od rakiety... ciezko okielznac - ale jak ci sie uda...

jednak nikt nie zyje jakims altruizmem i lubi te swiecidelka... jak sie przejde po ludziach to zazwyczaj maja winampa i jakies skorki, bajery... oni to lubia, przyznaje ze ja tez nie lubie jakiejs spartanskiej surowosci...
nie bede wazelinowal nowego winampa... ale jego funkcje mi odpowiadaja,
foobara tez posiadam, ale przyznaje sie nie uzywam go zbyt czesto... ma on jeden problem nie radzi sobie dobrze z mp3pro, ktorach mam pewna ilosc

inna uwaga to taka, ze kolejne wersje foobara upodobnia go do kolejnych wersji winampa, to bedzie kiedys kombajn... zreszta wystarczy porownac pierwsza wersje foobara i nastepne... podobnie jak winamp siegnij po pierwsze jego wersje, bedzie tez rakieta i prostota obslugi

pozdrawiam

-Sid-The-Rat=> 17.12.2003 16:42

poznalbys piotra i nigdy wiecej nie przyszloby ci do glowy ze foobar kiedykolwiek stanie sie takim kombajnem jak winamp - NIGDY!

zreszta pokaz mi podobienstwo? skorki to robota osob trzecich, tak samo sam system do ich stosowania, nie potrafie znalezc w foobarze (a moj jest niezle napakowany) zadnej funkcji nie zwiazanej z muzyka

to jest player profesjonalny - i takim pozostanie

Ormianin 17.12.2003 16:59

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
poznalbys piotra i nigdy wiecej nie przyszloby ci do glowy ze foobar kiedykolwiek stanie sie takim kombajnem jak winamp - NIGDY!

zreszta pokaz mi podobienstwo? skorki to robota osob trzecich, tak samo sam system do ich stosowania, nie potrafie znalezc w foobarze (a moj jest niezle napakowany) zadnej funkcji nie zwiazanej z muzyka

to jest player profesjonalny - i takim pozostanie

mam nadzieje ze nie spieramy sie o to ktory jest lepszy? Oba moim zdaniem sluza glownie do multimediow, tylko tyle ze foobar jedynie do muzyki... ale to inna historia...
nie wiem jaka bedzie przyszlosc w tej materii, moim zdaniem nie ma znaczenia co jest lepsze, czy profesionalne,... moje oczekiwania w stosunku do odsluchoiwania muzyki siegaja znacznie dalej... ja czasem chce jej posluchac na urzadzeniu innym niz komputer, np. wieczorem bez szumu wiatrakow, dysku... dlatego przyszloscia sa urzadzenia niezalezne

pozdrawiam

KarolluZ 21.12.2003 10:29

moim zdaniem jak coś służy do kilku rzeczy to jest do niczego... w sumie używam winampa tylko do słuchania mp3, a na przykład jakieś teledyski to już oglądam wmpc. Dla mnie to tandeta używać do wszystkiego tylko winampa... No i w sumie co z tego, że potrafi nagrać płytkę.... Dla mnie to już lekka przesada... Przecież od tego mam Nero... I wiem, że on to lepiej zrobi... po prostu takie rozwiązanie jest dla ludzi, którym nie chce się kliknąć na skrót do Nero... ech... Może winamp chce być samodostarczalny !? Pomimo iż posiadam procka 2.4 [co prawda celka :(] to i tak instaluje programy, które najmniej obciążają mi system... a zresztą po co mi nowe bajery w winampie jak i tak z nich nie korzystam... jeżdże na wersji v2.95 i spoko hula...

cinma 21.12.2003 13:17

zainstalowalem, zobaczylem, odinstalowalem...

jakos nie dla mnie ta nowa wersja - mam mieszane uczucia kiedy widze, ze odtwarzacz multimediow zajmuje tyle samo zasobow, co shell w systemie (explorer.exe)
kiedys, owszem, wersje 2.x uzywalem do konca jej rozwoju, ale v5 juz nie dam rady :/

ja tez pozostaje przy foobarze

nimal 22.12.2003 09:03

jednak nowy winamp - ma wiecej bajerow ktorych nawet nie mam zamiaru sprawdzac czy dzialaja (dla mnie to ma tylko odtwarzac mp3), ale bardzo ladnie wyglada - mozliwosc przybrania waskiego paska u gory ekranu z widocznymi wszystkimi potrzebymi opcjami - tomnie przekonalo

Igloo 22.12.2003 09:13

a może ktoś by podrzucił winampa 2.95 na iglo@interia.pl
z góry dziękuje

Blaze 22.12.2003 10:58

Cytat:

Napisany przez Igloo
a może ktoś by podrzucił winampa 2.95 na iglo@interia.pl
z góry dziękuje

Poszło.

Igloo 05.01.2004 11:37

dzięki

Ormianin 05.01.2004 14:05

dawno nie bylo o sonique, czy ktos to uzywa?

-Kowalik- 06.01.2004 01:55

Cytat:

Napisany przez nimal
[ciach] mozliwosc przybrania waskiego paska u gory ekranu z widocznymi wszystkimi potrzebymi opcjami - tomnie przekonalo

Ze jak ???

nimal 06.01.2004 09:05

kazda skorka ma 3 podstawowe wyglady - duza, mala i postac paska - ja sobie ten pasek przeskalowalem do szerokosci ekranu i przykleilem do gornej jego krawedzi i to mi sie podoba - przypomina Creativ Launcher'a, ktory nie dziala pod xp/2k3 (ponoc sie da go zmusic, ale nie w najnowszej wersji sterow), a ktorego lubilem :)

Pierwszy 06.01.2004 10:41

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez nimal
jednak nowy winamp - ma wiecej bajerow ktorych nawet nie mam zamiaru sprawdzac czy dzialaja (dla mnie to ma tylko odtwarzac mp3), ale bardzo ladnie wyglada - mozliwosc przybrania waskiego paska u gory ekranu z widocznymi wszystkimi potrzebymi opcjami - tomnie przekonalo

foobar przebrany za winampa5 modern

CIAPEK 08.01.2004 14:03

Pl Pl Pl Pl

jak ktoś będzie miał, będzie znał miejsce skąd wziąść polską nakładke/pliki językowe niech informuje!

bo fajny ten Winamp, a opcji ma tyle, że ja większości nie kumam, a polskie menu by się bardzo przydało!

Dzięki! i pamiętajcie!

cana 08.01.2004 17:54

Cytat:

Napisany przez Ormianin
dawno nie bylo o sonique, czy ktos to uzywa?

ja kiedyś / ze skinem ala H.R.Giger :) i fajny był ... wizualnie bo opcji miał jak dla mnie za mało/ ale to było tak pomiedzy winampem a foobarem /od wersji chyba 0.4x (a moze to było 0.3x to było tak dawno) tylko foobar wspomagany w wypadku innych mulimediów mpc choć nie przecza zainstalowałem sobie wina3 i tak szybko jak zainstalowałem to wykasowałem z sysa :)/

pozdro

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:37.