![]() |
Nowy papież, za czy przeciw ???
Jeden z największych w Polsce dzienników podał, iż ok. 80 % Polaków jest zadowolonych z faktu, że następcą Jana Pawła II został Joseph Ratzinger.
Niedługo minie 4 miesiąc rządów niemieckiego kardynała na tronie watykańskim. Jak go oceniacie? Czy Waszym zdaniem podołał zadaniom i wyzwaniom? Czy może raczej pozostaje wciąż w cieniu naszego wielkiego rodaka? |
po 4 miesiacach chcesz cos porownywac?
|
Hmm a czy zawsze musimy porównywać - nie każdy musi być podobny - na tym polega cały urok człowieka - każdy jest inny.
|
Cytat:
|
Ja tam bym wolał żeby papieżem został Polak ;) ale pożyjemy zobaczymy:)
PS. @Calme fajny avatarek |
Ja myśle że to był bardzo dobry wybór ,że wybrali Joseph Ratzinger'a ,bo on był blisko naszego papieża Jana Pawła II i myśle że bedzie się starał czynić i głosić nauke tak jak nasz papież Polak.
|
trudno powiedziec jeszcze ale dalej ciagnie tradycje pontyfikatu naszego swietej pamieci papy wiec mysle ze sie nada ale czas pokaze :)
|
A ja oceniam go źle (dziwne czyż nie?:P). Wg mnie inny kardynał powinien stać się papieżem. Nadal będziemy trwać w średniowiecznych przekonaniach i doktrynach. Poza tym Kościół znowu się wpycha gdzie nie trzeba "HP i Książe Półkrwii". Wg mnie instytucja papieża jest zbędna. Jeżeli będzie pielgrzymka do Polski to nie wytrzymam, bo znowu nasze podatki pujdą się "walić", zamiast iść na inny cel. A TVP zmieni się TVkP - Telewizja katolickiej Polski
|
przeciez my zyjemy w katolandzie lub tez czarnogrodzie (do wyboru) - nie wiedziales ? ;)
|
dodałem sondę :)
Ja uważam, że lepszego papieża nie można było wybrać. I jak już papież po Polsku wymiata :spoko: pzdr |
A mój podpis pod nickiem widziałeś? Spójrz sobie do tematu o śmierci JPII i przeczta j moje (ri)posty :P
|
a wg mnie durny temat.... dlaczego? bo KAZDY katolik ma wrecz powinnosc zaglosowac na tak...
znowu niekatolik zaglosuje na nie..... i co ma niby z tego wyniknac? ps. zobaczcie wyniki... tylko jedna osoba na nie... ciekawe kto? :> chyba mam podejrzenia :> ta osoba i tak by zaglosowala na nie w kazdej ankiecie dot. religii |
pytanie załamka.
a czy to dobrze, że Osama bin Laden żyje? :\ |
ja nie glosowalem jesli o to chodzi bo nie ma opcji : "za wczesnie by oceniac"
|
No ale już trochę czasu mineło, a jak do tej pory nie słyszałem o NICZYM co by do tej pory zrobił, więc jak narazie średnio mi się podoba...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:44. |