![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
| Zobacz rezultaty głosowania: popieram nowego papieża.... | |||
| TAK |
|
18 | 81.82% |
| NIE |
|
4 | 18.18% |
| Wszystkich głosów: 22. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a zostajac np prezydentem po 4 miesiacach co bys juz zdazyl zrobic?
to teraz przypisz to do obecnego papieza
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
www.met.of.pl
Data rejestracji: 24.02.2005
![]() |
Nie chodzi mi nawet o jakieś konkretne decyzje, ja go nawet przez ten czas w TV nie widziałem... Po prostu mam wrażenie że papież jest mało (no może to złe słowo) - mniej - aktywny od swojego poprzednika... I może w ogóle nie porównując do nikogo - mało aktywny. Ale to tylko moje subiektywne zdanie...
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
rozpruwacz
Data rejestracji: 29.10.2004
![]() |
On sie pewnie dopiero "rozkręca" zobaczysz co będzie za 5 lat
|
|
|
#19 |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Po smierci papieza wiedzialem kto zajmnie jego miejsce. Jak zobaczylem kto odprawia msze pogrzebowa to juz bylem 100% pewien.
IMO jedynie sluszny wybor, zreszta bylem jego zwolennikiem. A co do jego przekonan i zachowan. W koncu byl prefektem do spraw wiary, czyli rzadzil najbardziej konserwatywna prefektura w Watykanie, wiec nie nalezy sie spodziewac tego, ze nagle zacznie wprowadzac jakies liberalne pomysly. Jednak jestem pozytywnie zaskoczony jego 'luzem' ktory w pewnym sensie odziedziczyl po swoim poprzedniku, choc czasami jego 'luz' wydaje sie troche wymuszony (np. machanie do wiernych wychodzi mu jeszcze dosc sztucznie) - musi jeszcze nad tym popracowac. A decyzje ?? Papiez jest raczej od tego by nie podejmowal waznych decyzji - im mniej ich podejmie, tym mniej naraza sie kardynalom i ortodoksyjnym katolikom. A decyzje moze podjac jego nastepnik. I to tez kolejna rzecz ktorej stawil czola poprzednik Benedykta XVI - podjal kilka kontrowersyjnych dla ortodoksyjnych katolikow decyzji i przyczynil sie do zblizenia katolikow do innych religi. Ale nie znaczy to ze musimy wymagac tego od Benedykta. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
.: Zapracowany :.
Data rejestracji: 23.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
4 miesiące to za mało czasu na jakąkolwiek ocenę. Ja z wyboru nowego papieża jestem zadowolony - sam byłem zwolennikiem takiej właśnie decyzji A co do HP - to od dawna wiadomo było, że on nie był jego zwolennikiem, nie? Tak więc takie a nie inne stanowisko w tym momencie nie może za bardzo dziwić. Jak jeszcze trochę się polskiego douczy (na razie idzie mu całkiem dobrze) to już będzie git
|
|
|
|
|
#21 |
|
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam wszystkich !!!
Prawda jest taka, jak już część osób pisało - za wcześnie by oceniać, a po drugie - nie można go porównywać wciąź do jego Wielkiego poprzednika - cały urok polega na tym, że jest inny, i jak się okazuje także czasem bardzo spontaniczny itd. Pozdrawiam ro29 |
|
|
|
![]() |
|
|